Dramatisk da Vålerenga røk ut av Champions League etter straffesparkkonkurranse.

Vålerenga dominerte stort i store deler av kampen og spesielt i den første omgangen. Osloklubben fikk en drømmestart allerede kvarteret ut i kampen da Rikke Nygard, som for øvrig spilte en av sine beste kamper i Vålerenga-drakta, gikk i bakken innenfor 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket og Dejana Stefanovic var sikker da hun satt inn kampens første scoring.

Vålerenga fortsatte den førsteomgangen med et høyt press og god gjennvinning, men utover den andreomgangen snudde kampen. Brøndby fikk flere gode muligheter, men en god Hannah Seabert i Vålerenga-målet vartet opp med redninger i verdensklasse. Vålerenga var også nære en dobling av ledelsen, men det ville seg ikke.

Suser i lengste

Først i det 78. minutt smalt det på Brøndby Stadion. Stefanovic mistet ballen i livsfarlig område og det utnyttet danskene. Josefine Hasbo fikk drømmetreff da hun sendte ballen opp i lengste kryss fra rundt 20 meters hold. Til tross for noen gode muligheter begge veier mot slutten endte det med 1-1 etter 90 minutter og dermed gikk kampen til ekstraomganger.

I den første ekstraomgenen startet Vålerenga i hundre, men kom ikke nærmere enn Synne Jensen sitt tverrliggertreff i starten av omgangen. Brøndby var også nære scoring, men lyktes ikke helt foran mål og fortsatt 1-1 etter 105 minutters spill. De siste 15 ble en lengre stillingskrig uten at noen av lagene ønsket å ta altfor store sjanser, men på overtid fikk Vålerenga en kjempesjanse etter litt klabb og babb, men til slutt endte ballen opp hos Naja Bahrenscheer i Brøndby-målet.

Tapte på straffer

Dermed endte det hele 1-1 etter 120 minutters spill og det måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

I straffesparkkonkurransen bommet Stefanovic på Vålerengas andre straffe, mens Brøndby scoret på samtlige av sine fem straffer. Dermed kunne Brøndby juble for avansement til åttedelsfinalen.

Manglet mange

Malin Sunde spilte for øvrig hele kampen for Brøndby. Katrine Winnem Jørgensen var ikke registrert til kampen. Hun kunne ikke registreres på grunn av registreringsreglene i Champions League. Det i likhet med Vålerengas Elise Thorsnes, Ylinn Tennebø, Amanda Andradóttir og Camilla Huseby. Registreringsfristen gikk ut i forkant av den opprinnelige kampdatoen i desember, men det vil bli ny registrering i forkant av neste runde for de lagene som har tatt seg videre.

Også Sigrid Heien Hansen manglet for øvrig for Vålerenga da hun sliter med en belastningsskade.

Samtidig må det nevnes at Brøndys Ann-Kathrin Dilfer ble spilleklar for klubben i januar og danskene fikk dispansasjon til å registrere deres nye keeper. Dilfer spilte dog ikke kampen og ble sittende på benken gjennom hele oppgjøret.

LSK Kvinner

LSK Kvinner tok seg videre til åttedelsfinalen etter å ha slått ut Minsk i desember. Tirsdag 16. februar trekkes neste runde og LSK Kvinner er useedet. Dermed vil de møte Barcelona, Lyon, PSG, Wolfsburg, Chelsea, Bayern München, Manchester City eller Rosengård.

Atlético Madrid, Fortuna Hjørring, BIIK-Kazygurt, Sparta Praha, Fiorentina, St. Pölten og Brøndby er de lagene som er useedet i trekningen.

Kampene spilles 3/4. mars med returoppgjør 10/11. mars (i utgangspunktet skal et oppgjør gå i Norge, men det avhenger av at innreisereglene endres i mars).

Ny Champions League-struktur

Vålerenga får en ny mulighet i Champions League til høsten. Da i en ny struktur av turneringen med blant annet et gruppespill. Etter seriegullet i fjor er Vålerenga kvalifisert inn til 1. runde av Champions-kvalifiseringen. Rosenborg som serietoer er kvalifisert inn i 1. runde av Liga-kvalifiseringen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..