Tirsdag kom beskjeden som måtte komme. J19-EM i Hviterussland avlyses grunnet coronaviruset.

– UEFA Executive Committee har bestemt seg for å avlyse J19-EM 2021 på grunn av Covid-19-pandemien og dens innvirkning på arrangering av konkurranser. Finalen skulle holdes i Hviterussland, skriver UEFA i en pressemelding tirsdag.

Mesterskapet skulle vært spilt mellom 21. juli til 2. august i Hviterussland. Før det skulle Norge i utgangspunktet ha spilt opp mot to kvalifiseringsrunder til mesterskapet. Den første skulle gått i Polen mot Færøyene, Bosnia og Polen i april, men alle kvalifiseringskampene er naturlignok også avlyst da det ikke er noe å kvalifisere seg til.

– Ved denne avgjørelsen UEFA så at med at dagens regjeringsrestriksjoner gjorde det vanskelig å reise og arrangere mini-turneringer.

– UEFAs medlemsforeninger ble konsultert og støttet avgjørelsen. Selv om det er uheldig at ingen ungdomskonkurranser kan finne sted i inneværende sesong, må helse og sikkerhet til unge idrettsutøvere prioriteres i dagens situasjon, avslutter de i pressemeldingen.

Dermed er både J17- og J19-EM avlyst for andre året på rad. Avlysningen av J17-EM ble annonsert i desember i fjor.

(Hovedbilde: Sist J19-EM endte med exit i gruppespillet for Norge i 2019. På bildet ser vi Julie Blakstad i duell med Skottlands Jamie-Lee Napier. I bakgrunnen ser vi Rikke Nygard. Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Frankrike er fortsatt regjerende J19-mestere etter at de vant J19-EM i Skottland 2019. Foto: Andreas Kristoffer Berge

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..