Vålerengas norsk-islandske midtbanespiller, Amanda Jacobsen Andradóttir (17), er tatt ut på det islandske A-landslaget til deres VM-kvalifisering mot Nederland.

Drakampen om det norsk-islandske talentet er dermed virkelig i gang og det kan se ut til at Island har tatt innersvingen på Norge.

Andradóttir har tidligere representert Island på J15- og J16-landslaget. Der står hun med tolv kamper og ti mål fordelt på de to landslagene, men var på samling med Norge J19 i sommer. Hun var også opprinnelig tatt ut i den norske J19-troppen til turnering i Portugal, men meldte mandag forfall til det norske J19-landslaget.

Det er rett og slett fordi Island har tatt henne ut på A-landslaget sitt. Dermed reiser hun istedenfor til Island for å være med på VM-kvalifiseringskampen mot Nederland tirsdag 21. september. Får hun spilletid i den kampen forsvinner muligheten for at Norge kan dra nytte av en av de mest spennende spillerne vi har i Toppserien. Det er nemlig først når du har spilt en offisiell A-landslagskamp at du ikke kan bytte nasjon.

LES OGSÅ: Den norsk-islandske Vålerengajenta

Fantastiske scoringer

Andradóttir scoret  et vakkert mål mot Rosenborg i helgen, og hun står med totalt tre mål i Toppserien denne sesongen.

Spesielt scoringen hennes mot Klepp i juni var av det fantastiske slaget. Målet ble før øvrig kåret til månedens mål i juni (uavhengig av kjønn). Se målet i videovinduet:

Vålerengas Ingibjörg Sigurdardóttir er for øvrig også tatt ut i den islandske troppen. Se hele den islandske troppen HER.

Vi gratulerer Andradóttir med uttaket og muligheten til å få sin første A-landslagskamp!

Andradóttir under en internkamp med det norske J19-landslaget i sommer. Nå blir rødt byttet ut med blått når hun skal være med det islandske A-landslaget. Foto: Andreas Kristoffer Berge (Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..