Birgitte Maaseide (18) og Julia Solgaard Thelle (18) skal forsvare Norges ære under U20-EM i Tyrkia i juli. Vi tok en prat med de to lovende sandvolleyballjentene.

– Det er veldig gøy og stort å endelig få representert Norge, sier Thelle til Kvinneidrett.no. når vi møter duoen på Voldsløkka i Oslo etter Norgestour Oslo Master.

– Ja, det blir kjekt. Det å få matche oss mot andre nasjoner blir bra, så jeg ser veldig fram til det, sier makker Maaseide til Kvinneidrett.no.

Med deltakelse i EM vil det si at man møter Europas beste sandvolleyballspillere og det gir verdifull erfaring og referanser.

– Ja, da får vi sett hvordan andre land trener og hva slags nivå de har. Det blir gøy, sier Thelle.

Det blir den første internasjonale konkurransen for de to på lenge. Koronapandemien har satt en stopp for muligheter til å reise rundt omkring å delta internasjonalt, men nå er det en åpning inn mot U20-EM.

– Det er lenge siden det har vært mulig å spille internasjonale turneringer. I fjor var jo ikke det mulig på grunn av corona, så det er veldig gøy å få spille for Norge.

SE OGSÅ: Bildegallerier fra Norgestour Oslo Master

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Skal gjøre det så godt som mulig

Målsetningen deres for turneringen har de ikke helt bestemt seg for ennå, men de ønsker å gjøre det så godt som mulig og representere Norge på best mulig måte.

– Vi har lyst til å gjøre det så godt som mulig selvfølgelig. Vi har ikke snakket så mye om målsetninger akkurat, og jeg er litt usikker på nivået og sånt. Jeg tror vi kommer til å møte en del lag som spiller litt utradisjonelt og sånn som i semifinalen her, at vi kan møte lag vi ikke er helt vant med å spille mot, så det er litt vanskelig å si hva forventningene er allerede nå, sier Maaseide.

– Det er vel å spille vårt beste spill og holde det oppe, spille bedre og bedre for hver kamp og gjøre det så godt som mulig egentlig, legger Thelle til.

SE OGSÅ: Bildegallerier fra Norgestour Oslo Master

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Bare en turnering til før EM

Maaseide var for øvrig med i U18-EM i 2019. Den gang spilte hun sammen med Terian Kaelo og de endte på en niendeplass. I fjor var Maaseide tatt ut til U20-EM sammen med Frida Berntsen, mens Thelle skulle spilt U18-EM med Lavickyte Liepa. Grunnet coronapandemien ble dog turneringene avlyst. I år ser det mer lovende ut for at man får fullført nye Europamesterskap og denne gang er det Maaseide og Thelle som skal konkurrere sammen på Norges førstelag.

Maaseide og Thelle har ikke spilt veldig mange turneringer sammen, men de tok blant annet sølv sammen i U19-NM i 2020. Norgestouren i Oslo i helgen var deres første turnering sammen på en god stund, mens deres neste er på Norgestouren i Oddane Sand neste helg.

– Vi skal selvfølgelig trene en del sammen, også skal vi spille en ny Norgestour i Oddane Sand. Det er vel egentlig bare en til turnering før EM, så vi har ikke så veldig god tid på oss, men vi får gjøre det beste ut av det, også tenker jeg det går veldig fint, sier Maaseide om hvordan duoen skal forberede seg til EM.

SE OGSÅ: Bildegallerier fra Norgestour Oslo Master

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Thelle (til venstre) og Maaseide etter seier i semifinalen i U19-NM i fjor. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Nivået har blitt bedre og bedre

I Oslo ble det tøft for duoen til slutt. De vant sine første tre kamper, men i semifinalen ble Anne-Marie Schwinghammer og Ida Næss Høvik for tøffe. I turneringens første kamp slo de nettopp Schwinghammer og Høvik, men i semifinalen ble det tap.

– Jeg føler nivået vårt har blitt bedre og bedre utover turneringen. Vi har ikke spilt så mye sammen før, så sånn sett har det egentlig fungert greit. Vi hadde bare en liten feil og gjorde det ikke så bra i semifinalen, så det var litt kjipt, sier Maaseide og får støtte fra sin partner.

– Vi har bygd oss opp på nivå gjennom alle kampene, men den siste kampen her var ikke like bra for å si det sånn, sier Thelle.

SE OGSÅ: Bildegallerier fra Norgestour Oslo Master

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Gikk over all forventning

Maaseide på sin side spilte årets andre Norgestour-turnering i Oslo. Uken før vant hun nemlig sesongåpningen på hjemmebane i Stavanger. Da sammen med Thea Luise Jürgensen.

– Det var veldig gøy. Det var jo hjemme i Stavanger, og det gikk over all forventning. Det var første turneringen på veldig lenge, så det var veldig gøy å ha en så bra start. Det å få konkurrert igjen, et år siden sist, var veldig gøy, sier Maaseide.

Ja, for det har vel ikke akkurat blitt mye konkurranser innendørs heller i vinter?

– Nei, det er akkurat det, så nå er vi sultne på konkurranse, avslutter Maaseide overfor Kvinneidrett.no.

Maaseide (KFUM Stavanger) og Thelle (Sandnes VBK) er i EM seedet som nummer 27. Det gjør at de slipper kvalifisering til turneringen og er med direkte inn i mesterskapet. Norges andrelag med Eiril Isachsen og Maja Sofie Windelstad (begge Koll IL) ligger på 13. plass på ventelistene.

EM går av stabelen i Izmir i Tyrkia mellom 8. og 11. juli.

SE OGSÅ: Bildegallerier fra Norgestour Oslo Master

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..