Vi tror nok en gang på jubel i Kristiansand, mens det blir et rotterace bakover på tabellen. Her får du vårt tabelltips for Rema 1000-ligaen 2020/21, som starter onsdag 1. september.

(Foto: Arkivfoto av Vipers under feiringen av NM-gullet forrige sesong)

Det er i år en rekordstor liga. Totalt 14 lag skal kjempe i årets Rema 1000-liga. Dette da ingen rykket ned i fjor og Follo rykket opp etter å ha vunnet 1. divisjon. Vipers vant igjen serien i fjor. En amputert sesong som endte med en seriefinale mellom Vipers og Storhamar. Den vant sørlendingene greit og de tok også cupfinalen mot Sola. Samtidig vant de i tillegg Champions League for første gang. Larvik er tilbake i den øverste divisjonen, men den nye stormakten, Vipers, ser sterkere og sterkere ut for hvert år.

Samtidig blir det et nytt system i år. Topp åtte går fortsatt til sluttspill, mens i år rykker bunn tre direkte ned. Lagene som blir nr. 9, 10 og 11 spiller «play-off» med dobbel serie for å unngå kvalifisering. nr. 9 starter play off med to poeng, 10. med ett poeng og 11. med null poeng. Sisteplassen i play-off møter vinneren av play off fra 1. divisjon til best av 3 kamper for å se hvem som spiller i Rema 1000-ligaen neste sesong.

Se også et par av intervjuene vi fikk gjort før sesongstart under Flint, Oppsal, Romerike Ravens og Follo. Intervju med Byåsens Julie Bøe Jacobsen kommer senere!

Les mer om det nye systemet og annet stoff i Avkast-magasinet til forbundet HER.

Se hele tipset nederst i saken!

1. plass: Vipers

Vipers har forsterket en allerede god tropp. I fjor vant de det de kunne vinne og ble også best i Europa da de tok hjem Champions League-pokalen. Henny Ella Reistad, Malin Aune og Emilie Hegh Arntzen har alle dratt ut av landet, mens også flere andre har gått videre. Samtidig har de blant annet fått inn en meget spennende kantspiller i Tuva Høve fra Aker. Hun var på årets lag i fjor og kan bli meget spennende å følge utover.

Nøkkelspiller: Nora Mørk

2. plass: Storhamar

Har etablert seg som en soleklar toer bak Vipers og vi tror det blir det samme i år. Tonje Enkerud har gått til Viborg og Tonje Lerstad til Sola, men har fått inn flere spennende spillere. Blant annet styrket keeperteamet med Sofie Ege Grønlund fra Fana og fått inn Anniken Obaidli fra Molde. Laget har også beholdt et par viktige bærebjelker og vil nok bli å regne med i toppen.

Nøkkelspiller: Guro Nestaker

3. plass: Molde

Molde har etter opprykket klatret gradvis oppover på tabellen og vi tror de klatrer ytterligere oppover i år. Mistet mange spillere i Mathilde Rivas Toft, Anniken Obaidli, Hege Løken, Sarah Dalsgård Paulsen, Lone Vik, Andrea Hanssen og Emilie Christensen, men virker å ha erstattet de bra. Thale Deila har kommet fra Fredrikstad, Synne Fossheim fra Flint, Elise Skinnehaugen fra Storhamar, Elke Karstensen og Anastasija Marsenic fra utlandet. I tillegg til en spennende kantspiller i Mia Kristine Strand fra Charlottenlund, for å nevne noen. Laget ser sterkt ut og vil nok kjempe i toppen også i år.

Nøkkelspiller: Sherin Obaidli

4. plass: Sola

Fikk medaljen sin med bronse forrige sesong og Steffen Stegavik har gjort en formidabel jobb med laget. Camilla Herrem er lagets store stjerne og hun fortsetter. Samtidig har de flere spennende bak der. Nykommer Live Deila kommer fra Frekdrikstad og er en av de som kan ta steg i år. I tillegg har de fått inn Tonje Lerstad fra Storhamar. Vi tror ikke de følger opp bronsen fra i fjor, men vi tror de vil være med å kjempe i toppen.

Nøkkelspiller: Camilla Herrem

5. plass: Tertnes

Bergenserne har som regel ligget på øvre halvdel av tabellen og vi tror det blir lagets andre strake femteplass. Mistet Katarina Viktoria Bjørnskau Berens og Thea Stankiewicz til Aarhus, samt Kaja Horst Haugseng til Sola, men fått inn Emma Holtet fra Romerike. Det er en god signering, men laget er nok litt svekket i forhold til forrige sesong. Likevel tror vi de beholder femteplassen

Nøkkelspiller: Josefine Intelhus

6. plass: Fana

Bergenserne har mistet Sofie Ege og Candy Jabateh og dermed to nøkkelspillere. De har dog beholdt Christine Karlsen Alver og det var viktig. Samtidig har de hentet Olivia Lykke Nygaard fra Aker til å vokte buret. Laget har stabilisert seg midt på tabellen etter opprykket fra 1. divisjon, men vi tror de havner midt på også i år.

Nøkkelspiller: Christine Karlsen Alver

7. plass: Byåsen

Trønderne fikk det tøft forrige sesong etter mye skadeproblemer. Mistet en viktig brikke i Julie Bøe Jacobsen, som tok korsbåndet for andre gang. Hun håper å være tilbake etter jul. Det er ikke altfor mye overganger i laget, men viktig for trønderne var det at Alstad forstetter, samtidig som Mari Molid er tilbake i klubben etter fødsel. Laget er fullt av talenter, men vi tror det vil svinge fra kamp til kamp og at de havner ca. midt på tabellen.

Nøkkelspiller: Ida Alstad

8. plass: Fredrikstad

Østfoldingene har mistet Jenny Sandgren, Thale Deila, Live Deila, Maja Muri, Ida Syversen og Andrea Rønning. Det er store tap for klubben. Inn har de fått Caroline Martens som er en meget god signering sammen med Candy Veronica Jabateh. Sistnevnte er en klassesignering som kan hjelpe de til å kjempe også høyere.

Nøkkelspiller: Candy Jabateh

9. plass: Aker

Aker har mistet mye spillere og fått inn mye. Karoline Lund og Tuva Høve blir store tap for klubben. De imponerte i generalprøven med storseier over Oppsal og vi tror nok de holder seg i ligaen. Marthine Svendsberget på venstrekanten er en spennende spiller å følge, mens Janne Eklo virker og bli bedre og bedre.

Nøkkelspiller: Janne Eklo

10. plass: Flint

Laget har mistet Mari Finstad Bergum og Synne Fosheim og det vil de nok merke. Samtidig fått inn Nora Asbjørnsen, som var meget god for Nordstrand i 1. divisjon forrige sesong. I tillegg har de fått Kristiane Stormoen og Ellen Marie Folkvord, som begge kommer inn med rutine. Ved siden av har de flere spennende unge spillere i stallen. Ny giv også med ny hall kan skape engasjement rundt klubben og bli med på å få klubben over nedrykksstreken.

Nøkkelspiller: Kristiane Stormoen

 

11. plass: Oppsal

Mye utskiftninger i Oppsal denne sesongen igjen. De har mistet Frida Rønning, som er et gigantisk tap. Samtidig mistet Lorin Sendi og Mariann Gabrielsen. Inn har Lea Løkke-Øvre og Julie Hattestad kommet, og sistnevnte må nok ta mye ansvar i år. Lea Malecevic er en meget spennende spiller å følge med på og hun kan fort få gjennombruddet sitt i år, mens det fort kan komme inn en ny joker i løpet av sesongen. Flere andre har også kommet inn, men Henriette Jack Larsen, som viste meget god form, skadet seg i oppkjøringen. Hun er ute med delvis avrevet bakre korsbånd og er ute en stund. Hun regner likevel med å være spilleklar igjen fra november. Det blir nok en tøff kamp for å overleve for Oppsal, som går inn i sin tiende strake sesong i ligaen, men mulighetene er der.

Nøkkelspiller: Julie Hattestad

 

12. plass: Romerike Ravens

Har skiftet navn fra Rælingen til Romerike Ravens og fått fast arena å spille i når de skal innta Skedsmohallen. Laget har gått i en heis mellom 1.divisjon og Rema 1000-ligaen de siste sesongene, men beholdt plassen i fjor. Mistet blant annet Emma Holtet til Tertnes, men har fått inn Vilde Johansen til å vokte buret, mens Lorin Sendi har tatt turen fra Oppsal. Sistnevnte er en meget spennende spiller for fremtiden. Vi tror det blir en kamp i bunnen.

Nøkkelspiller: Frida Haug Hoel

 

13. plass: Larvik

Larvik var tilbake i eliten i fjor, men vant ikke en eneste kamp. Vi tror de kan få sin første seier etter comebacket denne sesongen. Andrea Rønning, Emma Skinnehaugen og Mie Rakstad er noen av de som har kommet inn, mens ut har flere gått. Laget har et par bærebjelker, men også en del spillere uten erfaringen. Vi tror de vil kjempe i bunnen også i år.

Nøkkelspiller: Andrea Rønning

14. plass: Follo

De er nyopprykkede etter å ha vunnet 1. divisjon i fjor, men vi tror det ender med nedrykk. De mistet Julie Hattestad til Oppsal og Sara Møller har lagt opp. Ellers har de stort sett den samme troppen som i fjor. Mina Hesselberg er en spennende venstrekant å følge med på, mens Katarina Ugland var toppscorer i fjor og blir viktig.

Nøkkelspiller: Katarina Ugland

 

Her er hele tabellen vår for Rema 1000-ligaen 2021/22 (fjorårets plassering i parentes):

 1. Vipers (1)
 2. Storhamar (2)
 3. Molde (4)
 4. Sola (3)
 5. Tertnes (5)
 6. Fana (6)
 7. Byåsen (8)
 8. Fredrikstad (7)
 9. Aker (9)
 10. Flint (10)
 11. Oppsal (11)
 12. Romerike Ravens (12)
 13. Larvik (13)
 14. Follo (nyopprykket)

Tipset er vurdert av redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..