Rikke Ingebrigtsli Hansen scoret for Pixbo Wallenstam i SM-finalen, men det var Team Thorengruppen som kunne juble for SM-gull etter en fartsfylt og spennende finale lørdag ettermiddag. Her får du kampreferatet.

(Hovedbilde: Skjermdump SVT 1 (svt.se))

Team Thorengruppen startet finalen best og trykket på, men en god Laura Heini i Pixbo-målet avverget flere ganger sammen. Samtidig fikk Pixbo flere gode kontringer med sitt 2-2-1-forsvar i starten av kampen. Men det var Team Thorengruppen som til slutt skulle få lønn for presset sitt. Cornelia Fjellstedt satt inn finalens første mål 9:43 ut i kampen og dermed tok de grønnkledde en 1-0-ledelse snaut halvveis i den første perioden. Mot slutten av perioden kom Pixbo mer og mer med i kampen og fikk etablert seg mer i offensiv sone. Etter 17:34 kom også utligningen da Denisa Ratajova sørget for balanse i regnskapet og 1-1 til første pause.

LES OGSÅ: Norske jenter i gang med SSL-sluttspillet

Berggren herjet

I den andreperioden var det Pixbo som virkelig fikk en drømmestart. Det anført av en meget god og livlig Amanda Berggren. Emma Stenberg sørget først for 1-2 etter et kjempeforarbeid fra nevnte Berggren 6:01 ut i perioden. Berggren selv fortsatte i samme spor og vant ballen høyt i banen før hun vakkert satt den i lengste hjørne og 1-3 etter 8:32 i den andre perioden. Team Thorengruppen på sin side hadde også sine sjanser i midtperioden. De traff metallet og ut flere ganger, samt at Heini vartet opp med flere redninger. Ballen fant rett og slett ikke nettmaskene før Ellinor Berling satt ballen i mål tre sekunder før full tid. Dermed sto det 2-3 etter to perioder i SM-finalen i Gävle.

LES OGSÅ: Rikke og Pixbo til SM-finale

Kauppi-tvillingene og Joelsson sine gullkombinasjoner

I den tredje perioden våknet virkelig Kauppi-tvillingene for Team Thorengruppen. Allerede 1:37 ut i perioden sørget Oona Kauppi for utligning og 3-3. Dermed var lagene var like langt med 18:23 igjen å spille. Team Thorengruppen stoppet ikke der, for 7:52 ut i tredje fikset Veera Kauppi en 4-3-ledelse på pasning fra Sofia Joelsson, som med det noterte seg for sin tredje assist. Team Thorengruppen hadde med det snudd kampen og de stoppet ikke der. Pixbo prøvde å kjempe seg inn i kampen igjen, men det var Team Thorengruppen som var for sterke lørdag ettermiddag. 14:46 ut i tredje periode var kombinasjonen fra Joelsson til Veera Kauppi der igjen og 5-3-ledelse med drøyt fem minutter igjen av kampen.

LES OGSÅ: Bli kejnt med Rikke – En av Norges beste innebandyspillere

Rikke scoret

Pixbo fikk litt mer trykk på det mot slutten av kampen, men de slet med å få ballen i mål bak et oppoffrende forsvarsspill fra Team Thorengruppen. Så dukket det opp en norsk jente. Manglerud-jenta Rikke Ingebrigtsli Hansen (21) fikk ballen ute til venstre og satt den i mål på direkten og 5-4 med 43 sekunder igjen av kampen.

Det var dessverre for Rikke og Pixbo ikke nok tid igjen, for Team Thorengruppen holdt unna i sluttsekundene og kunne til slutt juble for SM-gull etter en ekstremt fartsfylt og spennende finale.

For øvrig ble Laura Heini kåret til Pixbos beste spiller, mens Sofia Joelsson ble kåret til Team Thorengruppens beste spiller.

LES OGSÅ: Rikke forlenger med Pixbo: – Var en selvfølge å signere ny kontrakt

Foto: Team Thorengruppen feirer SM-gullet. Skjermdump SVT 1 (svt.se)

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..