Det ble en stor suksess for nysatsingen OSVB Elite på hjemmebane. To lag i finalen og til slutt var det Kristine Garder & Karen Elise Saga som stakk av med seieren 2-0 i sett mot lagvenninnene Anne-Marie Schwinghammer og Ida Næss Høvik i finalen. Vi tok en prat med vinnerlaget.

De var meget høyt nivå på lagene under årets andre Norgestour på Volsløkka i Oslo i helgen. Etter at Thea Luise Jürgensen og Birgitte Maaseide vant den første Norgestouren i Stavanger forrige helg ble det exit i henholdsvis åttedelsfinalen og semifinalen for de to som hadde nye partnere for turneringen i Oslo. Jürgensen hadde makker Terian Kaelo, mens Maaseide hadde Julia Solgaard Thelle som makker for helgen. Mens Jürgensen/Kaelo røk mot Anja Karin Slettebøe og Rita Eritsland i åttedelsfinalen, røk Maaseide/Thelle mot Swinghammer og Høvik i semifinalen. Dermed ble det et lokaloppgjør i sanda på Voldsløkka i finalen.

SE OGSÅ: Bildegallerier fra turneringen

– Et veldig jevnt og høyt nivå

I finalen var det Garder og Saga som var sterkest i solsteika i Oslo. Etter 21-17 i førstesett ble det 22-20 i det andre settet mot Schwinghammer og Høvik.

– Både jeg og Elise (Garder journ.anm.) var ute med skade i fjor sommer, så vi har ikke spilt sammen på to år, så det var veldig gøy at vi i første turneringen sammen igjen slår til som vi gjør og tar hjem seieren, sier Saga etter seieren i Oslo.

– Veldig gøy. Det er et bra arrangement. Jeg synes OSVB er flinke til å tilrettelegge det profesjonelt. Det har blitt noen hakk bedre de seneste årene og det er veldig kult at de legger så mye i oss som konkurrerer her hjemme, sier Garder, som tapte finalen i Stavanger sammen med Martine Kragholm, til Kvinneidrett.no.

– Så er det min første Norgestour-seier, så det var veldig gøy, legger hun til.

Det var for øvrig generelt høyt nivå på mye på Voldsløkka og det resulterte i mange spennende kamper utover søndagen.

– Jeg synes det har blitt et veldig jevnt og høyt nivå på de øverste lagene, så det er tøffe kamper egentlig hele veien. Noe som er veldig gøy og spesielt nå i cornaperioden når det ikke er mulig å reise rundt og spille world Tour. Da er det veldig gøy at det fortsatt er et høyt nivå i Norge og at vi ser at vi blir bedre og kan trene mot gode lag,

SE OGSÅ: Bildegallerier fra turneringen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Finalelagene samlet på premieutdelingen. Til venstre ser vi vinnerlaget med Garder og Saga. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Et sykt bra program

Katinka Muri Krahn og Tonje Furset tok i vår initiativet til å starte satsingslaget OSVB Elite. Gruppa består av 12 jenter og er ment for de av OSVBs damer som kjemper om de øverste plasseringene i Norgestour, og gjerne også ønsker å spille internasjonale turneringer.

– Vi hadde lyst på et tilbud for toppidrettsutøvere via klubben vår Oslo Sandvolleyballklubb. Både for å kunne representere klubben på en mer synlig måte i turneringer, og for å få mer backing av vår egen satsing, sier Krahn i en artikkel på klubbens hjemmeside.

Karen Elise Lund Saga, Line Jastrey Albertsen, Ane Spurkeland, Tonje Bogstad Furset og Katinka Krahn, Ruth Cecilie Gundersen, Maren Rygh, Siri Hope Broch, Julie Varga, Anne Schwinghammer, Ida Høvik og Kirstine Garder er spillerne som er med på satsingslaget.

Saga skryter av den nye satsingen til Oslo Sandvolleyballklubb.

– Det er noe som vi har begynt med i år og som er nytt for damesiden. Det har ikke vært et tilbud for damene sånn ordentlig de siste årene, så dette er et sykt bra program for oss som har lyst til å satse. Det gjør at vi får en god treningsgruppe og et bra opplegg, sier hun avslutningsvis.

SE OGSÅ: Bildegallerier fra turneringen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..