Prisene varierer både på bilder og video. Ta kontakt.

Standard-prisen er på 1 250 NOK per bilde + MVA

(Veiledende pris hos Norsk journalistlag for bilder ligger for øvrig på 2 990 NOK  per bilde + MVA, så vi har valgt å legge oss godt under den prisen for å ha en mer gunstig pris for alle parter)

Det er også mulig å kjøpe bildepakker på 3, 5, 10 eller flere bilder til en rabattert pris, samt at det er mulig å bestille oppdrag. Ta også kontakt ved forespørelser om video.

Ved kjøp av bilde har du lov til å bruke det opp til flere ganger, men ikke gi det videre/selge det videre til andre. Både fotografen og nettsiden skal også alltid krediteres ved bruk.

Eller du kan kjøpe/lage en avtale for bildebruk (gjelder per kalenderår) (ta kontakt).

Disse har godkjennelse til å bruke bilder uten å spørre om lov før bruk, så lenge retningslinjene for bruk opprettholdes (dette grunnet avtaler som allerede er inngått):

PS! Gjelder kun til bruk på nettsidene og i sosiale medier og så lenge vannmerke beholdes, samt det krediteres).

 • Støtt Norsk Kvinnefotball
 • Hordalandsfotball
 • Oslofotball
 • Magasinet Breddefotball
 • Sotahjørnet
 • Mallorca Toppfotball
 • Oppsal Håndball
 • Rælingen Håndball
 • Aker Topphåndball
 • Håndballspiller
 • Klepp il Fotball
 • DeportesFemeninos.es
 • Stang Inn / Fotballkollektivet

Andre medier og klubber MÅ spørre om bilder! Det samme gjelder agenter og private sponsorer. Dere vil i så fall få en eventuell pris oversendt på forespørsel.

VIKTIG: Bildene kan ikke brukes i kommersiell sammenheng uten å forhøre seg med oss først. Det gjelder uansett om det er klubber/medier med eller uten avtale.

For spillere og utøvere, samt klubber og andre med avtale:

Dere skal få bruke bilder i forhold til avtale på Instagram, Facebook, Twitter, hjemmesider med mer, men vi velger å gi dere fire retningslinjer (regler).

 1. Ikke fjern vannmerket (der det står fotografens navn og logo)
 2. Det er ikke lov å gjøre endringer på bildet uten tillatelse.
  – Hvis dere ønsker å ha bildet mer firkantet eller avlangt eller noe lignende, så ta heller kontakt, så vil jeg beskjære bildet og redigere det som dere ønsker, samt legge på riktig vannmerke.
 3. Tagg Kvinneidrett.no og fotografen i bildet
 4. I tillegg skal det stå Foto: Kvinneidrett.no / Andreas Kristoffer Berge (@andreaskberge) i tekst på bildet (evnt. den fotografen som har tatt bildet)
  – Du kan bruke foto-emojien istedenfor ordet Foto om du ønsker.

Det viktigste er da med andre ord: Ikke fjern vannmerket, tagg oss og fotografen (dette gjelder spesielt på Instagram) og skriv i teksten hvem som har tatt bildet. Dette gjelder også på Instagram-stories.

Så kommer det neste. Ønsker spillere bildene uten vannmerke og i full kvalitet til f.eks., så tar dere kontakt. Da vil dere få en rabattert og gunstig pris på hva det vil koste å få bildet. Spillere og deres familie vil da i så fall få bildet til rabattert pris, så lenge det skal brukes i privat sammenheng.

Så en meget viktig ting for spillere: IKKE gi bildene bort til aviser, medier eller andre uten å spørre oss (de må betale for bilder)

___________________________________________________________________________

*Bilder som brukes uten tillatelse vil bli fakturert med minimum 2 990 NOK + MVA og der følger vi satsene for engangsbruk satt av Norsk journalistlag.

**Avbestilling må være gjort innen kl. 16:00 dagen før, ellers kommer et gebyr på 50 % av bestillingen ved bestilling av foto- eller videooppdrag.

***Alle priser oppgitt er eks. mva (vi er dog ikke momsregistrert, så det faktureres per dags dato uten mva).

Ta kontakt via andreas@kvinneidrett.no eller via vår Facebook-side ved spørsmål eller bestillinger.

Generelle retningslinjer i henhold til opphavsrett til bilder (hentet fra Norske Sportsjournalisters forbund):

Hvem har opphavsretten til bilder?

Det er lett å bli usikker på hvem som har opphavsretten til et bilde. Det er åndsverkloven som regulerer opphavsrettighetene til fotografiske verk. Her er noen tips og råd for hvordan du kan gå fram når du ønsker å bruke et bilde du ikke eier selv.

Hovedreglene for opphavsrett

 • Du kan ikke bruke eller publisere bilder som du ikke eier rettighetene eller har kjøpt brukslisens til.
 • Brukslisens kan du få kjøpt av fotografen eller et bildebyrå som representerer fotografen.

Vanlige misforståelser om opphavsrett

«Jeg er med på bildet. Da kan jeg publisere det selv.» FEIL

Eksempel: Du er på et offentlig arrangement, en fotograf tar et bilde av deg sammen med en profilert person. Bildet blir publisert. Du har ikke rett til å publisere dette bildet selv, ikke engang på en lukket Instagram-konto. For å publisere bildet må du først avtale dette med den som har salgsrettighetene til bildet. Det kan være et bildebyrå, men også fotografen selv.


«Bildet ligger på nett uten kreditering og vannmerke. Da kan jeg bruke det fritt.» FEIL

Eksempel: Du finner et fint bilde på nettet som ikke er merket på noe vis, verken med fotografnavn eller vannmerke. Du kan ikke automatisk publisere dette bildet. Det er ditt ansvar å sjekke hvem som eier bildet.


«Det er uklart hvem som har opphavsretten til bildet. Da kan jeg bruke det fritt.» FEIL

En tommelfingerregel er at det stort sett alltid er fotografen som har opphavsretten til et bilde. Medier og andre som ønsker å bruke bildet kjøper publiseringsrett til avtalte bruksområder og tidsrom. Ofte overlater fotografen salgs- og bruksrettighetene til et bildebyrå som forvalter og ivaretar fotografens rettigheter.

Eksempel: Sjekk hvem som er bildekreditert. Ta kontakt med bildebyrået for å avklare om du kan publisere bildet. Hvis det ikke er et byrå som er kreditert, kontakter du fotografen. Når du kjøper et bilde gjennom et bildebyrå, får du tydelig veiledning om hvor, når og hvor lenge du har rett til å publisere et bilde. Egentlig kjøper du ikke selve bildet, men retten til å bruke det.

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..