Sola-jenta Maria Halsne Dahl (19) tok et år på Disneyworld i Florida etter videregående via Toppvolley Norge. Nå er hun tilbake i Stavanger og er Randabergs nye opplegger.

Vi møtte 19-åringen fra Sola utenfor Stavanger i etterkant av det første av to semifinaleoppgjør i NM. Det endte med 0-3-tap borte mot Koll i Kringsjåhallen.

– Vi gjorde veldig mange personlige feil, også tror jeg vi stresset for mye. Men når vi spilte mot de i Mizunoligaen var det veldig jevnt. De vant 3-1, men det var veldig jevne sett alle sammen, sier Dahl innledningsvis.

– Også virket det som at Koll hadde en veldig god kampdag i dag. Vi møtte masse motstand og de ga oss ingenting gratis. Så de var sterke i dag, legger lagvenninne Karoline Nore til.

Se bilder fra NM-kampen HER

– Den som vil det mest vinner
Det var samtidig den siste kampen for året 2020. Nå er neste oppgjør for Randaberg returoppgjøret i semifinalen hjemme mot Koll. Der må de vinne med 3-0 eller 3-1 for å sikre et ekstra avgjørende sett.

– Vi må bare skru på og innse at det er en finale vi spiller om her. Den som vil det mest tror jeg vinner. Vi får se den helga over på nyåret. Kanskje vi er et helt nytt lag da, sier Nore.

Sesongstarten i Mizunoligaen har bydd på fem seire og to tap. Tapene har kommet mot henholdsvis Førde og Koll. Det gir en foreløpig andreplass på tabllen, men tabellen er ikke helt fullverdig på grunn av flere utsatte kamper i forbindelse med coronaviruset.

– Skulle man vært hundre prosent fornøyd, så hadde man ikke tapt en eneste kamp. Samtidig har vi møtt god motstand og de vi har tapt mot har spilt bedre enn oss vil jeg si. Egentlig ok fornøyd så langt, sier Nore.

Forrige sesong ble Randaberg nummer to i serien bak nettopp Koll, men i NM ble det gull. Målet er å gå for gullet, men laget er veldig nytt.

– Vi vil jo alltid gå for gull selvfølgelig og alt annet er ikke vits hvis vi først skal spille, men vi har andre utfordringer og med at vi er et nytt lag og det er utfordringer med det. Men samtidig, om vi jobber hardt nok, vil vi kunne prestere. Men vi er nødt til å bevise det også i det vi gjør i kamp. Noen ganger har vi gode kamper og andre dager er vi ikke helt på. Det er litt opp og ned, men jeg tror det også er vanlig med tanke på at vi er et så og si nytt lag, sier Nore og får et nikkende ja fra Dahl ved siden av seg.

Maria Dahl (til venstre) jubler for poeng sammen med Karoline Nore

ToppVolley Norge
Men tilbake til Dahl. Ungjenta har flere meritter i karrieren så langt.

Hun har sølv i U17-NM i sandvolleyball med Kari Vølstad Bogen fra 2016, blitt Norgesmester med KFUM Stavanger i U17-NM i 2017, samt bronse med KFUM Stavanger i U19-NM i 2018. I tillegg har hun sølv fra Mizunoligaen med ToppVolley Norge i 2017/18 og 2018/19-sesongen. Mens de tapte sluttspillfinalen i 2017/18, ble det gull etter å ha vunnet finalen i 2018/19-sesongen. I tillegg må det nevnes at hun var med Norge da de tok sølv i U17-turneringen i Nevza i England tilbake i 2016.

Hun opplevde dermed mye allerede gjennom videregående hvor hun da gikk på ToppVolley Norge, som holder til på Sauda videregående skole.

– Det var sykt gøy. Du er jo rundt de samme folkene hver dag. Du spiser, trener, går på skole, bor med de og trener med de, så det blir som familien din. Det var veldig gøy. Vi trente mye styrke, mye trening generelt og vi jobbet mye med skole, så det er veldig mye av den samme hverdagen. Men hvis du vil bli flink, så er det det man må gjøre, sier Dahl om tiden sin på volleyballskolen.

Disneyworld
Etter tiden på ToppVolley Norge tok Dahl turen til USA og Epcot-senteret på Disneyworld i Orlando, Florida.

– Ja, jeg jobbet i Disneyworld og jeg bodde med fem andre jenter. Det var mye av den samme hverdagen, men det er jo veldig kult å oppleve noe helt annet.

For etter flere år med skole og volleyball var det for Dahl godt å finne på noe nytt.

– Jeg gikk jo på ToppVolley der det eneste jeg gjorde var å trene og gjøre skole. Nå jobbet jeg i bunad i 30 grader og snakket engelsk hele dagen, så det var veldig annerledes, sier hun.

Tilbake i Norge
Nå er derimot Sola-jenta tilbake i Norge og Rogaland. Der studerer økonomi ved Universitetet i Stavanger. Hun trives tilbake i Norge.

– Det er veldig gøy. Det er mye bedre mat i Norge. Jeg savner varmen, men ellers generelt er nordmenn veldig hyggelige og jeg elsker Norge. Det var veldig gøy i et år der, men jeg kunne ikke tenkt meg å bo der.

Til tross for et år uten volleyball i statene ser det ikke ut til å ha preget spillet hennes særlig. Hun er rangert som den tolvte beste oppleggeren i Mizunoligaen så langt denne sesongen og den tolvte beste kanten.

– Det har vært veldig gøy. Det er et sykt bra miljø, så vi har det jo kjempekjekt samme. Jeg har ikke vært legger på kjempelenge, også hadde jeg pause fra volleyball i et år. Men det er sykt gøy å være tilbake igjen og med alle jentene. Det er kjempegøy, sier jenta som fyller 20 om et par dager.

– Utrolig hva hun får til
Og lagvenninne Nore er godt fornøyd med å ha fått Dahl på laget.

– Det er veldig godt å ha Maria. Selv om hun ikke har spilt legger på så lenge er det utrolig hva hun får til likevel. Så har vi bare hatt en legger og det er litt for lite, så det trygt å ha hun, sier Nore.

Men hva med framtiden for Dahl? Hun har ikke noen direkte målsetninger annet enn å gjøre det best mulig med Randaberg.

– Akkurat nå er det som lag å vinne serien. Personlig er det egentlig bare å være så god som jeg kan. Akkurat nå skal bare jeg og laget gjøre det bra, avslutter Dahl overfor Kvinneidrett.no.

Fakta:

  • Navn: Maria Halsne Dahl
  • Født: 16.12.2000
  • Posisjon: Opplegger
  • Tidl. klubber: ToppVolley Norge, KFUM Stavanger
  • Draktnummer: 3
  • Studerer økonomi ved UiS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..