Mia Kristine Strand (19) er født og oppvokst med håndballen i Charlottenlund (CSK). Bli bedre kjent med kantspilleren i dette mini-portrettet.

Vi møtte Mia søndag kveld etter 28-28-kampen borte mot serieleder i 1. divisjon, Follo. Charlottenlund ledet gjennom hele kampen, men på tampen av kampen lyktes Follo med å hente inn seksmålsledelsen.

– Vi føler vi har god kontroll, men så legger de seg offensivt på oss og vi blir ganske stressa og får høye skuldre. Vi får altfor lite bevegelse og noen bomskudd vi absolutt skulle ha satt i mål, så det er veldig kjipt når vi føler vi hadde kampen, sier Mia innledningsvis til Kvinneidrett.no.

Follo var egentlig store favoritter før kampen, men Charlottenlund imponerte i store deler, selv om det ikke holdt helt inn for trønderne.

– Tenninga vår var veldig bra og vi var veldig gira. Vi var ikke favoritter i utgangspunktet så når vi gikk fra og hadde god kontroll, så var vi veldig gira på å ta de poengene. De har sikkert sett de tidligere kampene våres og vet at vi ikke er kjempegode mot offensivt forsvar.

Til tross for uavgjort, så var det ikke mange som hadde spådd poeng til Charlottenlund på forhånd.

– Nei, vi hadde ikke trodd at vi skulle bli skuffa over et poeng, så vi er egentlig veldig fornøyd med å ta med oss et poeng herfra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Høyt toppnivå

Charlottenlund endte på syvendeplass i 1. divisjon i 2019/20-sesongen, mens i år ligger de foreløpig på åttendeplass. Det er den siste sikre plassen. Det er nå et poeng ned til Nordstrand som ligger på nedrykk. Sesongen så langt har med andre ord bydd på både positive og negative opplevelser.

– Vi har gått på noen tap, men vi står på og det er fint synes jeg.

– Ja, vi har et høyt toppnivå, men også ganske lavt bunnivå kan man si. Vi er fornøyd med prestasjonen vår i dag, men fortsatt skuffet når vi taper poeng på tampen av kampen.

Det gjenstår ennå ti kamper av sesongen, men Charlottenlund har fokuset rettet mot hver enkelt kamp

– Jeg har ikke rukket å tenke så langt ennå, men vi tar en kamp av gangen og ser hva som skjer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Varierende

For Mia sin del har 20/21-sesongen så langt vært meget god og søndag ble hun lagets toppscorer med fem scoringer. Hun er nå oppe i 42 mål på tolv kamper og ligger an til å slå fjoråret hvor hun hadde 43 mål på 16 kamper.

– Det har vært litt varierende kan man si. Det er noen kamper som går veldig bra og noen kamper som ikke er fullt så bra. Men jeg er ganske ung, så jeg tar med meg det videre og ser hva som skjer.

Blant annet jobber hun med å bedre skuddrepertoaret sitt.

– Jeg øver på å få et bedre skuddrepertoar og være litt tøffere og frekkere når jeg skyter, sier hun på spørsmål om egne utviklingsmål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Høyre kantspiller

For Mia som håndballspiller. Du finner henne på høyrekanten til Charlottenlund og i de kampene Kvinneidrett.no har sett Charlottenlund i, så har hun stått hele kampene. Det er kun ved utvisninger vi har sett hun på benken. Da har hun nemlig vært den som bytter når de har tatt ut keeper for å spille seks mot seks offensivt. Det har mye med farten hennes å gjøre.

– Jeg er ganske rask. Jeg er ganske raskt opp føler jeg og jeg har god spenst. Jeg har litt varierende skuddrepertoar, men det er noe jeg jobber med å forbedre, sier Mia selv når hun får beskjed om å beskrive seg selv på banen. Samtidig beskriver hun seg selv som en litt sjenert og beskjeden jente utenfor banen.

Hun gikk ut fra videregående i fjor sommer etter å ha gått studiespesialiserende og bruker 20/21-året på å ta et friår.

– Ja, jeg er nettopp ferdig med videregående. Der gikk jeg bare vanlig studiespesialisering. Det var så mye håndball på fritiden at jeg tenkte at det blir litt mye, og jeg var redd for at jeg skulle bli litt lei hvis jeg gikk toppidrett i tillegg. Nå har jeg et friår der jeg jobber litt og satser litt håndball.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Seier i Lundaspelen

Av meritter så langt har hun vært med på å ta bronse i Scandic Cup 2017 med Trondheim sitt bylag. Samme år var hun med 00-laget til Charlottenlund da de tok bronse i Bringserien. Etter tap mot Kjelsås i semifinalen, slo de Hønefoss med 35-23 i bronsefinalen.

– Ja, Bring var veldig gøy når jeg fikk være med de som var et år eldre opp, så det husker jeg veldig godt.

Men det beste minne var fra Lundaspelen i Sverige i romjula 2016. Der ble det 17-15-seier over Lugi i finalen. Det sto 15-15 til full tid, men Charlottenlund var best på straffekastene.

– Seier i Lundaspelen Cup med 00-laget til CSK er nok det beste minne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Spiller så lenge det er gøy

Men hva med framtiden? Mia ønsker å bli best mulig, men har ingen konkrete mål. Hun spiller så lenge det er gøy.

– Jeg spiller så lenge det er gøy, så ser jeg hvor langt jeg kommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..