NFF må ta med seg gull, sølv og bronse til tre forskjellige arenaer da det kun skiller ett poeng mellom de tre øverste lagene i serien før siste serierunde. Samtidig utspiller det seg en jevn kamp på toppen av poenglistene våre.

Vålerenga – Arna-Bjørnar

Vertene ligger på toppen av tabellen med fire måls margin til RBK, så Vålerenga har alt i egne hender før siste serierunde. Oslolaget må dog klare seg uten sine tre dansker i Stine Ballisager Pedersen, Rikke Madsen og Janni Thomsen da de tre er i karantene etter smitte i den danske landslagssamlingen forrige uke. Arna-Bjørnar er ikke lette å bryte ned, men samtidig sliter bergenserne offensivt med å score mål. I tillegg mangler bergenserne Kristina Erman og Marija Aleksic som de har gitt fri etter landslagsoppholdet deres. Vi tror Vålerenga vil få en grei reise, så gjenstår det å se hvor stor seieren må være for å ta gullet.

FunFact Vålerenga: Bergenseren Rikke Nygard kom til Vålerenga på tampen av overgangsmarkedet og står med fire kamper for Vålerenga. Med det trenger hun å komme på banen for å være berretiget medalje. Ifølge NFF sine dokumenter må du ha spilt 1/4 av kampene for klubben og det tilsvarer 4,5 kamper.

Funfact Arna-Bjørnar: Arna-Bjørnar er med sine 13 mål er det laget som har scoret færrest mål i Toppserien denne sesongen.

Klepp – Rosenborg

Vertene er som regel tøffe å spille mot og det endte 1-1 mellom de to lagene sist gang de møttes. Samtidig varsles det om mange skader i Klepp-laget og det kan fort bli stygge sifre om reservene ikke trår til og overrasker. I tillegg varsles det om et mulig comeback fra Hanne Kogstad i sesongens siste kamp. Samtidig er det skade i RBK. Emilie Bragstad er usikker i forsvaret og klubben tar med seg den nybakte moren Maria Olsvik på turen. Samtidig trente Kristine Minde kun 20 minutter på tirsdag, mens Elin Sørum trente alternativt mens resten hadde kortbane. Samtidig så vi hverken Julie Blakstad eller Kristine Nøstmo i Abrahallen under treningen vi overvar. Vi tror dog RBK klarer å ta med seg en seier med årets unge spiller, Emilie Marie Joramo, i spissen, men de må nok vinne stort.

FunFact Klepp: I Fjor var Klepp Toppseriens beste hjemmelag sammen med LSK Kvinner, mens i år er de Toppseriens nest svakeste hjemmelag sammen med Arna-Bjørnar. Kun tre seire og én uavgjort har det blitt. Samtidig er de det laget som har sluppet inn nest mest mål denne sesongen med sine 31 baklangs. Kun Røa med sine 33 har sluppet inn flere.

FunFact Rosenborg: Marit Clausen kjemper om toppscorertittelen til tross for at hun ikke har scoret siden 2-2-kampen borte mot Kolbotn den 26. september. Hun har dog bidratt godt i etterkant også, og står med 15 målpoeng på våre statistikker og leder med det sammen med LSKs Emilie Haavi.

Sandviken – Avaldsnes

Gjestene er det tredje laget som kjemper om gullet, men har nok samtidig den tøffeste kampen av de tre i toppen. Bortekamp mot Sandviken er ikke lett og vertene har begynt å finne litt flyten i det siste. De spilte 1-1 borte mot RBK sist og var nære å ta seg til cupfinalen. Avaldsnes spilte ok borte mot Vålerenga i cupsemifinalen, men med fire mål bakover på syv minutter vitner det om svakheter i laget. Samtidig er de gode når de først har dagen.

FunFact Sandviken: Sandviken er Toppseriens snilleste lag. Totalt ni gule kort har det blitt på bergenserne. Det er ett gult mindre enn Klepp og LSK Kvinner.

FunFact Avaldsnes: Venstreback Hanna Dahl er den spilleren i Toppserien med flest assist i årets sesong. Hun har hatt hele ni målgivende og ligger med det en assist foran lagvenninne Olaug Tvedten, LSKs Emilie Woldvik og RBKs Cesilie Andreassen.

LSK Kvinner – Lyn

Kampen betyr ikke så altfor mye annet enn at LSK kan sikre fjerdeplassen og Lyn kan sikre sjetteplassen. Likevel er det mye for flere av spillerne å spille om i forhold til statistikker som mål, assist og poengdronning. LSK har slitt gjennom flere kamper, men har tidvis vist gamle takter. Dog har det ikke vart i samtlige 90 minutter, men de har likevel tatt seg til cupfinalen. Lyn på sin side har virkelig storspilt på slutten av sesongen og leder formtabellen de siste seks kampene med blant annet årets spiller i Camilla Linberg. Hun spiller sin siste Lyn-kamp før hun skal til nettopp LSK Kvinner. Hun kjemper samtidig om tittelen som årets toppscorer og poengdronning.

FunFact LSK Kvinner: Emilie Haavi har fem scoringer, fem assist og fem andreassist på våre tabeller. Det gjør at hun leder sammen med RBKs Marit Clausen.

FunFact Lyn: Lyn er Toppseriens mest effektive lag offensivt. Laget scorer på 42 prosent av avslutningene de har på mål. Med det ligger de fire prosent foran Vålerenga på andreplass. Samtidig er Lyn det «styggeste» laget i Toppserien med 26 gule og ett rødt kort. Det gir 29 poeng og er med det to poeng foran Røa.

Røa – Kolbotn: 2-0

Kampen ble spilt på den opprinnelige avslutningsdatoen og det endte med 2-0-seier til vertene. Ragne Svastuen og Tuva Espås scoret målene for Røa, som med det fikk en verdig avslutning på 20 års tid i Toppserien før nedrykket.

Kolbotn spilte senere kvalifiseringskamper mot Medkila og etter 5-0-seier hjemme ble det 2-1-tap borte, men en solid 6-2-seier sammenlagt gjør at Kolbotn spiller i Toppserien også neste år.

Poengdronningen (scoringer-assist-andreassist):

1 – Marit Clausen (RBK Kvinner): 15 poeng (9-3-3)
1 – Emilie Haavi (LSK Kvinner): 15 poeng (5-5-5)
3 – Camilla Linberg (Lyn): 13 poeng (9-3-1)
3 – Julie Blakstad (RBK Kvinner): 13 poeng (7-1-5)
5 – Ajara Njoya (Vålerenga): 12 poeng (10-2-0)
5 – Kennya Cordner (Sandviken): 12 poeng (5-7-0)
5 – Cesilie Andreassen (RBK Kvinner): 12 poeng (1-8-3)

Funfact fra Toppserien:

  • Hverken Vålerenga, Rosenborg eller LSK Kvinner har fått en eneste straffe denne sesongen.

Oddstipset:

Vi tar med alle kampene denne runden og legger inn litt risiko på noen av kampene:

Vålerenga -Arna-Bjørnar: H til 1,15
Klepp – Rosenborg: B til 1,40
Sandviken – Avaldsnes: U til 3,90
LSK Kvinner – Lyn: B til 4,55

Samlet odds hos Norsk Tipping: 28,57

*Vi tar ikke ansvar for de som velger å tippe noe av det vi har på oddstipset!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..