Selma Løvås (17) og Avaldsnes tapte 5-3 for Vålerenga i serieåpningen lørdag, men Løvås var en av de som imponerte hos gjestene. Vi har tatt en prat med 17-åringen.

– Vi klarte å sette tre mål da, men vi har mer å jobbe med både offensivt og defensivt, sier Løvås til Kvinneidrett.no om kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Løvås klarerer en av mange baller under helgens kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Assist i første kamp fra start

Løvås storspilte til tider på høyrebacken til Avaldsnes. Gang på gang fikk hun utfordret seg mot Vålerengas nysignering Amanda Jacobsen Andradóttir, en dribleglad Celin Bizet Ildhusøy og en offensiv Andrine Tomter fra backplass. Flere av gangene var det nettopp Løvås som var sterkest.

Til slutt måtte hun dog se seg slått av Bizet som var raskest på en pasning i bakrom og fikset 2-1-ledelse for Oslo-laget like før pause. Også på 4-1-scoringen var Bizet for rask for Løvås da hun mistet markeringen. De øvrige baklengsmålene var det dog ikke noe 17-åringen kunne gjøre noe med.

Samtidig var hun delaktig på to av tre Avaldsnes-scoringer. Hun la inn og var nest sist på ballen da Ingibjörg Sigurdardottir satte ballen i eget mål til 1-1 og hun var fjerde sist på ballen da hun la et innlegg inn i forkant av 4-2-scoringen.

– Jeg synes jeg gjør det helt greit. Jeg er med offensivt, men skulle ønske jeg klarte å stoppe noen mål til defensivt, sier Løvås om sin egen prestasjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Løvås slår her inn i forkant av 4-2-scoringen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Bronse i fjor

Løvås hadde sin første sesong for Avaldsnes i fjor etter overgangen fra Viking i fjor sommer. Hun fikk debuten bare 16 år gammel da Klepp ble slått 2-1 på bortebane 26. august.

Til slutt endte hun opp med fem seriekamper og to cupkamper forrige sesong. Totalt ga det 47 minutter på banen i løpet av fem kamper i Toppserien og 51 minutters spilletid på to kamper i cupen. Til slutt ga det samtidig seriebronse.

I årets første seriekamp ble hun for første gang plassert i startelleveren. Hun ble for øvrig byttet ut etter 69 minutter.

– Det var veldig gøy å få bronsemedalje. Denne høstsesongen har vært veldig spennende og lærerik. Jeg føler jeg har utviklet meg i Avaldsnes denne høsten og er fornøyd med spilletiden jeg har fått, sa Løvås til lokalavisen Strandbuen i desember.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Løvås trives godt i Avaldsnes. Her fra en trening i fjor høst. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Håper på spilletid

I år har hun også signert sin første proffkontrakt med klubben. Både hun og Irene Dirdal, som også imponerte i serieåpningen, signerte i januar sine første proffesjonelle kontrakter med Avaldsnes.

– Vi er stolte over å ha signert nye profesjonelle kontrakter med 2 lokale spillere, som kommer til oss fra den sørlige delen av fylket vårt, skrev klubben i pressemeldingen i januar.

Nå er målsetningen mer spilletid også fremover.

– Jeg håper på så mye spilletid som mulig, sier hun om de personlige målsetningene sine denne sesongen.

Og hva er lagets målsetning?

– For laget er det å komme så høyt opp som mulig, avslutter Løvås til Kvinneidrett.no.

Neste kamp for Avaldsnes er for øvrig borte mot Sandviken lørdag kl. 15:00.

Selma Løvås (til høyre) sammen med Irene Dirdal (til venstre). Foto: Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..