Amanda Jacobsen Andradóttir (17) er født og oppvokst i Molde, men som femåring flyttet hun til Island. Etter to år i Danmark kommer hun nå «hjem» til Norge og skal spille for fjorårets dobbeltmester, Vålerenga.

– Den første tiden har vært veldig fin og alle er veldig hyggelige. Vi har hatt en god treningsperiode nå de første ukene, sier Amanda innledningsvis til Kvinneidrett.no når vi møter henne på Valle.

Vålerenga har nettopp slått Røa 4-0 i årets hittil eneste treningskamp innenfor fotballen. Amanda selv satt hele kampen på benken, men forteller at hun synes det ser bra ut foreløpig.

– Jeg synes det ser ganske bra ut. Vi har trent bra og vi begynner å komme oss ordentlig igang nå, så det ser ganske fint ut.

Mål om å få spilletid

Amanda har ikke vært med laget lenger enn et par uker og grunnet en hevelse i kneet har hun ikke fått vært med hundre prosent.

– Det har gått fint, men jeg har ikke vært hundre prosent med på grunn av en liten hevelse jeg har i kneet. Men det har gått fint og jeg gleder meg til å kunne være hundre prosent med.

Når vi spør om personlige målsetninger for 2021-sesongen er det i hovedsak å få kjenne på nivået og bli bedre kjent med laget og spillerne.

– Det er å prøve å være så god som mulig på trening og komme inn på laget. Bli kjent med alle spillerne og prøve å få noen spilleminutter egentlig.

– Tror det er en bedre liga her

Amanda kom til verden i 18. desember 2003 i Molde. Som femåring flyttet hun og familien til Island og Reykjavik. Der begynte hun å spille for Knattspyrnufélagið Víkingur før hun gikk videre til Valur.

– Jeg har jo spilt på Island, så dro jeg til Danmark og fikk spille litt i øverste divisjonen der. Så har jeg jo spilt på det islandske U16- og U17-landslaget, sier hun kort om veien til Vålerenga.

I 2019 gikk turen videre til Danmark hvor hun ble en del av Fortuna Hjørring, men i sommer gikk turen videre til Nordsjælland der hun fikk sine første kamper på det øverste nivået i nabolandet. Hun endte opp med åtte kamper og én scoring. Scoringen kom i heennes første kamp fra start da hun satt inn 2-1-scoringen borte mot FC THY-Thisted da hun satte et frispark direkte i mål. Kampen endte 2-2 og negge Nordsjælland sine mål i kom for øvrig etter frispark fra Amanda.

– Jeg er virkelig glad for å score mitt første mål for FC Nordsjælland. Det var ledermålet til 2-1, så i sekundet var jeg meget glad, men det var også litt ambivalent, da vi gjerne skulle ha vunnet kampen. Derfor var jeg også litt skuffet etter kampen sa Amanda til klubbens hjemmeside i september 2020.

Se scoringen til Amanda ca. 01:55 ut i videovinduet under:

Kreativ sjanseskaper

Nå venter derimot norsk fotball og Toppserien med Vålerenga.

– Det er ganske spennende med Norge nå. Jeg tror at det er en bedre liga her i forhold til på Island og i Danmark, så jeg gleder meg til å spille her, fortsetter hun.

Amanda har som tidligere nevnt også spilt landslagsfotball på yngre landslag. Hun står så langt oppført med ti scoringer på tolv aldersbestemte landskamper. Hennes første landskamp var for J16-landslaget i 6-0-seieren mot Bulgaria i mai 2019, mens hennes første scoring kom da de slo Nord-Makedonia hele 15-0 dager etter debuten. Da scoret Amanda hele fire mål. Hun er en offensiv midtbanespiller som med andre ord vet hvor målet står.

– Jeg er en kreativ spiller med ballen og kan skape sjanser, og er teknisk god, beskriver hun seg selv.

Hun forteller også at det er flere spillere hun har sett opp til som forbilder. Både på herre- og damesiden.

– Jeg har alltid sett opp til spillere som Iniesta og Messi, også er det mange gode damespillere som Pernille Harder, Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg.

Går online-skole

Det er ikke bare i fotball det går for Amanda, men etter at hun startet skolegangen sin på Island har hun fortsatt litt igjen. Derfor tar hun ferdig skolegangen sin online.

– Ja, jeg har online-skole fra Island og det går egentlig veldig fint.

Amanda beskriver seg til slutt blant annet som en rolig person utenfor banen.

– Jeg er en rolig type og jeg tror jeg er ganske ordentlig og grei med folk rundt meg, sier hun avslutningsvis til Kvinneidrett.no.

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..