Som vanlig er det klart for årets tabelltips. Se hvor vi tror ditt lag havner.

I likhet med i Toppserien er det utrolig vanskelig å tippe tabellen og i år er intet unntak. I år kan det skille lite fra topp til bunn og det er kanskje vanskeligere enn noengang.

Vi føler oss ganske trygge på et lag i hver ende, men hvem som tar kvalik og hvem som holder plassen, det kunne man egentlig bare hatt en loddtrekning om. For 2021-sesongen kommer til en utrolig jevn sesong nedover på tabellen og det blir et realt bikkjeslagsmål om poengene og plasseringene.

Vi gjør som vanlig og rangerer fra bunn til topp og prøver å gi en liten begrunnelse, samt at vi vil nevne et par norske spillere det er verdt å følge med på denne sesongen.

10. plass: Fart

De endte sist i fjor, men fikk litt dårlig betalt i enkeltkamper. Slet med å score til tross for å ha skapt sjansene. Scoret færrest og slapp inn mest i 2020. Det tror vi fort kan skje også i år. De har mistet Natalie Granvang Nilsen og det vil bli et stort tap. Samtidig har Mina Kjørum virket meget bra i sesongoppkjøringen. De har også fått inn flere spennende spillere i Idun-Kristine Jørgensen i mål, Dothea Glorud tilbake fra Røa, samt Hedda Foslie på lån. Gode spillere, men vi tror nok det blir en ny sesong i bunnen og at de trekker det korteste strået. Om det blir nedrykk gjenstår å se da det er usikkert om 2. divisjon kommer igang.

Et par å se opp for: Oda Åmland Edvartsen, Rønnaug Sandviken, Mina Kjørum og Idun-Kristine Jørgensen

9. plass: Grei

De endte som nummer åtte i fjor, men i år tror vi det blir en niendeplass. Ikke fordi laget er dårlig, men rett og slett for at lagene over har sett sterkere ut i oppkjøringen. Har hentet Tine Celine England Karstensen på lån fra Vålerenga og hun tror vi kan bli en av ligaens store spillere i 2021. Den offensive midtbanespilleren kan redde laget og får hun det til tror vi fort laget kan klatre noen plasser. I tillegg har de hentet flere andre spillere i spennende talenter som Thale Listerud, Nora Egenes og ikke minst Silje Fjeldstad. Sistnevnte har imponert på rekruttlaget til Vålerenga i lengre tid og har et stort potensiale. Hun trenger nok dog 2021 på å tilvenne seg nivået. På sikt tror vi dette Grei-laget kan bli spennende, men mange nye vil nok skape litt utfordringer i form av samspillet. Vi håper også vi får se mer av Julia Caroprese denne sesongen. I fjor var hun blant banens beste de gangene vi så laget.

Et par å se opp for: Tine Celine England Karstensen, Julia Caroprese, Thale Listerud og Silje Fjeldstad

8. plass: KIL/Hemne

Laget imponerte i flere kamper i fjor og har en fin sjarm over seg. Til slutt holdt det til en sjetteplass. De har beholdt stammen i laget og suplert med et par brukbare signeringer. Vi antar det blir en sesong omtrent som i fjor. Søstrene Amalie og Sara Hoftun Bjerksæter blir også i år viktige, men det er primert samholdet og det kollektive som står sterkt hos laget fra Kyrksæterøra. Vi tror de vil kjempe på nedre halvdel, men at de til slutt holder plassen.

Et par å se opp for: Amalie og Sara Hoftun Bjerksæter

7. plass: Fløya/TIL2020

De skuffet stort i fjor og endte på niendeplass. I år tror vi på ny giv etter sammenslåingen med Tromsø. Laget har virket solide i oppkjøringen og blant annet slått Medkila to ganger. Synne Raa fra Sandviken er en knallsigering for et 1. divisjonslag og samtidig virker Sandra Simonsen og Vilde Bratland i god form når vi går fatt på sesongen. Vi tror den nye given vil slå positivt ut og at laget klatrer litt på tabellen.

Et par å se opp for: Synne Raa, Sandra Simonsen og Vilde Bratland

6. plass: Medkila

De tok andreplassen i fjor, men virker ikke like solide i år utifra oppkjøringen. Laget har beholdt Hanne Larsen i mål og det er en meget viktig spiller for de. Det samme er Kim Dolstra i forsvaret. De har fått inn Ida Jeanett Fjordbak som i sin tid spilte i både Avaldsnes og LSK Kvinner. Det er en meget solid signering for et 1. divisjonslag, men vi er usikre på hvordan fjoråret uten kamper har spilt inn for Fjordbakk. Likevel tror vi laget får en solid sesong, men at de faller noen plasser på tabellen.

Et par å se opp for: Hanne Larsen, Lotte Fikseth Fossem og Miriam Vilnes Mjåset

5. plass: Hønefoss

Laget har imponert i to strake sesonger etter opprykket fra 2. divisjon. I år har de ny trener i Martin Lindmark og han har gjort en del endringer spillemessig. Vi tror det vil ta litt tid før ting sitter og at de vil avgi litt poeng i starten av sesongen. Utover tror vi de vil bli solide og vi tror de stabiliserer seg midt på tabellen i år, men mulighetene for å kjempe høyere er absolutt tilstede. Det blir voldsomt tett oppover på tabellen og vi blir ikke overrasket om de havner høyere. Re-signeringen av Silje Nyhagen var meget viktig for Hønefoss og kan være forskjellen på toppkamp og midten på tabellen i denne tette divisjonen. Emilia Ruud har et stort potensiale og har et av ligaens smarteste og mest reflekterte fotballhoder. Får hun det til kan Hønefoss fort ende i opprykkskampen.

Et par å se opp for: Silje Nyhagen og Emilia Ruud

4. plass: Amazon Grimstad

Endte til slutt som nummer syv i fjor, men i år blåser det en frisk vind i seilene på Sørlandet. Laget har fått inn Steinar Pedersen som trener og til å være 1. divisjon er det en meget god signering. Det samme er signeringen av Marina Heggernes Jensen. Hun har kapasitet til å kjempe om toppscorertittelen i år. At sisteskanse Kristin Rage fortsetter i klubben er også en meget godt tegn. De har også hentet en solid forsvarsspiller i Ina Kristoffersen, mens på tampen av overgangsvinduet hentet de også Oda Arnesen fra Avaldsnes. De har Cathrine Dyngvold ute med korsbåndsskade, men vi tror erstatterne vil kunne klare sakene bra og at det blir en kamp om kvalifiseringsplassen i ligaen.

Et par å se opp for: Ina Kristoffersen og Marina Heggernes Jensen

3. plass: ØHIL

I fjor kjempet de nok en gang i toppen, men endte til slutt på tredjeplass. Laget har en iver og innsats med mange spennende spillere, men sliter med å ta det siste steget opp. Før sesongen har de mistet Susanne Haaland til Kolbotn og det vil nok merkes. Likevel har de kvalitet i alle ledd. Hanna Rake Ellingsen begynner å bygge seg opp mye rutine bak der, mens om man får en Joshualyn Reeves som holder seg skadefri kan det bli morsomt på Hosle. Anja Avdal og Andrea Anderdal blir også viktige bærebjelker i ØHIL denne sesongen.

Et par å se opp for: Hanna Rake Ellingsen, Ine Berre og Joshualyn Reeves

2. plass: Åsane

De var fjorårets store overraskelse og hang med i kvalifiseringskampen lenge. Til slutt ble det en femteplass, fire poeng bak Medkila på andre. I år har de riktignok mistet Milena Kokosz, men har samtidig hatt gode backuper på hennes plass på kanten. Andrine Mo er en av de som kan bekle kantplassen. De har også fått Ingvill Villa tilbake fra utlånet til Arna-Bjørnar på høsten i fjor og det styrker de veldig. Samtidig har de en av de beste spissene i ligaen i Anna Østrem, samt en av ligaens beste midtbanespillere i fjor i Ida Kroken. I tillegg har de Dina Fosso Dale tilbake fra skade og den tidligere Mallorca Toppfotball-spilleren blir viktig i midtforsvaret som en av ligaens beste midtstoppere. Anglevik-tvillingene har trent med laget og Marie er blant annet med for fullt fra august og vil forsterke laget. De har en jevn og stor tropp som vil gjøre at de kommer til å kjempe i toppen.

Et par å se opp for: Dina Fosso Dale, Ida Kroken, Anna Østrem og Synne Bjørnebøle

1. plass: Røa

Rykket ned i fjor, men i år tror vi det blir rett opp igjen. Laget har mistet en del spillere, men det virker som om Geir Nordby har utrettet nye mirakler med nysigneringene. Mange spennende spillere har kommet til klubben i vinter og virker å ha integrert seg raskt. Mia Rostad Huse på midtbanen er en meget solid signering og hun vil nok bli en bærebjelke i laget. Det samme vil Mathilde Harviken sammen med Sarah Suphellen i forsvaret bli. Hun er en av ligaens beste forsvarsspillere og scorer i tillegg en del mål på dødballer. Fremover settes det nok lit til at Tuva Espås og Ragne Svastuen skal finne nettmaskene med en Nadia Pinto i backup. Man kan nevne i fleng både inn og ut på Røa før denne sesongen, men etter det de har vist i sesongoppkjøringen, så er de den store favoritten. Vi har også troen på at Frida Dybvig Haugen vil få mer spilletid og at hun kan få en opptur denne sesongen, samt en liten outsider i Julie Bruusgaard som vi har troen på at kan ta steg.

Et par å se opp for: Mia Rostad Huse, Mathilde Harviken og Frida Dybvig Haugen

Hele tabellen:

  1. Røa
  2. Åsane
  3. ØHIL
  4. Amazon Grimstad
  5. Hønefoss
  6. Medkila
  7. Fløya/TIL2020
  8. KIL/Hemne
  9. Grei
  10. Fart

Vår 1. divisjons-tropp:

Dette er en tropp vi lager i forkant av sesongen og det er en ellever vi har tro på at vil kjempe om å bli årets lag. Vi har valgt å sette opp i en 4-3-3-formasjon pluss en benk på syv spillere.

Keeper: Hanne Larsen

Forsvar: Amalie Hoftun Bjerksæter, Dina Fosso Dale, Hanna Rake Ellingsen, Mathilde Harviken

Midtbane: Tine Celine England Karstensen, Mia Rostad Huse, Ida Kroken

Angrep: Silje Nyhagen, Anna Østrem, Marina Heggernes Jensen

Benken: Kristin Rage, Sarah Suphellen, Emilia Ruud, Synne Raa, Frida Haugen, Joshualyn Reeves, Sara Hoftun Bjerksæter

Trener: Eirik Fjeldstad

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..