Kvinneidrett.no har i samarbeid med Fotballkollektivet og Støtt Norsk Kvinnefotball laget årets lag i 1. divisjon 2020. Se laget her.

(Tekst: Andreas Kristoffer Berge & Nicholas Noreng)

Vi har hatt som et kriterie at alle spillere må ha spilt minst 9 seriekamper (en halv sesong eller mer). Det har vært flere diskusjoner for og imot mange spillere og flere ganger har spillere gått inn og ut av laget helt frem til i dag. Da kom vi til slutt til en enighet.

Problemet med årets lag er at det finnes mange gode kandidater til hver plass, og selvfølgelig vil det være mange uenigheter når «deres spiller» ikke blir tatt med. Dermed er det dessverre flere gode spillere som akkurat ikke fikk plass på årets lag.

Våre sider har sett mye kamper i år enten via stream eller direkte på stadion. Det har gjort at vi har fått en god dekning i årets sesong i 1. divisjon.

Her er vårt årets lag i 1. divisjon i en 3-4-3-formasjon:

Keeper: Hanne Larsen (Medkila)

Hanne Larsen har igjen vært en av de absolutt beste spillerne i 1. divisjon. Den unge keeperen hadde mange lag som fulgte hun tett igjennom sesongen og det er ikke uten grunn. Medkilakeeperen skal ha mye av æren for at klubben igjen var blant ligaens beste lag defensivt. 19-åringen er en av landets beste keeper med ballen i beina allerede og etter det vi kjenner til skal hun ha hatt interesse fra flere Toppserieklubber både i sommer og nå i vinter. Larsen valgte likevel å signere en ny kontrakt med Medkila for neste sesong. Larsen ble med det et soleklart valg på keeperplassen.

Susanne Oliver Haaland (ØHIL)

Susanne Oliver Haaland har tatt nye steg i 2020. Hun har vært en meget viktig brikke for ØHIL i det defensive spillet og er eneste på laget som har spilt samtlige minutter i årets 1. divisjon. Haaland skal ha mye av æren for hvordan laget har fremstått bakover i banen med kun 21 innslupne mål. Kun Stabæk har vært bedre defensivt. Hun har ledet forsvaret på en eksemplarisk måte og hun har alltid vist seg uredd når det kommer til duellspillet. Sammen med makker Hanna Rake Ellingsen har stopperparet vært meget solide i 2020.

Kim Dolstra (Medkila)

Kim Dolstra oser av rutine. Midtstopperen er livsviktig for Medkila og skal ha en stor del av æren for at laget bare slapp inn 21 mål denne sesongen. Hun leser spillet bra, er timer taklinger bra og er kanskje 1. divisjons beste i hodedueller. Det er derimot ikke bare bakover på banen den 32 år gamle nederlenderen har fått vist seg frem. Hun ble nummer to på toppscorerlista internt i Medkila med hele syv mål som stopper. Dermed var hun også et av lagets viktigste våpen fremover på banen. Det var liten tvil om plassen på årets lag og Dolstra ble en av de første som ble satt opp.

Stine Pettersen Reinås (Stabæk)

Stine Pettersen Reinås er kanskje ikke den som har spilt mest minutter for Stabæk grunnet sykdom i midten av sesongen, men mot slutten av sesongen var hun stor. Hun har vært en av lagets viktigste spillere og var faktisk med A-landslaget som den første 1. divisjonsspiller i historien i løpet av 2020. Reinås har til tross for kun sine 26 år en voldsom rutine. Med Reinås, Søndenå, Nordeide Granli og Silje Bjøneboe i forsvar sluppet til ekstremt få sjanser og Stabæk har vært årets gjerrigste lag bakover. Kun 13 baklengs ble det for bærumsklubben hvor blant annet seks av de kom mot Åsane. Reinås er uredd og timer det meste bra i duellspillet, samt at hun har en ekstremt god spilleforståelse.

Anja Avdal (ØHIL)

Anja Avdal har vært en meget viktig spiller for ØHIL i 2020. Hun har bekledd flere posisjoner på banen etter at hun kom til klubben i 2015. Hun startet som spiss og scoret i fleng på juniorlaget, men etter hvert har hun også blitt brukt som kant og back, med det offensive i hovedfokus. I år har hun virkelig bitt godt fra seg offensivt og med seks scoringer er det hennes beste sesong målmessig i 1. divisjon. Samtidig har hun vært meget god til å komme til gode innleggsposisjoner og tredd igjennom medspillere. En kreativ spiller, men også en som leser spillet meget bra.

Ida Kroken (Åsane)

Ida Kroken har kanskje vært den mest undervurderte spilleren i årets 1. divisjon. Den 22 år gamle midtbanegeneralen har slått igjennom for alvor denne sesongen og er en av grunnene til at Åsane har imponert så kraftig. Hun ble egentlig hentet som ving fra Fortuna AaFK foran 2019-sesongen, men i år har hun utviklet seg til å bli en defensiv midtbanespiller. Denne sesongen har hun holdt nesten samtlige playmakere i 1. divisjon til minimalt med sjanseskapninger. Åsane-kapteinen har vist en enorm løpskraft og en stor duellstyrke denne sesongen og var umulig å se vekk fra på årets lag.

Justine Kielland (Stabæk)

Justine Kielland har virkelig imponert i 2020 og vært en sentral spiller på midtbanen for Stabæk. Sammen med Thea Loennechen har hun styrt den sentrale midtbanen til Stabæk på en glitrende måte. Med fem mål og ikke minst hele 20 assist har 18-åringen vært en stor bidragsyter i det offensive spillet til bærumsklubben. Ungjenta har vist en spilleforståelse og en ballteknikk få på samme alder har vist i 2020. Med 1 471 spilleminutter for de mørkeblå er det kun Melissa Bjånesøy som har flere minutter på banen i 2o20 med sine 1 485 minutter.

LES OGSÅ: Årets unge spiller: Justine Kielland

Milena Kokosz (Åsane)

Milena Kokosz er en spiller de fleste har lagt merke til denne sesongen. Den polske J19-landslagsspilleren scoret elleve mål for Åsane denne sesongen og har vært en farlig spiller i det offensive spillet til bergenserne. Det har igjen gjort henne til en av lagets viktigste spillere denne sesongen. Foran sesongen ble den offensive midtbanespilleren flyttet ut på ving. Noe som har gitt stor målfangst for trener Erik Fjeldstad og Åsane. Etter tre gode sesonger i 1. divisjon har 19-åringen nå signert for Arna-Bjørnar. Dermed har Toppserien en ny attraksjon å se frem til i 2021.

Silje Bekkåsen Nyhagen (Hønefoss)

Silje Nyhagen har også i år vært livsfarlig foran mål. Med 18 mål på 18 kamper har hun et snitt på ett mål per kamp. Det tilsvarer over 40 prosent av Hønefoss sine scoringer i 2020. Normalt sett burde det holdt til toppscorertittelen for 26-åringen, men utrolig nok havnet hun bare på andreplass på lista, syv mål bak Bjånesøy. De fleste trodde 2020 ville bli litt tyngre for Hønefoss etter fjorårets imponerende sesong, men anført av kaptein Nyhagen imponerte de nok en gang. Nyhagen har hatt omtrent halve Toppserien på jakt etter signaturen hennes. Både etter fjorårssesongen, men også igjen i år. Likevel har spilleren som nærmer seg legende-status i Hønefoss signert en ny kontrakt med klubben.

Melissa Bjånesøy (Stabæk)

Melissa Bjånesøy var uten tvil årets spiller og med det også en soleklar spiss i årets lag. Med 25 mål på 18 kamper i 1. divisjon var hun overlegen toppscorer i divisjonen og Stabæk-kapteinen har ledet laget på en eksemplarisk måte i 2020. Det ble kun poengtap i en kamp denne sesongen for bærumsklubben. Det var i 2-4-tapet da Åsane ble for sterke på Nadderud. Ellers har Stabæk hatt stålkontroll på vei mot opprykket tilbake til Toppserien. Bjånesøy har som sagt bidratt med mye mål og de har kommet på alle mulige måter, med hodet, med høyre, med venstre, samt fra kort og lengre hold. I tillegg til et enormt målsnitt bidro Bjånesøy med syv assist til sine lagvenninner.

LES OGSÅ: Årets spiller: Melissa Bjånesøy

Sara Hoftun Bjerksæter (KIL/Hemne)

Sara Hoftun Bjerksæter har imponert voldsomt sammen med resten av KIL/Hemne etter comebacket i 1. divisjon. Sist ble det nedrykk etter mye dramatikk og mange mente at de ufortjent måtte ta turen ned etter den såkalte «Grei-saken». Dermed var nok comebacket i divisjonen ennå bedre. Laget har imponert og som alle ventet var det tøft å møte sjarmørklubben fra Kyrksæterøra på bortebane og de har på mange måter vært et friskt pust i divisjonen. Bjerksæter har kanskje ikke flest mål av angrepsspillerne med sine syv scoringer, men 24-åringen har vært enormt viktig for KIL/Hemne. Spesielt etter at kaptein Maren Snekvik røk korsbåndet, har mye av angrepsspillet gått igjennom Bjerksæter. Hun kan bekle flere roller i angrepet og har vist seg enormt god på å løpe i bakrom mellom stopper og back. Bjerksæter er sammen med søstra Amalie på mange måter limet i KIL/Hemne og begge er nærmest som legender å regne for de grønne og hvite.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..