Silje Fjeldstad (18) er født og oppvokst med barndomsklubben, Vålerenga, men i vinter forlot hun klubben til fordel for Grei. Hun håper nå å ta nye steg.

Vi møtte Fjelstad etter hennes debut i 1. divisjon. Etter et par kamper på benken fikk hun spille de siste 22 minuttene i Greis 0-2-tap for Åsane 20. juni.

– Det var deilig å få noen minutter nå og kjenne på hvordan nivået er i 1. divisjon. Men det er selvfølgelig kjipt å tape 0-2, sier Fjeldstad til Kvinneidrett.no.

SE OGSÅ: Intervju med Silje Fjeldstad og Emma Iversen etter Norway Cup-seieren i 2019

Fjelstad har nemlig kun spilt 2. divisjon for Vålerengas rekruttlag tidligere, samt aldersbestemt fotball. Hun har blant annet vunnet Norway Cup flere ganger og spilt NM-finale for Vålerenga. I 2019 ble hun også kåret til finalens beste spiller i Norway Cup-finalen.

– Det er veldig gøy å få banens beste i finalen og i Norway Cup. Jeg synes jeg spiller en bra kamp selv, sa Fjeldstad til Kvinneidrett.no etter 1-0-seieren over Lyn i finalen i 2019.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Silje Fjeldstad (i midten) med pokalen for finalens beste i Norway Cup 2019.

Spiller med stort potensiale

Nå er det derimot 1. divisjon som gjelder for Fjeldstad, og hun har fått kjenne på et helt nytt tempo.

– Det er et stort steg videre. Jeg føler at det går mye fortere. Du må være kjappere og duellene er mye raskere.

Fjeldstad er midtbanespiller og har en god spilleforståelse. Hun har et meget godt overblikk over spillet og kan bli en meget spennende spiller i årene som kommer. I fjor var hun også tatt ut på J17-landslaget rett før coronapandemien kom.

– Når jeg først fikk telefonen om at jeg ble tatt ut, ble jeg veldig glad. Jeg tenker dette kan være en stor mulighet for å vise meg frem. Dette er noe jeg ser fem til og jeg gleder meg, sa Fjeldstad til Vålerenga hjemmesider når hun ble tatt ut.

Overgangen fra Vålerenga til Grei skjedde i vinter. Det etter et år uten seniorfotball. I fjor ble nemlig 2. divisjon avlyst som følger av pandemien, men hun noterte seg for fire mål på 14 kamper i J19-serien som endte med andreplass for Vålerenga, kun slått av Stabæk.

– Jeg synes det har vært greit. Det er bra med spillere her og jeg må bare kjempe om plassen her i 1. divisjon, sier hun om overgangen til Grei.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Silje Fjeldstad i aksjon mot Åsane i sin 1.divisjonsdebut. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Første klubbytte

Likevel var det et tungt valg å forlate barndomsklubben sin og lagvenninnene i Vålerenga. Samtidig følte hun at hun trengte nye impulser.

– Det er selvfølgelig kjipt. Det er der jeg har spilt hele livet, men det er fint å ta nye steg et annet sted med nye spillere og nye trenere.

Så langt har det blitt tre innhopp i 1. divisjon og til sammen 36 minutters spilletid. Sist kamp kom hun inn med fire minutter igjen og rakk blant annet å notere seg for sin første målgivende pasning. Den kom da Synne Sofie Christiansen scoret 2-3-målet hjemme mot Fart. Målsetningen utover er mer og mer spilletid.

– Ja, selvfølgelig har jeg lyst til å spille mer. Målsetningen er å utvikle meg som spiller her og kunne få mer spilletid etter hvert i sesongen, og få kjent på nivået så jeg kan få mer spilletid etter hvert, sier Fjeldstad avslutningsvis til Kvinneidrett.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..