Oppsal og Tiril Spæren fikk det virkelig til å stemme søndag da Tertnes ble bekjempet med 25-24 hjemme i Oppsal Arena. Det var oslojentene sin første hjemmeseier denne sesongen.

– Ja, det var helt nydelig, sier Tiril Spæren, som ble kåret til banens beste for Oppsal, til Kvinneidrett.no rett etter kampslutt.

Det ble en nerve i kampen gjennom samtlige 60 minutter i Oppsal Arena. Lagene fulgte hverandre tett og ved pause ledet Tertnes med tre mål (9-12). Etter hvilen tok Oppsal seg sammen og kom ajour etter en voldsomt god defensiv periode midtveis. Akkurat som i førsteomgang holdt Oppsal buret rent i en nesten ti minutters lang periode midtveis. Til slutt kom de ajour og senere gikk de forbi. Med 1:43 igjen på tavla tok de ledelsen 25-24, en ledelse som holdt helt inn og jentene kunne slippe jubelen løs for den første hjemmeseieren på nesten elleve måneder. Sist laget vant en tellende kamp i Oppsal Arena var helt tilbake til 19. februar 2020. Den gang ble det 20-18-seier mot Spærens gamleklubb, Follo.

– Det var litt nervepirrende. Det blir ganske høy temperatur tidlig. Begge lag er sultne og på, men jeg hadde egentlig en ganske god følelse. Jeg følte vi fikk satt forsvaret litt tidlig, så de strevet litt, og vi klarte å møte de på det vi hadde sett på video. Det er en jevn og god kamp.

– Vi stangerer litt på angrepsspillet på slutten av førsteomgang, men så er vi på fra start og klarer å lukke den luka de skaffer seg til pause. Etter det synes jeg vi peiser på egentlig. Det var J*vlig deilig, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Enormt forsvarsspill

Det var først og fremst forsvarsspillet som virkelig satt. Det sammen med en meget god målvakt i Benedikte Kalstad Hernes . Tolv mål baklengs i begge omgangene, samt to perioder på nærmere ti minutter (en i hver omgang) uten baklengs, frustrerte bergenserne og det utnyttet vertene. I tillegg måtte de spille et minutt i undertall fire mot to etter en fatal dommerfeil (Beskrivelse av feilen finner du nederst i artikkelen). Den perioden holdt de også nullen.

– Det er noe med at man får tenning. Det var sykt bra stemning på benken og, så man merker at man er voldsomt på. Godt innskudd med Karoline (Elise Syversen red.anm.) som kommer inn og setter litt fart, så det fungerer bra. Vi har fått en god treningsuke og fått en litt sterkere 6-0. Vi har spilt litt 5-1 i det siste, men i dag satt det veldig med 6-0.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Endelig engasjement og glød

Noe annet man kunne legge merke til under søndagens kamp var gløden og engasjementet fra både spillerne selv og fra spillerne og trenerne på benken. Det har ofte vært litt tam jubel ved scoringer, men søndag var det full jubel på alt fra scoringer, taklinger og redninger. Det var som om det var et helt nytt Oppsal-lag enn det vi så før jul.

– Vi opplever at ting klaffer litt mer og man møter hverandre litt mer. Det gir litt energi. Når vi klarer å sette forsvaret, så tar man med seg den selvtilliten opp i angrep. Det blir en voldsom tenning, så jeg vet ikke helt jeg. Vi har sikkert fått hvilt godt og spist mye julemat, så da har vi fått litt overskudd. Dette var deilig, så får vi håpe vi klarer å holde det nivået her utover og trener godt. Da kan det bli gøy.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

God start på 2021

Det var den andre kampen for Oppsal i 2021. Forrige helg ble det 32-26-tap borte mot Storhamar, men oslolaget holdt lenge tritt med jentene i gult og blått.

– Ja, det var en veldig god start. Der viser vi at om man gjør det man har trent på så kan man holde mer tritt med de som også er litt i toppen, så det er gøy.

Oppsal har nå tre seire og ni tap denne sesongen. Det gjør at de ligger på kvalifiserings- og ellevteplass. På samme poengsum finner man også Flint og Aker, men begge med færre kamper spilt. To poeng bak Oppsal ligger Rælingen på nedrykksplass, mens to poeng foran Oppsal på sluttspill- og sikker plass ligger Byåsen. Det ligger med andre ord til å bli en kamp i bunnen for blåtrøyene fra Oslo øst.

– Vi prøver å være bevisste, men ikke ha altfor mye fokus på det heller, for da blir man kanskje litt mer redd enn man blir gira. Vi har det litt i bakhodet hele tiden, men man må være mer sultne på å jobbe godt og gjøre gode prestasjoner. Så vet man hvilke lag det er viktig å ta poeng mot, også er vi offensive i alle andre kamper. Som i dag og mot Storhamar. Det er jevnt lenge mot Storhamar og denne kampen tar vi, så vi kan hvis vi får det til å stemme. Da henger vi jo bra med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kom til klubben før sesongen

Spæren selv kom til klubben før sesongen og stortrives etter overgangen fra Follo. I Follo scoret hun for øvrig 45 mål i Rema 1000-ligaen forrige sesong. Denne sesongen har det blitt 15 mål så langt for strekspilleren. Fem av de kom søndag.

– Jeg trives veldig bra i klubben og med jentene, støtteapparatet og trenerteam og sånt. Det er jeg veldig fornøyd med. Det har vært litt nesten noen matcher og veldig mye nye spillere før sesongen, så det har tatt litt til å spille folk inn og finne helt posisjoner, samt hvilke avtaler som funker litt. Så man ser at vi høster litt det arbeidet nå når vi har kommet litt i gang med å ha spilt litt sammen og lagd litt rekker som funker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Møter Flint onsdag

Neste kamp kommer fort nå. Allerede onsdag er det ny kamp. Denne gang kommer Flint på besøk til Oppsal Arena. Det blir sesongens første møte mellom de to og Oppsal går for to nye poeng i det som blir en viktig kamp på nedre halvdel av tabellen.

– Absolutt. Nå må vi bare holde det gående og fortsette å jobbe videre. Vi må lande litt først, så forberede oss med video og jobbe inn mot ny match, sier Spæren avslutningsvis overfor Kvinneidrett.no.

*Dommerfeilen det refereres til:
Dommeren ga to minutter til Tiril Spæren og hun gikk ut som man skal. I neste forsvar blåser dommeren fordi han mente Sofie Fynbo Larsen skulle vært utvist. Dermed fikk Oppsal en ekstra tominutter. Det mens ingen i hallen forstod noe. Etter å ha sett video viser bildene tydelig at dommeren begikk en feil i den situasjonen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..