Endelig får Barcelonas damelag og Caroline Graham Hansen spille kamp på ærverdige Camp Nou. Der møter de byrival Espanyol til det katalanske derbyet i januar

Det bekrefeter klubben selv i en pressemelding fredag.

Det blir den første kampen damelaget vil spille på Barcelonas storstue siden profesjonaliseringen av fotballen i klubben i 2015.

For å finne sist et damelag spilte på Camp Nou må vi helt tilbake til 25. desember 1970. Den gang spilte laget som gikk under Selecció Ciutat Barcelona kamp mot Unió Esportiva Centelles. Den kampen endte 0-0 foran 60 000 tilskuere og kampen gikk rett før en herrekamp mot CSKA Sofía. Laget som den gang spilte på stadion var ikke en offisiell del av klubben og spilte heller ikke i klubbdraktene, men de blir sett på som Barcelonas pionerer i forhold til kvinnefotballen.

Selecció Ciutat Barcelona ble kjent som Penya Femenina Barcelonista fra 1971 og fikk fort støtte fra klubben. Etter flere turneringer og trenignskamper i nesten ti år tok det spanske forbundet tak og fra 1980 ble kvinnefotballen implimentert i forbundet. Den første cupfinalen på damesiden var i 1983 med Karbo som vinner, mens den første ligasesongen var i 1988/89-sesongen med Peña Barcilona som vinner.

Før det var det hadde det vært to tidligere kvinnekamper på Camp Nou. Både i 1967 og 1969 var det oppvisningskamper med sammensatte lag som ble laget for anledningene.

Kampen 6. januar er en del av 50-årsjubileumet til klubbens pionerer innenfor kvinnefotballen og vil hylles med at alle fra den gang vil bli spesielt invitert til kampen. Samtidig skal de hedres via LED-reklame og på skjermene på stadion.

Blant annet skal de ta oss igjennom historien med kvinnefotballens utvikling frem til dags dato gjennom en video som publiseres på julaften.

To andre nøkkeldatoer i Barcelonas historie er fra 26. juni 1994 da klubben tok sin første cuptittel, mens 26. juni 2002 ble de innlemmet 100 % i den spanske storklubben under navnet FC Barcelona Femení.

Nå blir det nok en milepæl i klubbens historie da damelaget og Caroline Graham Hansen møter Espanyol i serien 6. januar.

Camp Nou har for øvrig en tilskuerkapasitet på 99 354.

Hvordan det blir med tilskuere vet man ikke ennå, men det er tvilsomt at man kan få fyllt opp stadion med tanke på koronaviruset. Dermed ligger det fortsatt an til at kampen mellom Espanyol og Atlético Madrid fra 2019 fortsatt vil være den mest sette kvinnekampen i Catalonia. Den gang var det 20 615 tilskuere på stadion.

Barcelonas Lieke Martens i aksjon mot Espanyol i 2019. Nå blir det en større scene i neste kamp mot byrivalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge
Folksomt da Espanyol og Atlético Madrid møttes til kamp i 2019. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..