TV2 og MyGame skal sende norsk innebandy fremover.

I dag signerte innebandyseksjonen i Norges Bandyforbund en langsiktig medieavtale med TV 2 og MyGame om visningsrettighetene til innebandy i Norge og VM i innebandy for kvinner og menn. Innebandyseksjonen har aldri før inngått en avtale som er så langsiktig eller med et så stort økonomisk potensial, skriver bandyforbundet i en pressemelding fredag morgen.

– Dette er et stort skritt for norsk innebandy, og utrolig gøy at vi endelig skal få vise frem alle nivåer av vår idrett for det norske TV publikummet. At vi nå får vise både VM-kamper og NM-finaler for både kvinner og menn på TV er viktig for norsk innebandy. Det gir oss en anerkjennelse vi har jobbet lenge for å oppnå, sier leder for innebandyseksjonen i NBF (Norges Bandyforbund), Paal Saastad i en pressemelding.

På linær TV

Avtalen innebærer blant annet at ti eliteseriekamper, NM-finaler og alle landskamper skal sendes på lineær TV hos TV2, og alle eliteseriekamper vil etterhvert være mulig å streame på TV2 Sumo. I tillegg vil breddekamper gå på den nye plattformen MyGame.

Avtalen med TV2 strekker seg over seks år og i tillegg er det en opsjon på ytterligere fire år. Avtalen med MyGame er en tiårsavtale som skal dekke bredden.

Tidligere harfor øvrig TV 2 også signert langsiktige rettigheter til norsk håndball, ishockey, basketball og volleyball. I tillegg har TV 2 sikret seg rettighetene til norsk topp- og breddefotball fra 2023 til 2028, samt at de en langsiktig avtale med Norges Skiforbund.

Bredden på MyGame

Selskapet MyGame skal produsere strømme breddekamper med helt ny AI-teknologi. Det er såkalte ubemannede smartkameraer som følger spillet. Denne teknologien vil også bli tatt i bruk i de andre idrettene.

– Det installeres fastmonterte kameraer i hallene, og krever ikke bemanning i det hele tatt. Så kjøper man abonnement og kan følge sitt lag og se sine barn eller barnebarn eller nieser og nevøer spille, de viktigste idrettsheltene i livene våre. Det gjør det morsommere å spille og det blir lettere å få familien engasjert. Jeg tror det både vil styrke rekrutteringen og hindre frafallet når man kommer til alderen hvor mange slutter, sier Harald Strømme i MyGame i pressemeldingen.

Les hele pressemeldingen HER

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..