Malin Brenn slet med flere små skadeperioder i 2020, men tok likevel flere steg. Nå håper hun på en 2021-sesong hvor hun holder seg skadefri og hvor LSK Kvinner igjen skal kjempe om det edleste.

– Det har i år igjen vært en skadefyllt sesong. Det har vært litt småskader som har kommet i ettertid av en korsbåndsskade, sier Brenn innledningsvis til Kvinneidrett når vi ber henne oppsummere 2020-sesongen for sin egen del.

Brenn røk nemlig korsbåndet under en aldersbestemt landskamp mot Polen tilbake i juni 2018. Det gjorde at høstsesongen det året røk, samt vårsesongen 2019. Hun var tilbake for LSK Kvinner høsten 2019 og det så lovende ut fremfor 2020-sesongen. Dessverre har hun kun fått spilt halvparten av 2020-sesongen også grunnet at hun til tider måtte stå over på grunn av mindre skader som kom i ettertid av den nevnte korsbåndsskaden.

– Jeg er ganske fornøyd med måten jeg har håndtert skadene og det å komme inn igjen og ikke miste så mye. Jeg føler jeg har veldig, veldig mye å jobbe på av det som har vært i år, så gleder jeg meg veldig mye til å forhåpentligvis få en full skadefri sesong til neste år. For min del handler det neste sesong om å holde meg helt skadefri og bygge på det jeg driver med nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Glad i å spille store kamper

Til tross for inn og ut av laget i 2020 har Brenn holdt et høyt nivå i flere kamper. Samtidig har hun blitt en viktig leder i forsvarsfireren og man ser stor forskjell på LSK-forsvaret med og uten Brenn.

– Jeg føler på en måte at selv om jeg har vært mye ut og inn, så har jeg greid å holde et solid og bra nivå. Jeg føler også at det har vært litt mitt ansvar å ta styringen bakfra. Det er noe jeg trives veldig godt med og jeg er veldig glad i å spille store kamper.

Og de største kampene kom mot slutten av sesongen. Både cupfinalen og Champions League-spill ble det på Brenn.

– Jeg er glad jeg fikk muligheten til å spille disse kampene og at kroppen holdt på slutten. Så føler jeg at hvis det fortsetter med en helt skadefri sesong, så tror jeg det kan bygge veldig mye videre på det som jeg har gjort i år.

I Cupfinalen ble det tap etter ekstraomganger, mens i serien ble det til slutt en femteplass. Likevel fikk LSK Kvinner en fin sesongavslutning med å ta seg videre i Champions League. Dermed blir det åttendedelsfinaler i mars.

– Det er veldig fint og utrolig viktig å få med seg noe positivt å se frem til neste sesong. Det at vi får videre spill i Champions League er noe å se veldig frem til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Utrolig mye som bor i laget

Etter å ha tronet på toppen av Toppserien måtte LSK Kvinner i 2020 se seg slått av flere lag og havnet utenfor både Champions League-plass og medalje for første gang siden 2011. Brenn synes likevel det er mye spennende i laget og håper 2021 kan få frem ennå mer av de.

– Det har vært litt stang ut og marginene har ikke vært på vår side, men det er så utrolig mye som bor i det laget. Vi har vist i flere kamper at vi har et utrolig høyt toppnivå, men så har bunnivået vårt vært litt for lavt og varierende i år. Så jeg tror det blir veldig bra til neste år når vi får et år til med det laget. Det er et ganske nytt lag og samtidig får vi inn forsterkninger. Så jeg ser positivt på det som kommer til å skje.

Noen av forsterkningene er blant annet Mimmi Löfwenius Veum som er tilbake fra Lyn, samt årets spiller i Toppserien 2020, Camilla Linberg.

– Ja, det er to veldig gode spillere. Det er to spillere jeg føler vi trenger og som kan gi spillet vårt en litt ny dimensjon. Vi har mye bra kvaliteter nå, men de kommer kanskje inn med litt mer kreativitet og fart.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Store ambisjoner

For Brenn personlig så er drømmen å ta videre steg og hun sier hun har store ambisjoner for fremtiden på fotballbanen.

– Ja, absolutt. Jeg har store ambisjoner, sier hun og fortsetter:

– Jeg føler at jeg kommer til å jobbe på og jeg tror jeg kan nå så langt jeg bare vil. Det handler om å få en god og kontinuerlig sesong hvor jeg kan holde meg skadefri. Samtidig handler det om å bygge videre på det som er og fortsatt ta læring. Jeg har hatt mye å hente her i LSK hele tiden og denne sesongen har det vært litt mer at jeg har fått være en leder i laget. Det føler jeg at jeg vokser på og jeg tar hele tiden steg her, sier Brenn avslutningsvis.

Fakta:
Malin Johnsen Brenn
Født: 13/04-1999
Tidligere klubber: Ullensaker/Kisa
Nåværende klubb: LSK Kvinner
Kamper/mål for LSK Kvinner: 62/1
Aldersbestemte landskamper: 42

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..