Synne Kristine Hamborg har vært innvolvert i alle fem målene til Hønefoss denne sesongen og topper med det poenglistene. Foto: Andreas Kristoffer Berge

I løpet av sesongen teller vi opp scoringer, assist og andreassist i 1.divisjon. Under får dere topp 10-listen, men i starten av sesongen føres kun de med to eller flere målpoeng. Listen oppdateres hver onsdag.

PlassSpillerKlubbMålAssistAndreassistTotalt
1.Synne Kristine HamborgHønefoss3115
2.Inger Vadder SandlandHønefoss2024
3.Tuva Lotte Leschbrandt EspåsRøa3003
3.Ina BirkelundFløya/TIL20202013
3.Emilie FinnevoldenHønefoss1113
3.Kine FløtreGrei1023
3.Silje Bekkåsen NyhagenHønefoss0303
8.*15 spillere har 2 poeng hver2
25.*31 spillere har 1 poeng hver1

*Mål teller foran assist, mens assist teller foran andreassist ved poenglikhet.

Vi har valgt å ta med andreassist på scoringene også, da den som er tredje sist på ballen ofte har den forløsende pasningen som åpner opp forsvaret. I noen tilfeller kommer den forløsende pasningen også i tidligere ledd, men vi måtte sette en grense. I tillegg har vi med indirekte assist (ved direkte scoringer fra straffe og frispark gis assisten til den spilleren som fikk forseelsen med seg). Spillere får dog ikke assist på sine egne scoringer. Også ved selvmål fører vi assister i den grad assisten er med på å påvirke selvmålet. Vi fører dermed assister som ikke nødvendigvis føres av NTB sine statistikksider. Vi mener dog de assistene er like viktig og således er nok assistene våre notert ned på et bredere spekter enn hos NTB og andre statistikkførere.