SAMSUNG CSC

Kvinnefotball kjedelig sa du? Da må du tro om igjen!

Jeg har hørt utallige ganger at folk sier at kvinnefotball er kjedelig med et lavt nivå på alt fra teknikk, spilleforståelse og fysikk med mer. Selv mener jeg at kvinnene stadig forbedrer seg på alle områdene og flere ganger ser jeg prestasjoner på en kvinnefotballbane, som jeg aldri ser i herrefotballen.

Ja, det er kvinner som utøver idretten og dermed vil det som i de fleste andre idrettene være et lavere nivå på mye om man skal sammenligne med herrene.

Jeg skal ikke dra opp det temaet med sammenligning av herrer og damer for mye, for det er et punkt som på mange måter allerede er litt brukt opp.

I dette innlegget skal jeg heller fokusere fullt og helt på prestasjonene til kvinnefotballen og ikke minst en av de beste fotballkampene jeg har sett i mitt liv. Nemlig kvinnenes Champions League-finale i Lisboa forrige uke.

Det var Tyresö mot Wolfsburg. To lag med litt forskjellige historier. Tyresö som spilte en av sine siste kamper før de splittes opp. En klubb som har blitt kjørt ned i grøfta grunnet hodeløse avgjørelser med å hente spillere de ikke har råd til med mer. Det har nå ført til ni millioner kroner i gjeld og de har ingen lisens for spill i Damallsvenskan neste år. Dermed flyttes laget ned til nivå tre og må starte på nytt.

Wolfsburg på sin side er en veldreven klubb, som de fleste andre tyske klubber. Og er det et land som kan kvinnefotball, så er det jo stormakten Tyskland. De er en ubestridt ener i kvinnefotballen.

Men tilbake til finalen.

Om du ikke var benket foran TV-en, PC-en, Tablet-en eller hva du enn pleier å se kamper på, så gikk du glipp av en av tidenes fotballkamper (uansett kjønn).

Det var en rolig start og ikke stort å skryte av de første 25 minuttene, men så skjedde det noe.

Først tok Tyresö ledelsen både 1-0 og 2-0 før pause og det på vakre scoringer.

Men det var etter hvilen at kampen virkelig tok fyr.

Wolfsburg hentet opp ledelsen iløpet av få minutter, før Tyresös Marta vartet opp med en scoring av en annen verden.

Men tysk maskinkraft er vanskelig å forsvare seg mot, og når Wolfsburg utlignet til 3-3 fikk de blod på tann.

Resten av kampen var preget av flere store sjanser og spillere som virkelig ofret alt for seier. Til slutt klarte Wolfsburg å få inn 4-3-scoringen, som sørget for at de vant finalen for andre år på rad.

Det er vanskelig å sette ord på hvordan kampen var, og sjeldent har ordtaket «Ett bilde sier mer enn tusen ord» passet inn.

For finalen var en kamp ut av en annen verden og det var en stor seier for kvinnefotballen. Man kunne ikke fått en bedre PR enn denne kampen her, og jeg anbefaler alle å ta en titt på høydepunktene i linken under:

TYRESÖ – WOLFSBURG: 3-4 (Høydepunkter)

Den 14. juni er det landskamp for kvinnelandslaget i Bergen når de tar imot Hellas. Da anbefaler jeg alle til å ta turen til stadion for å støtte opp rundt norsk kvinnefotball og suksessjentene våre.

 (Det kommer en ny kommentar om ikke så altfor lenge og da jeg skal jeg snakke mer om norsk kontra europeisk kvinnefotball)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..