SAMSUNG CSC

Mens NFF har ni herrekåringer, får kvinnene kun to. I tillegg er det to kjønnsløse priser.

Det er prisutdellingen av årets spiller som det har vært sterke reaksjoner på.

NFF skal nemlig kåre årets spiller i Tippeligaen, 1. divisjon for herrer og Toppserien, samt årets unge spiller i Tippeligaen og Toppserien (Årets komet).

Det er de eneste to kåringene kvinnefotballen er med på, og årets komet er i tillegg Serieforeningen for kvinnefotball sin egen pris.

For i Tippeligaen er det i tillegg kåring av årets keeper, forsvarsspiller, midtbanespiller, angrepsspiller, årets dommer og årets trener i Tippeligaen.

Kvinnelagene var ikke med
Men ikke nok med det. Når man var ferdig med å fylle ut skjema for innsending kom spørsmål om ditt favorittlag i Toppfotballen.

Der var ikke damelagene med, men kun lag fra Tippeligaen og 1. divisjon for herrer. Dette er derimot noe NFF har rettet opp i og nå går det an å velge lag som Trondheims-Ørn, Røa, Arna-Bjørnar også videre. (Vålerenga og Stabæk går under herrelagets nav i denne seksjonen).

I tillegg er det kåring av Gullballen 2014 (Årets beste norske fotballspiller i norske og utenlandske ligaer, samt Kniksens hederspris. Her kan det i teorien da altså bli kvinnespillere som vinner.

– Trist
Personlig synes jeg det er trist at NFF ikke fører likestilling i kåringen, men samtidig har det nok noe med at kåringen er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund (NFF), Norsk Toppfotball (NTF), C More og TV2.

Disse to TV-kanalene har jo rettighetene for norsk herrefotball og derfor er det naturlig at de fokuserer på det, men alikevel burde NFF ha fått til flere priser på damesiden også.

Uansett så er det to kvinnefotballpriser å stemme på, så stemmeinformasjonen finner dere HER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..