Sophie Roman Haug og Celin Bizet Ildhusøy har vært meget delaktig i LSK Kvinners og Vålerengas scoringer så langt denne sesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

I løpet av sesongen teller vi opp scoringer, assist og andreassist i Toppserien. Under får dere topp 10-listen, men i starten av sesongen føres kun de med to eller flere målpoeng. Listen oppdateres hver onsdag.

PlassSpillerKlubbMålAssistAndreassistTotalt
1.Sophie Roman HaugLSK Kvinner4137
1.Celin Bizet IldhusøyVålerenga2327
3.Emilie HaaviLSK Kvinner2226
3.Julie BlakstadRosenborg2316
5.Dejana StefanovicVålerenga3205
6.Nora Eide LieLSK Kvinner3014
6.Elisabeth TerlandSandviken3104
6.Synne Sofie Kinden JensenVålerenga3104
6.Camilla LinbergLSK Kvinner1214
10.*5 spillere har 3 poeng hver3
15.*18 spillere har 2 poeng hver2
33.*39 spillere har 1 poeng hver1

*Mål teller foran assist, mens assist teller foran andreassist ved poenglikhet.

Vi har valgt å ta med andreassist på scoringene også, da den som er tredje sist på ballen ofte har den forløsende pasningen som åpner opp forsvaret. I noen tilfeller kommer den forløsende pasningen også i tidligere ledd, men vi måtte sette en grense. I tillegg har vi med indirekte assist (ved direkte scoringer fra straffe og frispark gis assisten til den spilleren som fikk forseelsen med seg). Spillere får dog ikke assist på sine egne scoringer. Også ved selvmål fører vi assister i den grad assisten er med på å påvirke selvmålet. Vi fører dermed assister som ikke nødvendigvis føres av NTB sine statistikksider. Vi mener dog de assistene er like viktig og således er nok assistene våre notert ned på et bredere spekter enn hos NTB og andre statistikkførere.