Julie Aune Jorde (17) har tatt store steg i vinter og virker å bli en viktig brikke i Lyn fremover. Hun har ambisjoner om å nå toppen, men først handler det om å utvikle seg videre i Lyn de neste årene.

Vi møter Jorde i etterkant av 3-2-tapet borte mot LSK Kvinner. Lyn tok ledelsen ved Sofie Tunes tidlig i kampen, men vertene kom sterkt tilbake. Til slutt sto ble det et knepent tap for laget fra Kringsjå.

– Vi får jo en bra start og scorer etter 13 minutter. Vi var innstilt på at det ble mye bakrom og vi har en spissferdighet på Runa der med mye fart og trøkk. Vi fikk ikke utnyttet det helt som vi ønsket. Vi kunne fort scoret flere mål hvis vi hadde fått Runa mer på ball. Men kampen blir som den blir og vi jobber godt, men de kommer til de sjansene de trenger. De setter de og det gjør ikke vi, så vi må jobbe litt med uttelling, så er vi der neste gang, sier Jorde innledningsvis til Kvinneidrett.no.

For selv om det ble et knepent tap var det mye positivt å ta med seg fra kampen. Å tape med kun ett mål borte mot en av medaljekandidatene er ikke verdens undergang. Nå skal de jobbe for at Klepp skal reise tomhendt hjem fra Kringsjå til helgen.

– Absolutt ikke. 3-2 er ikke verst mot et lag som har lyst til å være Toppseriens beste lag. Vi har ny kamp allerede på lørdag, så det er bare å omstille fort og det er vi gode til, så da blir det fort tre poeng på lørdag, sier en bestemt midtbanespiller.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mer spilletid enn i fjor

I fjor fikk Jorde kun to innhopp for Lyn i Toppserien og debuten kom hjemme i 1-4-tapet for Rosenborg. Det resulterte i til sammen 59 minutter på banen i Toppserien. I år har hun til sammen spilt 100 minutter. Hun fikk for øvrig også 62 minutter i cupthrilleren som endte med tap på straffesparkkonkurranse i LSK-hallen i fjor.

– Nei, som du sier fikk jeg ikke spille så mye i fjor. Jeg har spilt mer de to kampene her enn jeg gjorde hele forrige sesong, så det er deilig å føle at man er mer inni det i hvert fall, sier Jorde som føler filosofien og systemet til hovedtrener Tom Stenvoll passer henne bra.

– Jeg føler jeg passer fint inn i systemet til Tom, spillestilen hans og filosofien der. Jeg har fått jobbet godt i vinter og har tatt sjansene jeg har fått og håper på å utvikle meg videre resten av sesongen også og prestere i kamper og på trening.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jorde under sin Toppseriedebut i 2020. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Morgendalgens helt

Jorde kommer opprinnelig fra Abildsø, men kom til Lyn i 2018. Etter overgangen har hun virkelig lagt sine spor. I 2019 ble hun nemlig kåret til morgendagens helt av TV2 og Equinor

«Vi i Lyn er veldig stolte av Julie. Denne prisen kommer først og fremst på grunn av Julie sitt harde arbeid og dedikasjon over tid, hvor hun har lagt utallige timer med målrettet organisert trening og egentrening bak seg. Julie har beina godt plantet på jorda og vet det er mange timer med trening som står foran henne for at hun skal nå de målene hun har satt seg», skrev Lyn den gang.

– Dette var veldig kult. Jeg er veldig glad, dette var stort. Det betyr ganske mye. Det gir meg mye motivasjon til å jobbe bedre og like bra fremover, sa Jorde selv til TV2 den gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jorde i aksjon under en treningskamp mellom Lyn Damer Utvikling mot Mallorca Toppfotball i 2019. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Ny kontrakt

I 2020 ble hun så tatt opp i A-stallen og fikk som nevnt tidligere et par innhopp i Toppserien. I sesongoppkjøringen til årets sesong har hun virkelig bitt godt fra seg. Hun var blant annet en av banens beste da det ble 1-1 hjemme mot Kolbotn. Samtidig noterte hun seg for scoring både i 2-0-seieren over Hønefoss og 3-1-seieren over Røa. Det har ført henne opp på listen til Kvinneidrett.no sin redaksjon over spillere å se opp for på Lyn denne sesongen.

Nå har hun også signert en ny kontrakt med klubben. Denne gang en treårskontrakt.

– Det høres kanskje fort lenge ut, men jeg er veldig fornøyd med Lyn og alt rundt Lyn egentlig. Jeg føler det er et sted hvor jeg kan utvikle meg kjempegodt og bli den beste utgaven av meg selv og en mye bedre fotballspiller, som jeg allerede er på vei til å utvikle meg til å bli. Jeg trives veldig godt i Lyn og har lyst til å være her en god stund til tydeligvis.

Målsetningene for 2021-sesongen er også lagt.

– Som klubb ønsker vi å være et lag som kan ta poeng mot alle lag egentlig og det føler jeg vi er godt rustet til. Så det blir å gjøre vårt aller beste hele sesongen, inkludert meg selv. For min egen del handler det om at jeg må ta sjansene og tørre å vise hva jeg er god for, sier Lyns midtbaneterrier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil til toppen

Etter kampen mot Klepp på lørdag venter det samling med J19-landslaget. Jorde har tidligere tre landskamper for J15-landslaget i 2019. Debuten der kom for øvrig da Sverige ble slått 1-0 på Ålgård Stadion.

I fjor mistet hun muligheten til å spille seg inn i J17-EM-troppen og dermed mistet hun et steg på landslagsstigen. Nå venter nemlig J19-landslaget og deres første fysiske samling på godt over ett år.

– Det har vært lite landslag og andre ting enn klubb det siste året egentlig. Så det å komme seg litt bort tror jeg er bra for alle oss som skal på samling. Det blir litt nytt med nye mennesker og trenere å forholde seg til, så det ser jeg frem til.

Men hva med fremtiden? Jorde ønsker å nå toppen av ikke bare norsk fotball, men også internasjonal fotball.

– Jeg skal jo til toppen da. Det er det som er målet og jeg hadde ikke spilt fotball hvis det ikke var det som var hensikten. Men jeg ønsker å spille på A-landslaget og være i en fast ellever der, og helst utlandet på sikt. Men nå handler det om å gjøre mitt beste i Toppserien også får vi se hva som skjer utover, avslutter Jorde overfor Kvinneidrett.no.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..