Stabæk startet best og ledet 2-0 til pause, men Norge fikk fart på sakene etter hvilen og snudde til 3-2-seier.

(Kampreferatet er i samarbeid mellom Støtt Norsk Kvinnefotball og Kvinneidrett.no og publiseres begge steder)

Maren Thoresen sørget for 1-0 etter kun minuttet, før Stabæk økte til 2-0 etter en dødball ikke lenge etter. Norge styrte mye av den første omgangen, mens Stabæk på sin side ble liggende veldig lavt. De lå dog godt defensivt, samtidig som lite stemte for Norge offensivt. Fremover var det tilløp til gode angrep og Celin Bizet Ildhusøy hadde blant annet en ball i mål, men den ble annullert for en offside.

Utover omgangen slet Norge med samspillet, men etter 1 1/2 år uten samling, for så kun tre treninger før kampen, så var det nok litt naturlig at alt ikke satt. Samtidig ble Norge veldig brede i angrepsfasen til tider. Det førte igjen til at backene ikke fikk de rommene de ønsket når de kom på løp. Totalt sett en omgang der Norge styrte mye og hadde flere gode muligheter, men der Stabæk var fryktelig effektive og bærumslaget ledet med det 2-0 til pause.

Linberg herjet

I andre omgang byttet Norge det meste av laget og samtidig kom det inn fire LSK-spillere. Disse fire er godt samspilt fra før og det kom raskt til syne. Norge tok totalt kontroll over kampen og Stabæk slet med å henge med. Camilla Linberg var outstanding i de rundt 20 minuttene hun spilte med både med finter og godt pasningsspill, samt kliniske avslutninger. Hun kom først alene med keeper, men ble løpt ned bakfra og fikk korrekt straffe. Den ekspederte hun selv sikkert i mål og 1-2. Ikke lenge etter fikk hun først en nydelig pasning, før hun dro seg inn i banen og satt ballen i mål til 2-2.

Kun 20 minutter ut i andreomgang blir dog Linberg liggende nede etter en trøkk. Hun hopper opp for å heade en ball i mål, men får to strake armer i ryggen av en Stabæk-spiller og det ender med at hun lander rett på kneet. Utrolig nok dømte ikke dommeren straffe på denne soleklare forseelsen. Det så ikke bra ut for LSK-spilleren, men de første undersøkelsene har ikke avdekket noe veldig alvorlig. Vi ønsker henne god bedring og håper ikke det er alvorlig.

Dermed ble det med 20 magiske minutter fra LSKs midtbanespiller denne gang, men det stoppet ikke Norge. Ti minutter før slutt falt også avgjørelsen. Sophie Roman Haug fikk satt ballen forbi keeper og Norge tok ledelsen 3-2. Norge var også nære å score flere mål i sluttminuttene, men Stabæk holdt unna for et større tap.

Joramo banens beste

I tillegg til det offensive etter pause, hadde forsvaret full kontroll. Emilie Woldvik og Emilie Closs på hver sin back hadde flere gode løp, mens Malin Brenn hadde stålkontroll på stopperplass sammen med Marthine Østenstad. En av banens giganter ved siden av Linberg var Emilie Joramo. Hun gjorde en meget imponerende jobb foran det norske forsvaret, samtidig som hun ved flere anledninger mestret plasskiftet ved å gå ned som en ekstra stopper for å sette igang det offensive spillet. Joramo blir med dagens spill kåret til banens beste.

 

Flere kandidater til A-landslaget

U23-landslaget fungerer som et rekruttlandslag for A-landslaget og både Linberg og Joramo bør være veldig aktuelle for en A-landslagstropp veldig snart etter hvordan de både spilte i dag og har spilt de siste to sesongene. Også Malin Brenn har tatt store steg på stopperplass denne sesongen og bør være aktuell for enda et steg opp. I tillegg er det flere andre som har vært innom A-landslaget og med tanke på at vi ikke hadde med noen rene venstrebacker på A-landslaget torsdag, så finnes det hele tre stykker på U23-landslaget som til daglig spiller venstreback.

Flere bilder fra kampen kommer senere på våre fotosider!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..