Med 3-0 over Edf Logroño i finalen lørdag vant Barcelona Copa de la Reina 2019/20.

Cupfinalen skulle egentlig vært spilt forrige sesong, men ble utsatt grunnet coronaviruset. Lørdag fikk de endelig spilt unna fjorårets finale og Barcelona hadde få problemer.

Alexia Putellas fikset 1-0 på straffe før Aitana Bonmatí økte til 2-0-ledelse. Begge målene like før pause. Etter drøye timen spilt fikset Jenni Hermoso sørget 3-0 og kampens siste scoring. Dermed kunne Barcelona endelig juble for cupgull på Estadio La Rosaleda i Malaga. Aitana Bonmatí ble for øvrig kåret til finalens beste spiller.

Caroline Graham Hansen spilte hele kampen for Barcelona i det som er klubbens syvende cupgull. Den norske jenta har nå vunnet cupen i tre forskjellige land (Norge, Tyskland og Spania).

Assistdronning

Barcelona har vært sesongens ubestritte ener og står så langt med 16 seire på 16 forsøk i Primera Division. De ligger med det syv poeng foran Levante på andreplass. I tillegg har de tre kamper tilgode på serietoeren. Real Madrid på tredjeplass er ti poeng bak og har spilt to kamper mer. Atletico Madrid, som for øvrig har påført Barcelona sesongens eneste tap (i semifinalen i supercupen tidligere i år) ligger helt nede på femteplass. Madrid-laget vant tre strake ligatittler før Barcelona tok tilbake tronen forrige sesong, men sliter mer i år etter at flere nøkkelspillere forsvant ut foran sesongen.

I serien er for øvrig Graham Hansen assistdronning med sine elleve målgivende pasninger. Det er fire mer enn nummer to på lista, Real Madrids svenske angrepsspiller, Sofia Jakobsson. Toppscorer er for øvrig Levantes Esther González Rodríguez med sine 17 scoringer, mens Jenni Hermoso følger kun tre scoringer bak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..