Tine Celine England Karstensen (19) er noe så unikt som en Oslo-jente som tok seriegull med Vålerenga. Bli bedre kjent med Tince her.

– Det er utrolig deilig. Det har vært målet vårt hele sesongen det, så jeg er egentlig bare veldig stolt av laget, ikke bare i dag, men hele sesongen. Utrolig kult og det er jo historisk, så vi tar med oss det videre, sier Karstensen, som går under kallenavnet Tince, innledningsvis overfor Kvinneidrett.no.

Deilig å vippe LSK Kvinner av tronen og?

– Ja, selvfølgelig. Det var på tide.

To Oslo-jenter

Vålerenga har elleve utenlandske spillere, samt flere norske og flere fra områder like utenfor Oslo, men det var kun en rene Oslo-jente som hadde nok kamper til å få medalje. Dette da NFF sitt reglement sier at du må delta i 1/4 av kampene til laget ditt.

I punkt 2.1 i turneringsreglementet til NFF for Toppserien står følgende:

»Spillerne på det seirende lag som har deltatt i minst 1/4 av lagets ordinære seriekamperigrunnspill og sluttspill, tildeles gullmedalje og diplom.»

Dette vil si at du må ha deltatt i 4,5 av de 18 kampene som var denne sesongen.

– Jo, det er veldig kult. Jeg har ikke tenkt på det på den måter før du sa det egentlig, men det er veldig gøy å være litt fra i nærheten da. Så har vi også spillere fra rett utenfor Oslo og utenlandske spiller da selvfølgelig. Det er veldig gøy, sier Karstensen, som selv er født og oppvokst på Nordstrand.

Tine Celine England Karstensen (til venstre) og Emilie Libakken Østerås kysser pokalen.

Østerås

Emilie Libakken Østerås (18) er fra Tveita i Alna bydel og gikk til Vålerenga som 10-åring. Der har hun vært opp igjennom alle år, både på guttelag og jentelag. Siden 2017 har hun vært en del av Vålerengas A-stall. Skadeproblemer har derimot satt ungjenta mye på sidelinjen, men hun fikk et lite innhopp i siste seriekamp. Totalt endte hun med to kamper og fem minutter spilletid.

Likevel fikk Østerås en medalje. Hun fikk én av de 15 medaljene som Vålerenga fikk til fri utdeling til viktige bidragsytere i klubben.

Tince sammen med Østerås.

Karstensen
Tine Celine England Karstensen (19) er fra Nordstrand bydel. Hun startet sin fotballkarriere i Bækkelaget og spilte samtidig også håndball lenge. I 2016 meldte hun derimot overgang til Lyn. Der spilte hun frem til 2018 da Vålerenga hentet ungjenta. Hun startet på rekruttlaget, men ble fort med å hospitere med A-laget.

27. oktober 2018 debuterte hun i Toppserien i 1-1-kampen hjemme mot Arna-Bjørnar, og hun spilte to kamper den sesongen. I 2019-sesongen ble det kun én kamp, men en lengre skadeperiode gjorde at hun ikke fikk spilt så mye som man kunne forvente. Samtidig rakk hun akkurat å bli bra nok til å være med på å ta NM-sølv med J19-laget til Vålerenga.

I 2020 har hun tatt voldsomme steg og bemerker seg stadig vekk på trening. Hun endte med åtte kamper og hennes første kamp fra start kom borte mot Kolbotn i 0-0-kampen 30. august i år. Hovedtrener Jack Majgaard Jensen så tidlig potensialet og i februar signerte hun sin første proffkontrakt med klubben.

– Det er selvfølgelig veldig deilig å vite at klubben ønsker å satse på meg, og det gir meg motivasjon til å jobbe på videre, sa hun til Kvinneidrett.no tidligere i år.

LES OGSÅ: – Føler vi blir en større del av A-laget

Tince under hennes første kamp fra start i Toppserien. Her i duell med Kolbotns Eline Hegg.

– En god treningshverdag
Til tross for mye gode prestasjoner på trening ble det mye benkesliting og med koronaen som satte stopper for mulighetene til en kamparena med rekruttlaget ble det kun med 88 minutter spilletid i Toppserien. Det fordelt på åtte kamper. Likevel har treningshverdagen med gode internasjonale spillere vært utviklende for 19-åringen.

– Jeg vil oppsummere året med at jeg har fått en god treningshverdag, men ikke spå mye kamptrening naturligvis. Jeg prøver å ta til meg de små innhoppene jeg får og den læringen jeg får der. Så er jentene også veldig støttende. De er veldig flinke til å inkludere også oss som er på benken. Det gjør at vi er et lag og det ikke bare er en ellever og en benk. Så det hjelper litt på motivasjonen og sånt da, sier hun.

(PS! Tallene er ikke inkludert tillegstid)

Tince er en dedikert spiller og har alltid et smil på lur. Her fra en trening tidligere i sesongen.

– Viktig å ta med alle
For selv om hun kanskje ikke har bidratt altfor mye på banen, så har hun fått følelsen av å være en viktig brikke på treningsfeltet og i alt rundt.

– Selvfølgelig så kjenner man det ikke sånn hundre prosent på den måten hvor jeg har bidratt på den måten at jeg har scoret, jeg har hatt assist, jeg har kriga og sklitakla og hele pakka, men mer sånn via det arbeidet man har lagt ned på feltet. Vi prepper laget og gjør slik at de skal være mest mulig forberedt til kampen, og selvfølgelig det å komme inn med energi viss man får sjansen.

Og det samholdet som Vålerenga har hatt i 2020 har vært bra til tross for spillere fra fire forskjellige kontinent. På medaljeutdelingen hadde de Rikke Madsen på skype, mens de hadde tatt med alle draktene til de tre danske jentene som satt i karantene.

– Det er viktig å ta med alle og vi tok med drakta dems ut. Utrolig kjedelig at de ikke fikk være med i dag. Jeg skjønner at de hadde lyst til å være med.

Fra venstre: Sherida Spitse, Emilie Libakken Østerås, Tine Celine England Karstensen Rikke Bogetveit Nygard og Dejana Stefanovic (med pokalen).

Fremtiden
Til tross for sine 19 år står likevel med mye meritter i ung alder. Hun tok gull i OBOS Cup J14 i 2015 med Bækkelaget. I Vålerenga har hun tatt gull i Norway Cup, sølv i Gothia Cup og sølv i J19-NM for å nevne, samt ikke minst står hun nå med seriegull i Topperserien med Vålerenga. I tillegg skal det nevnes at hun har scoret to mål på syv aldersbestemte landskamper, samt at hun står med to kamper i Champions League-kvalifiseringen i år.

Nå venter NM-finale på søndag som det neste for Tince og Vålerenga. Der møter de LSK Kvinner, som de har slått to ganger tidligere denne sesongen. Der må for øvrig Tince få spilletid om hun skal være berettiget pokalen siden hun ikke tidligere i NM har fått spilletid.

Men fremtiden etter det tenker ikke Nordstrandsjenta så mye på.

– Nå har jeg jo kontrakt ut 2021. Jeg har ikke tenkt så mye på hva jeg skal neste år og det spørs om situasjonen blir den samme med korona eller ikke. Nå har jeg hatt et helt år uten en kamparena, men foreløpig tenker jeg bare Vålerenga, så får jeg se hvor det tar meg, avslutter hun til kvinneidrett.no.

Det blir uansett spennende å følge den dedikerte og hyggelige jenta i fotballkarrieren også fremover.

Tince (i midten) sammen med flere av ungjentene i Vålerenga. Fra venstre: Celin Bizet Ildhusøy, Rikke Bogetveit Nygard, Tine Celine England Karstensen, Emilie Libakken Østerås og Mia Rostad Huse.

Fakta:

  • Navn: Tine Celine England Karstensen
  • Født: 24.03.2001
  • Posisjon: Offensiv midtbanespiller
  • Tidl. klubber: Bækkelaget og Lyn
  • Landskamper (J15/J16): 3/1 og 4/1
  • Draktnummer: 24
  • Kampstatistikk for Tince finner du HER
Tince (til venstre) sammen med Mia Rostad Huse.

Spillertroppen og medaljer

Vålerenga har for øvrig flere spillere som er fra umiddelbar nærhet til Oslo og spillere som har vært lenge i Vålerenga-miljøet til tross for at de ikke er født og oppvokst innenfor Oslo-grensa.

Spillere i nærheten av Oslo: Celin Bizet Ildhusøy fra Frogner (gamle Akershus, nå Viken) Mia Rostad Huse er fra Askim, Kine Myhrer Fløtre fra Fjellhammer og Synne Sofie Kinden Jensen (Nittedal) fikk medaljer for sine deltakelser.

Andre norske spillere med medalje: Rikke Bogetveit Nygard (Bergen), Sigrid Heien Hansen (Sandane), Andrine Tomter (Drøbak) og Marie Dølvik Markussen (Ersfjord/Senja)

Samtidig har de Nadia Pinto, Emma Iversen, Marit Emaus Flaa og Eline Stensen Gulliksen som alle har gått gradene, men kun Pinto med sin ene kamp fikk spilletid i 2020.

Utenlandske spillere: Sherida Spitse (Nederland), Maruschka Waldus (Nederland), Ajara Nchout Njoya (Kamerun), Hannah Grace Seabert (USA), Jalen Justine Tompkins (USA), Dejana Stefanovic (Serbia), Ingibjörg Sigurdardottir (Island), Stine Ballisager Pedersen (Danmark), Janni Bøgild Thomsen (Danmark), Rikke Marie Madsen (Danmark) og Cathrine Joan Bott (New Zealand)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..