Mina Hesselberg (20) startet som back, men har i år tatt 1. divisjon med storm i sin nye kantposisjon. Ifølge treneren har hun potensiale til å bli verdens beste. Bli bedre kjent med den lokale Follo-jenta i dette mini-portrettet.

Det var under søndagens 1. divisjonskamp hjemme mot Charlottenlund at vi møtte Mina. De møtte Charlottenlund hjemme i STIL Arena og så ut til å gå på et overraskende tap.

– Det er en tøff kamp. Vi er langt nede og vi må virkelig gå inn i oss selv for å finne det det siste vi har. Vi leverte rett og slett ikke bra nok og da måtte vi gi alt og vi lyktes til en viss grad med det. Det var deilig med et poeng, men vi skulle gjerne hatt de to, sier Mina til Kvinneidrett.no.

For etter å ha ligget under 20-26 med omtrent fem minutter igjen, så kom de virkelig tilbake og sikret seg 28-28 til slutt.

– Det var jo veldig kaos. Jeg synes det var bra coaching på slutten hvor vi bare måtte gi alt og gå all in. Det ga oss i hvert fall et poeng og det er bedre enn ingenting.

Og en av nøkkelgrepene var det offensive forsvaret de vartet opp med.

– Ja, det fungerte bra. Vi fikk resultater og fikk noen kjappe mål. Det var dritviktig. Det gjorde at vi fikk det ene poenget som kan ha stor betydning i senere tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Gått bedre og bedre

Til tross for at det ikke ble seier økte de likevel forspranget til sine argeste konkurrenter om opprykk. Nå ligger de tre poeng foran Gjerpen og har de i tillegg på innbyrdes.

– Jeg vil si at det på en måte har gått bedre og bedre. Jeg tenker at om vi hadde fått en sånn her kamp i starten av sesongen, så tror jeg brått det kunne blitt null poeng. Men vi ser nå at vi blir tøffere og tøffere, og vi tar med oss de erfaringene vi har. Jeg synes vi begynner å bli ganske solide.

For målsetningen er å ha en kort visit i 1. divisjon etter nedrykket forrige sesong. Follo vil opp igjen i det gode selskap i Rema 1000-ligaen.

– Ja, absolutt. Vi må bare gi alt. Vi har klare mål og det er bare opp til oss hvordan det går. Hvis vi klarer å gi alt, så tror jeg det kan gå veien. Men hvis vi går på mange sånne her uten å ta poeng i det hele tatt, så kan det bli blytungt, så vi må bare være på hele tiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Selvkritisk

For Mina sin del ble det fem scoringer søndag. Det var hun ikke helt fornøyd med, for hun følte hun burde satt flere.

– I starten der bommer jeg på noen veldig store sjanser. Bommer på kontring blant annet. Jeg vet ikke hvordan jeg får de fem målene, men det er mye å jobbe med.

Totalt sett denne sesongen har det blitt 52 scoringer på venstrekanten og det sier den selvkritiske jenta seg godt fornøyd med så langt.

– Jeg er jo ganske selvkritisk. Det er jo bra og jeg er veldig ny i den posisjonen her. Det har på en måte godt over all forventning, men sånn som i dag brenner jeg noen jeg virkelig skal sette og som jeg føler er gode, gode sjanser. Det er sånne ting jeg føler at jeg må jobbe med for at jeg skal bli en enda bedre spiller, men alt i alt kan jeg ikke være misfornøyd akkurat.

Mina har selv fått smake litt på elitehåndballen da Follo var oppe i fjor og det er noe som frister veldig for 20-åringen å komme tilbake til.

– Det er en enorm forskjell på en måte og alt er mye tøffere. Det er en helt annen stemning og det var veldig gøy med masse oppmerksomhet og sånt. Vi får jo masse erfaring nå og hvis vi klarer å ta med det fra de skikkelig gode kampene opp, så tror jeg det kan bli bra. Men sånn som vi presterte i dag holder jo ikke til Eliteserien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra back til kant

For Mina sin del var hun tidligere back, men etter blant annet turer på LK00-landslaget begynte hun å tenke mer på kantposisjonen. På landslaget debuterte hun i Ungarn tilbake i mars 2018.

– Det var vel der det startet at jeg begynte å stusse litt på den kantposisjonen. Jeg fikk noen innspill her og der fra trenere. Det var hovedsakelig kant jeg var der, men samtidig var jeg veldig glad i den backposisjonen da, så jeg fortsatte litt der og prøvde å være litt begge deler. Til slutt endte jeg opp med å bli kantspiller og det er mye på grunn av det landslaget. Det gjorde at jeg fikk den smakebiten og på trening der scorte jeg noen mål, og jeg syntes det var gøy. Jeg skjønte at okei, du er faktisk en sentral spiller som kantspiller også, selv om det kanskje ikke alltid er de som blir mest lagt merke til.

– Det her er jo første sesongen hvor jeg bare er kant. Det er annerledes, men gøy, legger hun til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lokalt talent

Mina er født og oppvokst på Langhus og spilte jentehåndball der før hun begynte å satse for fullt i Follo. Hun signerte i desember en ny treårskontrakt med klubben og dermed blir hun å se i rødt frem til 2024.

– Ja, jeg spilte på Langhus først, så Follo. Jeg trives veldig bra her og skal bli her en stund til, og det fungerer fungerer veldig bra for min del.

Og det er når vi spør om beste håndballminne at hun stopper litt opp.

– Jeg har mange gode håndballminner, men jeg hadde mange fine år på Langhus J00. Der har jeg veldig mange gode minner. I tillegg er opprykket med Follo en veldig bra minne.

Men hva med framtiden som håndballspiller. Hvor langt kan Mina nå?

– Jeg kommer til å si som jeg alltid har sagt og det er å bli så god som jeg kan bli. Og hvis forutsetningene lar seg gjøre, så er det på en måte ingenting som kan stoppe meg. Men jeg tar dag for dag og kamp for kamp, så får vi se hvor langt det går. Så lenge det er gøy tenker jeg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Kan bli best i verden

Mina beskriver seg selv som en ganske sosial person som byr en del på seg selv utenfor banen, men det å beskrive seg selv på banen overlater hun til trener Atle Stenvik.

– Mina har alt det fysiske på plass til å bli en kantspiller på aller øverste nivå. Resten ligger i hodet. Får hun på plass det, så blir hun best i verden. Og det mener jeg, da blir hun best i verden, sier Stenvik avslutningsvis til Kvinneidrett.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..