Rikke Ingebrigtsli Hansen signerte mandag ny kontrakt med Pixbo Wallenstam. Hun var aldri i tvil om hvor hun ville spille og senere på dagen var hun med på å sikre semifinaleplass i SSL-sluttspillet.

– Det føles veldig bra. For meg var det en selvfølge å signere ny kontrakt. Jeg trives veldig bra her både på og utenfor innebandyen. Pixbo er en toppklubb med høye målsetninger og ambisjoner, og det passer meg og min utvikling videre helt perfekt, sier Rikke til Kvinneidrett.no mandag kveld.

LES OGSÅ: Bli kjent med Rikke – En av Norges beste innebandyspillere

– Har alle forutsetninger for å bli en nøkkelspiller

SSL står for øvrig for Svenska Superligan og er renget som å være verdens beste liga for innebandyspillere. Pixbo Wallenstam er der en ærverdig klubb som står med hele 13 SM-medaljer. Den Göteborg-basserte klubben fylte 40 år den 20. mars i år og har vunnet både SM-gull og Champions Cup-gull tidligere (begge i 2016). I tillegg er de nummer to på maratontabellen for SSL, kun slått av IKSU, som for øvrig trakk elitelaget sitt i fjor sommer. Det at klubben ønsker å satse på Rikke setter hun stor pris på.

– Det betyr såklart veldig mye at man får være en del av et av verdens beste lag, og at de ser såpass potensiale at de vil ha meg der. Jeg er fortsatt ung, og jeg tror og håper de ser at jeg kan utvikle meg til å bli en sentral spiller, sier 20-åringen som fyller 21 på fredag.

Eliteansvarlig i Pixbo, Kristina Landgren Carestam, mener Rikke har alle forutsetninger for å bli en nøkkelspiller i SSL og Pixbo.

– Som en norsk virvelvind kom Rikke til laget for to år siden. Hun er allerede det norske landslagets største stjerne og vi ser fortsatt en sterk utvikling hos henne i Pixbo Wallenstam. Med sin tekninn, fart og dristighet har Rikke alle forutsetninger for å bli en nøkkelspiller i SSL og Pixbo Wallenstam, sier Carestam i en pressemelding på Pixbo sine hjemmesider mandag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vi møtte Rikke i fjor sommer. Her fyrer hun løs på kunstgresset utenfor Høyenhallen i Oslo. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Blitt en mer komplett seniorspiller

Rikke ble kåret til årets spiller i Norge etter 2018/19-sesongen og forlot deretter moderklubben Tunet. Derfra dro hun videre til svensk innebandy og signerte for Pixbo foran 2019/20-sesongen. Det var ikke det første oppholdet hos svenskene, for i 2017/18-sesongen fikk hun teste seg i én kamp mens hun var på utlån dit. Forrige sesong ble dog hennes første hele sesong for svenskene og der gjorde hun en meget god figur. Hun noterte seg for 22 målpoeng fordelt på ti scoringer og tolv assist. Til slutt endte Pixbo på en andreplass i serien i 2018/19, kun slått av IKSU. Det ble dog ikke noe sluttspill grunnet coronapandemien.

– Jeg er jo selvfølgelig fornøyd, men jeg er en person som har veldig høye krav til meg selv. På et tidspunkt der var jeg ikke veldig fornøyd. Men jeg spilte ikke så mye, så man kunne ikke gjøre poeng. Men etter hvert som jeg fikk spille, så rant poengene inn av seg selv på en måte. Det fordi at man koser seg når man spiller og det flyter på, så jeg ble veldig fornøyd til slutt, sa Rikke om hennes første sesong da vi møtte henne i fjor sommer.

LES OGSÅ: Bli kjent med Rikke – En av Norges beste innebandyspillere

I år har hun klart å toppe sesongen med målpoeng. Rikke noterte seg nemlig for 25 målpoeng etter 13 scoringer og tolv assist. Så langt i sluttspillet har det blitt én assist på Manglerudjenta. Selv om Rikke føler det har gått litt opp og ned, så har hun utviklet seg til å bli en mer komplett spiller enn hun var. Spesielt i det defensive spillet.

– For min egen del har det gått litt opp og ned, noe man må regne med da det oftest er sånn i sin andre sesong i nytt lag. Samtidig har jeg utviklet mine defensive egenskaper og blitt en mer komplett seniorspiller.

– Målet er å løfte pokalen

Også denne sesongen ble det en andreplass på Pixbo i seriespillet. De havnet til slutt tre poeng bak serievinner, Team Thorengruppen.

I år er sluttspillet allerede i gang og i kvartifinalen hadde Pixbo få problemer med å ta seg videre. Göteborgslaget vant 3-0 i kamper over Rönnby og dermed venter semifinale i april. Der ligger det i skrivende stund an til at Endre, med de to norske spillerne, Thea Ekholt og Karen Farnes, blir motstander.

I semifinalen skal det i likhet med i kvartfinalen spilles best av fem kamper og Pixbo vil ha fordel av tre hjemmekamper. Vinneren spiller finale i Gävle 24. april. Der håper Rikke at det er hun og Pixbo som løfter pokalen.

– Sesongen hittil for lagets del har vært litt turbulent. Med et trenerbytte midt i sesongen er det klart at det påvirker spillergruppa. Nå etter jul har vi klart å bygge opp ett veldig sterkt lag som jeg vet kan nå hele veien. Det er også målet, å løfte pokalen i Gävle 24. april, avslutter Rikke overfor Kvinneidrett.no.

LES OGSÅ: – Norske jenter i gang med sluttspillet i SSL

3 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..