Julia Charlotte Tveter Arnesen forlater norsk fotball til fordel for Danmark. Hun gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer og har signert en kontrakt frem til sommeren med Aalborg.

Det blir veldig spennende, jeg håper og tror at det blir en fin opplevelse og god erfaring videre, sier Arnesen, som samtidig fortsetter med nettstudiene i økonomi og administrasjon, til Kvinneidrett.no.

Arnesen vokste opp med fotball på Lisleby, før hun meldte overgang til Sarpsborg 08 i 2013. Der tok det ikke lang tid før hun ble en viktig spiller for klubben og hun overtok raskt kapteinsbindet. Hun har på mange måter blitt en klubblegende med sine 113 A-lagskamper. Under Sarpsborg-tiden fikk hun med seg opprykk fra 2. divisjon til 1. divisjon, samt at de var nære videre opprykk til Toppserien, men måtte gi tapt i kvalifiseringen. I tillegg har det blitt gull i Obos Cup, samt at hun spilte futsal for Ekholt i vintermånedene. Det endte blant annet med seriegull i 2016/17-sesongen. Den gang var Arnesen Ekholts toppscorer med 14 mål på 17 kamper.

– Kan bli forskjellen

Etter å ha imponert både i 1. divisjon og 2. divisjon gikk turen til Røa i 2018. Der slet hun med å spille seg inn i startelleveren og endte med fem A-lagskamper. Samtidig scoret hun 10 mål på 21 kamper for rekruttlaget til Røa i 2. divisjon.

– Jeg har fulgt Julia siden jeg så henne for første gang tilbake i 2014. Hun er en fotrapp spiller med rask forflytningsevne, god teknikk, godt overblikk, stor viljestyrke og en enorm innsats. For meg var det merkelig at hun ikke ble brukt mer hos Røa i 2020 og man fikk virkelig se hva som bodde i henne når hun fikk muligheten i serieavslutningen, sier ansvarlig redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge.

– Utenfor banen er Julia en godjente som bryr seg om de rundt seg og som alltid har et smil på lur. Jeg har god tro på at hun vil bli en stor bidragsyter i Aalborg, og du skal ikke se ut fra at hun kan være forskjellen på nedrykk eller ikke, sier Berge videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arnesen i aksjon mot Fart i en NM-kamp i 2020. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet

Skal prøve å berge plassen

Aalborg rykket opp forrige sesong, men har slitt i Danmarks øverste divisjon. De endte desidert sist i den danske serien og tok kun ett poeng på de 14 kampene i grunnserien (1-1 hjemme mot Thy Thisted.

Likevel er ikke et nedrykk et faktum ennå. I Danmark spiller de nemlig sluttspill og Aalborg får muligheten til å forsvare plassen i toppdivisjonen gjennom nedrykksspill. Sammen med Aarhus som endte på syvende plass. I nedrykskvalifiseringen går de inn med Odense og Sundby, som begge vant hver sin avdeling i 1. divisjon, mens de to siste motstanderne blir avgjort når de utsatte kampene blir gjennomført den neste uken.

Jeg føler jeg har gode egenskaper offensivt som kan hjelpe oss til å komme til muligheter og skape sjanser. Målsettingen min er å hjelpe laget så vi berger plassen, samtidig som jeg utvikler meg som spiller, sier Arnesen til Kvinneidrett.

Første møte med laget tirsdag?

Arnesen har vært i karantene siden hun ankom Danmark fredag og tirsdag venter hennes andre coronatest. Er den negativ kan hun møte resten av laget samme dag.

Arnesen blir med den den femte norske spilleren i dansk serie denne sesongen. Fra før spiller Malin Sunde og Katrine Winnem Jørgensen i Brøndby, Pernille Gardien i Thy Thisted og Tina Fremo i Aarhus.

Etter det Kvinneidrett.no erfarer er flere norske klubber interessert i å signere Arnesen til sommeren, så spørs det om hun kommer tilbake til Norge med det første eller om hun får videre tilbud eller eventuelt andre tilbud innen den tid.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..