LSK Kvinners Thea Kyvåg (17) og hennes mor Sahra Hausmann (48) er med i neste sesong av «Familiens ære» NRK.

(Foto hovedbilde: CATO INGEBRIGTSEN / Nordisk Film TV/NRK)

Torsdag forrige uke startet innspillingen av den andre sesongen av «Familiens ære». Den første sesongen ble en suksess med et snitt på over 800 000 seere per episode, melder NRK i en pressemelding fredag.

«Familiens ære» tar utgangspunkt i et spesielt fenomen i idretten: Deltakerne er kjente idrettsutøvere og deres sønner og døtre, som selv gjør karriere i norsk og internasjonal idrett. De utfordres i ulike konkurranser, samtidig som vi får et nært og eksklusivt innblikk i livet på hjemmebane og blir kjent med resten av familiene, står det videre.

– Etter å ha møtt alle deltakerne, kan jeg love galskap, humor og masse konkurranseinstinkt neste sesong, sier programleder Kjetil André Aamodt i pressemeldingen.

Alle deltakerne har en sønn eller datter som bedriver samme idrett som faren eller moren gjorde i sin tid. Unntaket er Kyvåg og hennes mor. Mens Thea er fotballspiller var moren håndballspiller. Samtidig skal det sies at Thea var et stort talent innenfor håndballen også. Det kan du lese mer om i portrettet vi gjorde på Thea i januar.

– Det var noe nytt å konkurrere med mamma. Vi har på en måte aldri gjort det i en sånn sammenheng før, men det var veldig morsomt også. Man merker hvor lik man er moren sin. Jeg og mamma er veldig like på sånne fysiske ting og alt sånn, så det var nesten litt skremmende å se at jeg var så lik. Jeg trivdes hele tiden og det var en veldig kul opplevelse, sier Kyvåg til Kvinneidrett.no.

– Man merker veldig godt den viljen og lidenskapen man har ved å drive med idrett. Alle hadde den samme gleden og følelsen, selv om det ikke er noe viktig sånn sett. Man merker at det er konkurranseinnstinkt og alt er veldig ekte, så det er veldig gøy. Det var også veldig mange fine folk med som man ble godt kjent med, så det var veldig gøy, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Thea Kyvåg: Fra 3. divisjon til Champions League

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Thea Kyvåg før en kamp med LSK Kvinner i fjor. I år skal hun også kjempe for sin egen familie på NRK. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball

– Samarbeidet blir viktigere

Sesong to av seersuksessen til NRK har premiere i september og kanalen melder om en variert og åpen konkurranse.

– Samarbeidet mellom foreldre og barn blir viktigere, og det blir mer tekniske krevende og sammensatte øvelser. Dermed er konkurransen mer åpen, sier Aamodt.

Innspillingen er allerede godt i gang. Opptakene hjemme hos familiene har pågått i flere måneder, mens konkurransene foregår mellom 10. og 17. juni på ulike steder i Oslo, fra Bjørvika og Gamlebyen til Holmenkollen og Bislett.

Lagene samler opp poeng gjennom syv epiosder og de tre lagene med flest poeng skal gjøre opp seg i finalen og den åttende episoden.

I den første sesongen var det for øvrig ishockeyfamilien med Patrick og Petter Thoresen som vant finalen foran Lars Agnar og Odd-Bjørn Hjelmeset (langrenn), mens Birgitte Maaseide og hennes far, Bjørn Maaseide (sandvolleyball) ble nummer tre.

«Familiens ære» er for øvrig et originalformat utviklet av Nordisk Film TV og NRK.

Deltakerne i andre sesong av «Familiens ære»

  • Markus og Jan Åge Fjørtoft, fotball
  • Leon og Quincy Douglas, sprint
  • Victoria og Geir Gulliksen, sprangridning
  • Julius og Susann Goksør Bjerkrheim, håndball
  • Thea Kyvåg, fotball, og Sahra Hausmann, håndball
  • Henrik og Frode Hagen, håndball
Her er familiene som skal konkurrer i andre sesong av «Familiens ære». F.v. Quincy og Leon Douglas, Sahra Hausmann og Thea Kyvåg, Julius og Susann Goksør Bjerkrheim, Geir og Victoria Gulliksen, Henrik og Frode Hagen, Jan Åge og Markus Fjørtoft. Programleder Kjetil André Aamodt foran. Foto: CATO INGEBRIGTSEN / Nordisk Film TV/NRK

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..