Tuva Lotte Leschbrandt Espås har vært innvolvert i mye fremover for Røa denne sesongen og topper poenglistene. Foto: Andreas Kristoffer Berge

I løpet av sesongen teller vi opp scoringer, assist og andreassist i 1.divisjon. Under får dere toppen. Listen er sist oppdatert etter niende serierunde.

PlassSpillerKlubbMålAssistAndreassistTotalt
1.Tuva Lotte Leschbrandt EspåsRøa57012
2.Emilie Nøkleby FinnevoldenHønefoss4228
2.Joshualyn Favour ReevesØHIL4228
2.Mia Rostad HuseRøa2608
5.Mathilde Hauge HarvikenRøa6017
5.Synne Kristine HamborgHønefoss4217
5.Oline Brekke FuglemRøa2327
5.Ine Strømstad BerreØHIL2237
9.*6 spillere har 6 poeng hver6

*Mål teller foran assist, mens assist teller foran andreassist ved poenglikhet.

Vi har valgt å ta med andreassist på scoringene også, da den som er tredje sist på ballen ofte har den forløsende pasningen som åpner opp forsvaret. I noen tilfeller kommer den forløsende pasningen også i tidligere ledd, men vi måtte sette en grense. I tillegg har vi med indirekte assist (ved direkte scoringer fra straffe og frispark gis assisten til den spilleren som fikk forseelsen med seg). Spillere får dog ikke assist på sine egne scoringer. Også ved selvmål fører vi assister i den grad assisten er med på å påvirke selvmålet. Vi fører dermed assister som ikke nødvendigvis føres av NTB sine statistikksider. Vi mener dog de assistene er like viktig og således er nok assistene våre notert ned på et bredere spekter enn hos NTB og andre statistikkførere.