Casandra Lüthcke har store målsetninger for fremtiden, men først skal gjøre alt hun kan for å bevise at hun er god nok i LSK Kvinner. Etter en imponerende sesongoppkjøring, håper hun nå på flere muligheter utover sesongen.

– Vi er for det første fornøyd med å score så mange mål. Vi har jobbet mye med det offensive på trening og det er gøy at vi får til det. Vi vet at Arna-Bjørnar hadde en tøff kamp forrige kamp også (1-4-tap for Klepp journ.anm), så det var gøy å klare å bevise at også vi er på det nivået. Veldig fornøyd med at vi vinner i dag, men det er fortsatt mye å jobbe med. Likevel absolutt godkjent første kamp, sier Lüthcke til Kvinneidrett.no i etterkant av 5-2-seieren over Arna-Bjørnar lørdag.

Hun kom inn de siste elleve minuttene for Cathrine Dahlström. Lüthcke er mest vant til å spille stopper, men hun gjorde en fin figur på backen lørdag.

– Det er selvfølgelig veldig gøy å få et innhopp allerede i første seriekamp, så jeg er veldig fornøyd med å få komme utpå. Selv om det ikke er i stopperposisjonen, som jeg er mest vant til, så er det gøy å i hvert fall få komme utpå og kjenne på nivået. Jeg føler jeg takler det greit og, så alt i alt veldig fornøyd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lüthcke (i gult) i duell med Arna-Bjørnars Madelen Koldal Holme. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Fra Gjelleråsen til Toppserien

Lüthcke kom til LSK Kvinner foran 2020-sesongen. Sammen med Thea Kyvåg signerte hun først med rekruttlaget, men begge de to venninnene ble fort en del av A-stallen. Utover sesongen satt hun mest på benken, men i siste seriekamp hjemme mot Lyn fikk hun sin Toppseriedebut. Hun kom inn for Nora Marie Egenes i pausen og spilte andreomgangen i det som ble et 0-1-tap. Utviklingen til Lüthcke har med andre ord skutt fart etter overgangen fra Gjelleråsen.

– Kurven har gått veldig opp. Det er klart at man blir bedre når man trener med så gode spillere og spillere jeg har sett opp til lenge. Helt fra rekrutt synes jeg var veldig tøft i starten og stigningskurven til å få være med opp på A-laget nå har vært veldig bra. Det har gått mye fortere enn jeg hadde sett for meg når jeg var i Gjelleråsen. Så det er veldig gøy.

I årets sesongoppkjøring har vi latt oss imponere av forsvarsspilleren. Lüthcke har spilt gode kamper mot både Rosenborg og Vålerenga for å nevne noen. Målsetningene fremover er å få mest mulig spilletid.

– Det er selvfølgelig utrolig gøy å få testet seg litt i treningskampene og jeg føler jeg holder nivået. Målsetningen er å på en måte få mest mulig ut av de minuttene man får. Man vet jo aldri og alt kan skje. Vi har per dags dato en ganske tynn tropp i LSK, så jeg satser på å få noen minutter utover i sesongen. Så skal jeg i hvert fall gjøre alt jeg kan på treningsfeltet for å bevise at jeg er god nok.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lüthcke (til venstre) og Kyvåg kom sammen fra Gjelleråsen til LSK Kvinner. Her er de under oppvarming til en treningskamp i vinter. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Champions League-debut

Lüthcke har også allerede fått sin Champions League-debut, og ikke mot hvem som helst. Hun kom og fikk de siste minuttene mot Wolfsburg på «hjemmebane». Da fikk hun virkelig gode referanser.

– For det første var det utrolig kult å få reise på tur med denne gjengen og få møte så god motstand. Man merker jo at det er noen steg opp fra LSK, men det er egentlig bare kult å vite at det finnes et så høyt nivå der ute, sier Lüthcke, som også forteller at det ga mer motivasjon.

– Det ga litt blod på tann. Man vil hjem å jobbe enda hardere, for det er jo dit man vil en gang. Ut i verden å spille fotball. Å få kjenne på det allerede i så ung alder er utrolig gøy, så synes jeg det bare er supert at det er et så høyt nivå der ute.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lüthcke jubler for avansement etter kampen hjemme mot Minsk. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Korsbåndsskade og J19-landslagsuttak

Lüthcke har vært innom flere landsdelssamlinger, men landslagsdebuten lot vente på seg. Våren 2018 fikk nemlig Lüthcke en korsbåndsskade som satt henne ut i lengre tid. Hun mistet med det et par muligheter på yngre landslag, men i 2020 kom debuten. Hun ble tatt med på J17-landslaget til Italia i januar og fikk sine første to kamper med flagget på brystet mot italienerne. Deretter ble dog J17-EM avlyst som følge av coronapandemien og samlinger uteble. Nå i juni får hun endelig muligheten på landslaget igjen. Hun er nemlig tatt ut i j19-landslagstroppen som skal ha en ukes treningssamling.

– Jeg ble utrolig lettet når uttaket kom. Vi fikk jo en nedtur når vi ikke fikk spilt J17-EM, så det var jo veldig trist. Før det var jeg jo ute med korsbåndsskade, så det er på en måte nå landslagskarrieren begynner, forhåpentligvis. Så det er gøy å få være med i første uttak nå og få sjansen til å vise seg frem på enda en arena og få enda mer matchtrening, så jeg gleder meg masse til det.

Samtidig stopper ikke ambisjonene der. Hun har store målsetninger for fremtiden.

– Jeg skal bli så god jeg kan. Jeg har lyst til å nå ut i verden og jeg har lyst til å spille på A-landslaget en gang, og det er absolutt det jeg jobber for hver dag. Så jeg får bare se hva tiden bringer, men jeg skal i hvert fall gjøre mitt for at det skal gå i oppfyllelse, avslutter Lüthcke overfor Kvinneidrett.no.

(Fakta om Casandra følger under første bilde)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..