Kvinneidrett.no har i samarbeid med Fotballkollektivet og Støtt Norsk Kvinnefotball laget årets lag i Toppserien 2020. Se laget her.

Vi har hatt som et kriterie at alle spillere må ha spilt minst 9 seriekamper (en halv sesong eller mer). Det har vært flere diskusjoner for og imot mange spillere og flere ganger har spillere gått inn og ut av laget helt frem til i dag. Da kom vi til slutt til en enighet.

Problemet med årets lag er at det finnes mange gode kandidater til hver plass, og selvfølgelig vil det være mange uenigheter når «deres spiller» ikke blir tatt med.

Våre sider har sett samtlige kamper i år enten via stream eller direkte på stadion. Det har gjort at vi har fått en bred dekning i årets sesong i Toppserien. Kanskje den bredeste noensinne.

Vi vil også komme med årets lag i 1. divisjon de neste dagene.

Her er vårt årets lag i Toppserien i en 4-3-3-formasjon:

Keeper: Jalen Justine Tompkins (Vålerenga)

JJ Tompkins har levert så til de grader denne sesongen og etter hennes debut borte i 0-0-kampen mot Rosenborg har hun beholdt plassen bak stengene. Totaltble det 11 kamper i Toppserien for sisteskansen hvor hun holdt nullen i hele syv av de. Hennes store styrke har vært kommunikasjonen med forsvaret og hennes eksposivitet.

Emilie Woldvik (LSK Kvinner)

På høyrebacken finner vi Emilie Woldvik. Hun har riktignok spilt venstreback i 2020, men kan fint bekle høyrebacken hvor hun har spilt i mange år tidligere. Derfor var det akkurat henne vi flyttet over da vi endte opp med to venstrebacker. Woldvik har levert enorme prestasjoner og har vært solid i en tung LSK-sesong. Med sine åtte assist og elleve målpoeng har hun absolutt levert varene på backen. Det ble blant annet store reaksjoner da Martin Sjögren på mirakuløst vis ikke tok med Kløfta-jenta i den forrige landslagstroppen. Sammen med lagvenninne Emilie Haavi foran seg har de vært LSKs viktigste spillere i 2020, men de to alene klarte naturlig nok ikke å dra laget alene opp til et nytt gull.

Ingibjörg Sigurdardottir (Vålerenga)

Denne posisjonen var det store diskusjoner om og mens noen ville ha med Stine Ballisager Pedersen, var det til slutt islendingen Ingibjörg Sigurdardottir som stakk av med plassen. Hun har vært solid bakover og dominert i duellspillet. De få gangene hun har blitt for offensiv har stopperkollega Ballisager Pedersen ryddet opp. For det er kanskje offensivt hun har vist sine beste kvaliteter. Med hele fem scoringer og totalt tolv målpoeng har hun bidrat enormt også fremover i banen for Oslolaget og kun Sherida Spitse og Ajara Nchout Njoya har levert flere målpoeng for Vålerenga denne sesongen.

Tuva Hansen (Klepp)

Klepps forsvarsklippe, Tuva Hansen, er med på årets lag nok en gang. Som i fjor har hun i år styrt det defensive hos Klepp på en glimrende måte og er mye av grunnen til at laget holdt plassen i Toppserien. Hun fikk kapteinsbindet i ung alder for tre år siden og har virkelig vokst i rollen etter at hun gikk fra back til midtstopper. Etter bronsen i fjor ble det en tyngre sesong, men med unntak av den ene kampen Hansen ikke spilte grunnet sykdom, har laget vært solide bakover. Den nevnte kampen endte med 7-0-tap borte mot Vålerenga og da lignet ikke Klepp seg selv. Man fikk da virkelig se hvor viktig Hansen er å ha. I tillegg har hun i år scoret to mål for klubben og det var også hennes første Toppseriescoringer. Neste år er det derimot Sandviken som får nyte godt av en av årets beste forsvarsspillere.

Hanna Dahl (Avaldsnes)

Avaldsnes’ Hanna Dahl har imponert de fleste i 2020 og endte til slutt opp som assistdronning i Toppserien sammen med RBKs Cesilie Andreassen. Totalt ble det til slutt ni målgivende pasninger fra venstrebacken, samt én scoring. Bakover hadde hun stort sett kontroll også og har vært en solid back som sjeldent har spilt dårlige kamper i 2020.

Emilie Marie Joramo (Rosenborg)

Emilie Joramo har vært en av Toppseriens beste spillere i 2020 og i tillegg til å bli vurdert opp mot årets spiller, fikk hun enstemmig prisen som årets unge spiller av oss i Fotballkollektivet. Den unge midtbaneterrieren får den defensive midtbanerollen i årets lag etter nok en imponerende sesong. Hun har vært limet mellom forsvar og angrep i RBK denne sesongen og har kanskje Toppseriens beste pasningsfot. Det er sjeldent man ser en pasningsfeil fra Joramo og til tross for sin litt lave høyde frykter de fleste henne i dueller. Hun er en av de største grunnene til at Rosenborg endte opp med sølv og Champions League-plass.

LES OGSÅ: Årets unge spiller: Emilie Marie Joramo

Cesilie Andreassen (Rosenborg)

Cesilie Andreassen har virkelig imponert i 2020. Spesielt i starten av sesongen var hun knallgod, mens hun også i andre halvdel av sesongen holdt det oppe. Hun er delt assistdronning i Toppserien sammen med Avaldsnes’ Hanna Dahl med sine ni assist. Totalt hadde hun hele 13 målpoeng og endte som nummer tre på poenglistene våre. Hun har vært en kreativ skikkelse offensivt for trønderne og finner ofte noen herlige løsninger.

Sigrid Heien Hansen (Vålerenga)

Sigrid Heien Hansen kom inn i årets lag etter en imponerende avslutning på sesongen. Hun har slitt mye med å måtte justere belastningen på en skade, men har klart det med glans. Hun har tilført Vålerenga et meget godt driv sentralt i banen og er en spiller som virkelig blør for drakta. Hun har ikke bidratt med så mange målpoeng, men er ofte viktig i den oppbyggende fasen av spillet samtidig som hun er en terrierer i det defensive spillet. Jenta fra Sandane gir seg kjeldent i en duell og det har vært med på å bringe gullet til hovedstaden.

Emilie Haavi (LSK Kvinner)

Emilie Haavi har virkelig fikk dessverre bare halve forrige sesong etter at hun pådro seg en skade, men når Toppserien startet i 2020 var det ingen tegn til at hun hadde vært ute med skade. Hun har vært den beste offensive kraften i et LSK-lag som har slitt i år. Fremover ble hun til slutt poengdronning i Toppserien med 15 poeng. Det er samme poengsum som RBKs Marit Clausen. Haavi endte sesongen på fem scoringer, fem assist og fem andreassist på listene våre. Den rutinerte angrepsspilleren har på laget vårt blitt flyttet over på høyrekanten med tanke på relasjonen til Emilie Woldvik og kan fint spille på begge sider i angrepet.

Julie Blakstad (Fart)

Julie Blakstad var ønsket av flere før sesongen. Også Chelsea var på banen, men til slutt endte hun opp i RBK. Der startet hun forrykende, men har variert til tider i prestasjonene. I fjor kåret vi henne til årets gjennombrudd i tøff konkurranse med Emilie Joramo, mens i år kom hun akkurat til kort med tanke på prisen til årets unge spiller. Blakstad har prestert på et høyt nivå og med farten, drivet og kreativiteten fremover i banen har hun vært et livsfarlig våpen offensivt for Rosenborg. Vi tror vi vil se mye mer av ungjenta også fremover. Totalt endte hun på 13 målpoeng etter blant annet syv scoringer.

Camilla Linberg (Lyn)

Camilla Linberg. Ingen over og ingen ved siden av. Hun har vært Toppseriens desidert beste spiller i 2020. Med en imponerende spilleforståelse og kreativitet har hun rundspilt forsvar etter forsvar uansett motstander. Hun scoret til slutt ni mål og endte med 13 målpoeng på listene våre. Når hun ikke scoret selv var hun flink til å se medspillere og spille de i gode posisjoner. At hun ikke fikk være med på landslagssamling i høst var noe det ble store reaksjoner på, men vi er sikker på at vi ser henne på landslaget i fremtiden.

LES OGSÅ: Årets spiller: Camilla Linberg

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..