Emilie Marie Joramo (18) er kåret til årets unge spiller i Toppserien 2020.

Rennebu-jenta Emilie Marie Joramo er kanskje en av Toppseriens mest undervurderte spillere. Hun har virkelig bevist hva hun står for under årets sesong med Rosenborg. Joramo har imponert på alle plan og fungerer som limet mellom forsvaret og angrepet hos trønderne. Hun ble enstemming kåret til årets unge spiller.

Allerede i fjor var hun nære å få prisen som årets gjennombrudd, men ble slått på målstreken av Julie Blakstad. I år har hun derimot vært enorm i flere kamper og er etter vår mening en av Rosenborgs viktigste spillere og en av de største grunnene til at trønderne kjemper om gullet i Toppserien.

Hun har spilt samtlige kamper for klubben og har levert en pasningssikkerhet som få andre kan matche. I toppkampen mot Vålerenga i høst hadde hun en treffsikkerhet på 90,91 %. Det er sterkt mot en annen gullkandidat.

Ikke bare er det pasningsspillet som har imponert, men til tross for sin lave høyde vinner hun ekstremt mange dueller og det er få spillere som ønsker å spille mot henne. Hun er en fryktløs spiller som ikke bryr seg om hvem hun møter, men hun trår til uansett. Det har vi sett gang på gang i årets sesong. Den defensive jobben hun gjør foran forsvarslinjen er kanskje det mest imponerende fra 18-åringen, som vi gleder oss til å se mye mer av i fremtiden. Både på klubblag og på landslag.

Et lengre intervju med Joramo kommer også senere!

Prisen gis ut via et samarbeid mellom Kvinneidrett.no, Støtt Norsk Kvinnefotball, Karlsen Foto, Hordalandsfotball og Fotballkollektivet ved magasinet Stang Inn.

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..