Barcelona vant alt de kunne vinne i 2020/21-sesongen og tok klubbens første Champions League-tittel. Nå krever spillergruppa endring på trenersiden. Dermed kan hovedtrener Lluís Cortés være på vei ut dørene.

(Hovedbilde: Barcelona feirer seieren i Copa Catalunya tilbake i 2019. Det var også Cortés sitt første trofé med klubben. Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Det melder flere spanske medier fredag. Sport.es var først ut med nyheten, men også de største og mest anerkjente avisene i Marca og AS melder det samme.

Cortés (34) tok over som hovedtrener i januar 2019 etter at Fran Sánchez ble fjernet som trener på ønske fra spillergruppa. I helgen leder Cortés Barcelona for 100. gang når de gjester Real Sociedad. Etter det venter kamp både tirsdag og torsdag før sesongens siste seriekamp spilles neste søndag hjemme mot Eibar.

88 seire, fire uavgjorte og syv tap har det blitt med en målforskjell på 375-51 på hans 99 kamper som hovedtrener. Det har blant annet ført til to ligatitler, to cuptitler, én supercup-tittel, én Champions League-tittel og én Copa Catalunya-tittel.

Det skal med andre ord ikke stå på prestasjonene til Cortés. Det hele handler om treningshverdagen og væremåten hans.

Cortés har alltid vært en krevende trener som har krevd mye av spillergruppa og det har skapt slitasje over de to og et halvt årene han har ledet laget. Ifølge kilder skal det være to punkter som har ført til at kapteinsteamet i Barcelona nå har meldt fra til klubben om at de ønsker en endring.

  • Punkt én skal handle om at Cortés har krevd for mye av spillerne.
  • Punkt to handler om favorisering

Disse to punktene har igjen ført til at det over tid har blitt slitasje i spillergruppa som har påvirket hverdagen.

Saken ligger nå på bordet hos styret og de jobber med en løsning. Det første grepet de skal ha tatt er å prøve å finne en løsning mellom spillerne og treneren, men ifølge kilder i garderoben skal det være umulig å løse problemet uten å bytte trener. Allerede har en av spillerne i kapteinsteamet, Vicky Losada valgt å forlate klubben.

For å komplisere det enda mer, så har Cortés nylig kommet til enighet med klubben om en forlengelse av kontrakten frem til 30. juni 2022, med en opsjon på ytterligere ett år. Det er i utgangspunktet planlagt et offisielt arrangement hvor signeringen av ny kontrakt skal skje etter sesongen. Nå kan det istedenfor ende opp med at han må forlate klubben. Dermed kan det bli en ny trener for Barcelona og Caroline Graham Hansen fra neste sesong.

Det er for øvrig forventet en offisiell melding fra klubben i nær fremtid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..