Som vanlig er det klart for årets tabelltips. Se hvor vi tror ditt lag havner.

Det er alltid vanskelig å tippe tabellen og i år er intet unntak. I år er det kanskje vanskeligere enn noengang.

Vi føler oss ganske trygge på hvem som vil kjempe om medaljene, men hvem som tar hvilken medalje, samt hvem som havner lenger ned på tabellen. Det kunne man egentlig bare hatt en loddtrekning om. For selv om 2020-sesongen var jevn, tror vi 2021-sesongen kommer til å bli ennå jevnere. Spesielt nedover på tabellen.

Vi gjør som vanlig og rangerer fra bunn til topp og prøver å gi en liten begrunnelse, samt at vi vil nevne et par norske spillere det er verdt å følge med på denne sesongen.

10. plass: Stabæk

Vi tror Stabæk dessverre må ta turen ned igjen. Laget dominerte stort i 1. divisjon i fjor, men Toppserien er et helt annet nivå. De har dog spilt godt mot Toppseriemotstand til tider og har vist at de har nivået inne. Hærfører Melissa Bjånesøy kan fort score en del, men får nok ikke i nærheten av like mange sjanser som i fjor. Samtidig har de spennende spillere i Justine Kielland og Thea Loennecken på midtbanen, samt en ung iver. Det kan fort være at de holder seg i Toppserien og laget blir ingen kasteball. Men her blir det veldig jevnt oppover på tabellen og laget fra Nadderud trakk det korteste strået når vi til talte opp og skulle sette opp en tabell. Ikke fordi de er dårlige, men rett og slett fordi vi tror de andre lagene blir for sterke til slutt.

Et par å se opp for: Justine Kielland og Thea Loennecken

9. plass: Klepp

I fjor endte de som nummer syv etter at de på en merkelig måte kjempet i bunnstriden til slutt. Man følte ikke at de kjempet der, men likevel sa tabellen noe annet. I år tipper mange at Klepp må ta turen ned, men vi velger å sette de opp på kvalifiseringsplass. hadde knapt spillere på trening tidlig i mai grunnet en kombinasjon av skader og innreiseforbud for nysigneringene. Nå begynner dog ting å nærme seg for Klepp og med utlendingene på plass tror vi de kan bite godt fra seg. Spesielt på hjemmebane er Klepp som regel vriene å møte i den sure vinden. Laget har hentet noen utenlandske spillere og blant annet Marie-Yasmine d’Anjou var et frisk pust i laget i høst. Hun blir viktig. Samtidig har du årets unge spiller i fjor i Sofie Bjørnsen på midtbanen. Hun nærmer seg tilbake fra skade og kan bli meget viktig sammen med blant annet Marie Hella Andresen, Mille Aune, og Anette Snørteland Jensen om hun blir kvitt sykdomsplagene sine. De har også hentet inn litt ukjente spillere for folk flest, så hvordan de slår ut blir spennende å se. Vi setter de på kvalik, men vi blir ikke overrasket om laget blir å finne høyere på tabellen heller.

Et par å se opp for: Sofie Bjørnsen, Marie Hella Andresen og Mille Aune

8. plass: Kolbotn

I fjor tippet vi de nederst, men de karret seg til en kvalifiseringsplass. Eline Hegg slo virkelig til for Kolbotn og var sammen med Sara Hørte og Siri Ervik kanskje lagets beste forrige sesong. Johanne Fridlund fant samtidig litt tilbake til seg selv og de slo bra ifra seg i enkelte kamper. Litt mange uavgjorte kamper gjorde at de måtte ut i kvalik, men de beholdt plassen med god kontroll over to kamper mot Medkila. I år har de hentet Marit Clausen, samt flere andre, men vi er spent på hvordan det slår ut. Hegg og Hørte blir igjen viktig denne sesongen og ikke minst sisteskanse Ervik. Kolbotn har ikke imponert i oppkjøringen, men vi tror de blir bedre og bedre utover sesongen. Vi tipper de i bunnkampen også i år og holder en knapp på sikker plass, mye takket være den defensive tryggheten de har vist i deler av oppkjøringen.

Et par å se opp for: Eline Hegg og Sara Hørte

7. plass: Lyn

De overrasket positivt i fjor og vi tror de gjentar mye av fjorårets suksess. Laget er fortsatt ungt, men det er de fleste andre rundt de på tabellen. De har imponert i sesongoppkjøringen. Kanskje ikke resultatmessig, men spillemessig. Laget virker trygge med ball og til tross for at de er unge er de overraskende rolige med ballen i bena. Julie Aune Jorde har hatt en kanonvinter og hennes innsats og råskap på midtbanen kan bli viktig sammen med Cathinka Tandberg. Samtidig må nok Laura Gashi stå for mye av kreativiteten fremover i banen. Vi tror det blir få poeng nedover, så her gjelder det å ta alle poeng man kan ta.

Et par å se opp for: Julie Aune Jorde og Cathinka Tandberg

6. plass: Arna-Bjørnar

Bergenserne havnet på åttendeplass i fjor, men har hentet mye spennende spillere foran årets sesong. I tillegg har de fått inn en kompetent og meget rutinert trener i Øyvind Nordtveit. Milena Kokosz herjet til tider i 1. divisjon i fjor og har kommet fra Åsane, men trenger nok året på å lære. Også Madelen Kodal Holme trenger nok året på å utvikle seg videre etter å ha kommet tilbake fra korsbåndsskade. Sogndal-gjengen med Thea Bjelde i front blir meget viktig for det røde og svarte, samtidig som man har hentet en meget spennende spiller i Miljana Ivanovic. Arna-Bjørnar er nødt til å finne nettmaskene i større grad enn i fjor, men vi har troen på at de skal kunne klatre.

Et par å se opp for: Thea Bjelde, Ingrid Lovise Jåstad, Marte Bjelde Hjelmhaug og Linnéa Solvoll Laupstad

5. plass: Avaldsnes

Laget på Haugalandet tok en overraskende bronse i fjor og kjempet om gullet til siste slutt. De har et ungt og spennende lag. I år har det vært en trøblete sesongoppkjøring og det er vanskelig å si nøyaktig hvor man har de. Uansett tror vi ikke de når høyere enn femteplass, for lagene over er såpass solide. Avaldsnes kan fort stå med 0 poeng og ligge sist etter fire kamper og alt annet vil egentlig være en bonus da de har et beintøft program i starten av sesongen. Vålerenga, Sandviken og Rosenborg på bortebane, samt LSK Kvinner hjemme. Det er en seriestart det lukter svidd av. De må samtidig passe på å ikke grave seg ned, for etter det venter det muligheter til mange poeng. Da vil også de nye spillerne ha kommet mer inn i laget. På tampen av overgangsvinduet hentet de også Karina Sævik hjem og det kan bli en meget viktig signering. Hun sammen med Olaug Tvedten vil styrke dette laget kraftig. Spesielt ettersom det ser ut til atHanna Dahl vil være ute med skade i lengre tid. Anna Jøsendal er også ute med skade, men kommer hun seg tilbake på banen blir det meget underholdende på Karmøy. Vi tror det blir midt på treet og at de kaprer femteplassen til slutt.

Et par å se opp for: Karina Sævik, Selma Løvås, Olaug Tvedten, Irene Dirdal og Cille Nilsen (Anna Jøsendal om hun blir kvitt skaden)

4. plass: LSK Kvinner

De hadde en skuffende sesong i fjor og endte med femteplass. I år vil de tilbake å kjempe om gullet og det tror vi de kan gjøre. De har hentet fjorårets beste spiller i Toppserien i Camilla Linberg og det er en spiller de virkelig trenger. Ikke nok med det, så har de fått inn Mille Ivi Christensen. Sistnevnte har imponert i oppkjøringen og begge de to har en kreativitet i det offensive spillet som LSK Kvinner manglet i fjor. Fremover ser det bra ut i år og med Emilie Haavi og Thea Kyvåg (alla «mini-Haavi») på hver sin kant kan de slå gått fra seg. Bakover har de Norges beste back i Emilie Woldvik og et solid stopperpar. LSK Kvinner har samtidig en tynn tropp og det gjør at vi tipper de på fjerdeplass. Startelleveren kan slå hvem som helst, men skulle det oppstå skader vil de slite litt i enkelte posisjoner. De er dog på riktig vei og vil nok kjempe til siste slutt.

Et par å se opp for: Camilla Linberg, Emilie Woldvik, Thea Kyvåg og Mille Ivi Christensen

3. plass: Vålerenga

Fjorårets mester tippes ned til tredjeplass i år. Det er vanskelig å gjennskape prestasjoner, men de kommer garantert til å kjempe i toppen. Sherida Spitse ut blir et tap på midtbanen, men det største tapet er om Sigrid Heien Hansen blir tvunget vekk fra banen. Hun sliter med skade og det er et stort tap for Oslolaget. Samtidig har de fått inn Amanda Andradóttir. Hun har vært enorm til tider i sesongoppkjøringen og er en spiller vi tror vi får se mye av utover. Elise Thorsnes, Ylinn Tennebø og Camilla Huseby er tre andre gode spillere inn, men det ser ut til å ta litt tid før de virkelig får ting til å sitte. Ellers har de beholdt det meste av stammen og denne uken har Tina Dalgård Konradsen entret treningsfeltet og er på vei tilbake. Hun ble kåret til årets spiller i 2019 av Klanen og supporterne gleder seg nok over å ha henne tilbake. Vi tror det blir medalje, men tipper de på tredjeplass. Rett og slett fordi konkurrentene har forsterket seg.

Et par å se opp for: Amanda Jacobsen Andradóttir og Celin Bizet Ildhusøy

2. plass: Rosenborg

Det tapte ikke en eneste kamp i Toppserien i fjor, men litt mange uavgjorte kamper plasserte de til slutt på sølvplass etter en ekstremt tett og jevn serieavslutning. I år har de forsterket seg, ikke mye, men litt. Matilde Alsaker Rogde inn på kanten er en god signering og hun har imponert i treningskampene. På den andre kanten finner man Julie Blakstad og på midtbanen finner vi fjorårets beste midtbanespiller i Toppserien i Emilie Marie Joramo. På venstrebacken er Kristine Minde utilgjengelig i år ettersom hun er gravid. Inn har Maria Olsvik kommet etter å ha blitt mor i fjor. Olsvik har imponert oss kraftig i oppkjøringen og vi mener hun faktisk er bedre enn Minde, så dermed blir også det en forsterkning. Vi kåret henne til årets unge spiller i fjor og i år er hun enda bedre. Samtidig er Maiken Bakke og Elen Melhus på vei tilbake fra korsbåndsskade og det styrker bredden i klubben. Laget vil nok kjempe om gullet også i år, men vi tror det er et lag som blir for sterke og at det blir et nytt sølv på trønderne.

Et par å se opp for: Emilie Marie Joramo, Maria Olsvik og Julie Blakstad

1. plass: Sandviken

De skuffet voldsomt i fjor, men er storfavoritter i år. Sandviken har ikke tatt medalje på 25 år, men i år tror vi det blir det første gullet til en Bergensklubb siden det ble en felles serie i Norge. Sist det ble gull i Bergen var da Nymark IL tok gull i 1985. Laget kunne hevdet seg i Toppserien med to forskjellige ellevere. De har hentet Norges beste midtstopper i Tuva Hansen og på kjøpet fikk de Elisabeth Terland og Marthine Østenstad. Alle fra Klepp. Vilde Bøe Risa og Cecilie Redisch Kvamme har begge kommet hjem til Bergen etter utenlandsopphold, mens Marit Bratberg Lund har de signert fra Kolbotn. Det oser kvalitet i alle ledd, men vi er litt usikre akkurat på spissplass. Kennya Cordner har slitt mye med skader og tåler nok ikke en hel sesong. Samtidig var Maria Brochmann også ute deler av fjoråret. Vi har ment at laget burde hentet en spiss, men Brochmann har dog motbevist det og storspilt i oppkjøringen. Det samme har Rakel Engesvik. Det lukter gull av laget som ser ut til å bli Brann neste år.

Et par å se opp for: Vilde Bøe Risa, Rakel Engesvik og Tuva Hansen

Hele tabellen:

  1. Sandviken
  2. Rosenborg
  3. Vålerenga
  4. LSK Kvinner
  5. Avaldsnes
  6. Arna- Bjørnar
  7. Lyn
  8. Kolbotn
  9. Klepp
  10. Stabæk

Vår Toppserie-tropp:

Dette er en tropp vi lager i forkant av sesongen og det er en ellever vi har tro på at vil kjempe om å bli årets lag. Vi har valgt å sette opp i en 4-3-3-formasjon pluss en benk på syv spillere.

Keeper: Teagan Micah

Forsvar: Emilie Woldvik, Tuva Hansen, Emilie Bragstad, Janni Thomsen

Midtbane: Emilie Marie Joramo, Camilla Linberg, Vilde Bøe Risa

Angrep: Emilie Haavi, Maria Brochmann, Julie Blakstad

Benken: Jalen Tompkins, Maria Olsvik, Stine Ballisager Pedersen, Amanda Andradóttir, Elisabeth Terland, Matilde Alsaker Rogde, Thea Kyvåg

Trener: Alexander Straus

3 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..