Mille Ivi Christensen (16) kom fra Fjellhamar til LSK Kvinner i vinter. Lørdag vartet hun opp med en nydelig assist og hun har allerede vist spennende ferdigheter på midtbanen hos Birdsa.

– Jeg føler at det er enkelte småting vi må jobbe med før sesongen, men nå er dette vår andre oppkjøring og første kamp på veldig lenge. Samtidig er det mange som er skadet, så vi har en liten benk, sier Christensen til Kvinneidrett.no etter at LSK Kvinner tapte 1-3 for Rosenborg lørdag.

For som hun sier er det mye skader hos LSK Kvinner. Andrea Wilmann (korsbånd), Thea Kyvåg (sår akilles), Nora Eide Lie (kjenning), Emilie Woldvik (strekk i hamstring), Karly Roestbakken (tilbakefall på skade fra i fjor), Mimmi Löfwenius Veum (operasjon) og Justine Vanhaevermaet (venter på å komme tilbake til Norge) var alle utilgjengelige lørdag. Samtidig røk Sophie Roman Haug ut i den første omgangen da skulderen gikk ut av ledd. Hvor stor skaden er gjenstår å se på bilder denne uka.

Vanvittig pasning
Til tross for et reservepreget lag på banen, leverte ungjentene til LSK Kvinner en god kamp utifra forrutsetningene. Samtidig var det en del å rette på.

– Jeg synes vi står på bra, men kan få litt bedre ro med ballen enkelte ganger og være mer tydelige når vi går i press og ikke. Men ellers synes jeg vi fikk til en del bra ting, sier Christensen, som selv leverte en meget solid kamp.

Christensen hadde blant annet en av LSK Kvinners mest imponerende prestasjoner lørdag. Hun vant først ballen på egen banehalvdel, vippet seg forbi en RBK-spiller før hun sendte en vanvittig bakromspasning mellom stopper og back, det atpåtil med utsiden av foten. I bakrommet gikk kaptein Emilie Haavi, som enkelt satt ballen i mål.

– Jeg så at Emilie startet bak og det var et lite rom mellom midtstopper og back, så da var det å sentre med utsiden for å få riktig skru igjennom, sier Christensen om pasningen som førte til 1-0-ledelse.

Elin Sørum, Julie Blakstad og Emilie Lein scoret for øvrig for Rosenborg da de snudde kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Christensen under en treningskamp mot Stabæk i vinter. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Fra Fjellhamar til LSK Kvinner
Christensen, som står med syv aldersbestemte landskamper på J15- og J16-landslaget kom til LSK Kvinner i vinter. Fra før har hun spilt i Lørenskog og senest i Fjellhamar. Der spilte hun i fjor på både J20-laget, men også på G16-laget og leverte meget solide prestasjoner. Nå har hun derimot fått en ny hverdag med en profesjonell treningshverdag i Toppserien og LSK Kvinner. Hun merket forskjellen godt i starten, men begynner å komme mer og mer inn i det.

– Det er et høyere tempo enn jeg er vant til. Jeg har jo kjent det på kroppen og jeg slet litt med småskader i begynnelsen, men jeg føler det kommer seg nå og det blir bedre og bedre nå.

Med sine 16 år er Christensen den yngste spilleren i A-lagstroppen til LSK Kvinner denne sesongen ifølge laglistene på klubbens hjemmesider. Med bursdag først 3. november er hun med det noen måneder yngre enn spillere som Thea Kyvåg og Thiril Erichsen (alle 2004-modeller journ.anm.).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Christensen i duell med Rosenborgs Emilie Marie Joramo. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Kreativ og duellsterk spiller
Målsetningen til den unge midtbanespilleren er å få mest mulig erfaring med Toppseriespill i 2021.

– Målet er å få mest mulig spilletid i Toppserien og gjøre det bra, sier hun.

Christensen kan bekle de fleste posisjonene på midtbanen og viste blant annet fram god duellstyrke mot Rosenborg lørdag. Det kombinert med stor kreativitet fremover kan vise seg å bli en god nøkkelfaktor for LSK Kvinner i fremtiden.

– Jeg føler jeg har en del kreativitet i spillet mitt fremover og er god i dueller, sier Chirstensen avslutningsvis når hun skal beskrive sine styrker på fotballbanen.

Foto og grafikk: Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..