Årets sesong i 1. divisjon har blitt omtrent som forventet. Vi tar en oppsummering av den første delen av årets sesong. Vi har blant annet kåret vårens spiller, vårens unge spiller, vårens trener, vårens scoring og ikke minst vårens lag.

 

(Foto hovedbilde: Andreas Kristoffer Berge)

En vurdering av ansvarlig redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge.

Årets sesong

Det har ikke vært de største overraskelsene i årets sesong. Røa leder serien, men må samtlidig passe seg for lag som kommer bakfra. Åsane, Amazon og ØHIL kjemper om kvalik, men det er ikke umulig for de å ta igjen nettopp Røa. I bunnen kjemper Fart og KIL/Hemne, mens Grei og Fløya rager noen poeng over.

2021-sesongen har utartet seg egentlig litt som forventet uten de største overraskelsene. Foreløpig har vi nemlig topp seks helt rikitg på tabelltipset vårt og ikke mer enn målforskjell unna å ha syv rette. Vi vil med det si at det har gått omtrent som forventet. Vi går igjennom tabellen og tar for oss lagene etter hvilken plassering de har på tabellen.

LES OGSÅ: Slik tror vi 1. divisjon 2021 ender

1. Røa:
Som forventet herjer Røa i divisjonen og har stø kurs mot opprykket. Startet litt haltende offensivt, men utover sesongen har de vist større og større styrketegn og er soleklare favoritter i divisjonen. Samtidig skal de passe seg bakfra. Åsane er virkelig i dytten og kan med seier i hengekamp være kun to poeng bak.

2. Åsane:
Fikk en tøff start på sesongen med to tap og en uavgjort, men siden har laget vunnet alle sine kamper. Mistet litt spillere i sommer, men også fått inn noen. Samtidig har yngre tatt steg og Åsane ser ut til å bli meget gode utover høsten. Åsane ser sterke ut om dagen og det virker ikke ut til å ha heftet de nevneverdig at de har mistet viktige spillere. De fortsetter å vinne og syv strake seire lar seg høre.

3. Øvrevoll Hosle:
Laget fra Bærum har vaiet opp og ned både i løpet av sesongen, men også i løpet av enkeltkamper. Det er en enorm moral i laget og de har stadig gode comeback. Det gjelder for ØHIL å ikke havne bakpå i kampene og bli mer stabile utover. Klarer de det, så kan det bli moro på Hosle. Ellen Halseth har forsvunnet til USA, men de har likevel et slagkraftig lag og blant annet Ine Berre har vært en åpenbaring for Bærumslaget denne sesongen.

4. Amazon Grimstad:
Scorer lite og slipper inn lite. Laget fra Grimstad har hatt en meget god vår, men gikk på en skikkelig smell borte mot Åsane. I tillegg sliter de med flere utsatte kamper og får således et tøft kampprogram utover høsten. Samtidig spennende å se hvordan coronasituasjonen i klubben påvirker høstsesongen.

5. Hønefoss:
Klubben fikk inn ny trener og ny spillestil, men det har ikke lyktes helt denne sesongen. De ligger i ingenmansland og både vinner og taper kamper. Laget fikk en kanonstart på sesongen med 4-0-seier over Åsane, men utover har det blitt tøffere. Vi ser ikke helt hvordan de skal komme seg stort høyere på tabellen, men vi tenker at de bør være greit fornøyd med der de ligger.

6. Medkila:
Også Medkila har gjort det som forventet. Laget har variert veldig. Den defensive tryggheten fra i fjor er ikke like solid lenger og laget har gått på et par blemmer. Samtidig har de også hatt et par sterke seire. De ligger midt på treet og lag bakfra er nære, men de rykker nok neppe ned.

7. Grei:
Jojo kan beskrive Grei på en fin måte. Laget er som flere andre et lag som varierer ekstremt fra det veldig gode til det veldig dårlige. Ofte i løpet av 90 minutter også. Har fått noen poeng grunnet enkeltprestasjoner, men vi savner relasjoner og kombinasjoner i det de foretar seg, men samtidig har de levert noen fine scoringer. Laget være godt fornøyd med sesongen så langt og samtidig er det en del uløst potensiale i laget.

8. Fløya / TIL 2020:
Også laget fra nord har variert veldig. De har gått opp og ned i løpet av vårsesongen, men de siste kampene har vært meget solide. Slo Stabæk ut av cupen på hjemmebane og klarte 0-0 hjemme mot Røa. Mye sterke resultater, men som man så mot ØHIL borte så gjelder det å holde helt ut. Laget kan dog fort klatre litt utover høsten.

9. Fart:
Som forventet har de fått det røft. Laget har et par gode spillere, men for mye spillere uten rutine. Det viser seg gang på gang. Enkelte gode kamper, men det har blitt lite poeng ut av det og nedrykket henger over laget fra Hedmark.

10. KIL/Hemne:
Sjarmørklubben kalles de og de har til tider vist seg å være sjarmerende også i år, men det har blitt lite poeng. Laget har imponert til tider, men har slitt med å stå kampen ut i det siste. Ser også ut til å savne bærebjelken i Amalie Hoftun Bjerksæter som har vært ute med skade.

Vårens lag:

Vi har gått igjennom spillerne i 1. divisjon og sett på hvem som har imponert oss mest. Kriteret for å komme inn i en startellever har her hvert at de må ha spilt minst 50 % av sesongen. Det vil si 405 min. for å være helt nøyaktig (vi tar utgangspunktet i minuttene i løpet av de 9 første kampene, siden det er antallet som er både halvveis og det Amazon Grimstad har spilt). På benken har vi tatt med et par jokere som ikke nødvendigvis har spilt halve sesongen, men som likevel har vært delaktige. Laget er basert på redaksjonens vurderinger og innsendte tips fra følgerne våre på Instagram.

Vi har satt opp laget i følgende 3-4-3-formasjon:

Startellever (3-4-3):

Linn-Mari Nilsen (Røa)

Alise Evensen (Åsane) – Kelsey Hood (Amazon Grimstad) – Mathilde Harviken (Røa)

Ine Berre (ØHIL) – Ida Kroken (Åsane) – Mia Huse (Røa) – Ellen Halseth (ØHIL)

Synne Christiansen (Grei) – Tuva Espås (Røa) – Marina Jensen (Amazon Grimstad)

Benken:
Kristin Rage (Amazon Grimstad)
Ingvild Høvring (Åsane)
Sarah Suphellen (Røa)
Synne Hamborg (Hønefoss)
Tine Celine England Karstensen (Grei)
Vilde Bratland (Fløya / TIL 2020)
Emilie Finnevolden (Hønefoss)
Anna Østrem (Åsane)

Vårens trener: Eirik Fjelstad (Åsane)

Eirik Fjelstad foran serieåpningen borte mot Hønefoss. Foto: Andreas Kristoffer Berge (Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball)

Vårens scoring: Ingvild Høvring (Åsane)

Ingvild Høvring vartet opp med en nydelig frisparkscoring hjemme mot Røa tidligere i sesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge (Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball)

Ingvild Høvring og hennes 2-2-scoring for Åsane mot Røa. Se scoringen HER.

Vårens spiller: Tuva Lotte Lechbrandt Espås (Røa)

Tuva Lotte Leschbrandt Espås har vært dominerende for Røa i år. Foto: Andreas Kristoffer Berge (Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball)

Vårens unge spiller: Ine Strømstad Berre (ØHIL)

Ine Strømstad Berre har vært en åpenbaring på høyrekanten hos ØHIL denne sesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge (Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball)

Vårens poengdronninger:  Tuva Lotte Lechbrandt Espås og Mia Rostad Huse (Begge Røa):

Både Mia Huse og Tuva espås står med 13 målpoeng hver så langt denne sesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge (Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..