Irene Dirdal (17) har imponert etter overgangen fra Viking til Avaldsnes i sommer. Nå har hun startet to kamper på rad og ungjenta har allerede sikret seg sin første Toppseriemedalje. Hvilken valør det blir gjenstår å se.

– Irene er et veldig spennende talent, som alle vet. Hun har et godt blikk for spillet og en bra nærteknikk blant annet. Spisskompetanse hennes per nå ligger i den offensive delen av spillet, sier hovedtrener i Avaldsnes, Thomas Dahle, overfor Kvinneidrett.no.

Det fikk vi virkelig se da hun var en av banens beste spillere i NM-kvartfinalen mot Arna-Bjørnar forrige uke. Selv om kampen ikke ble noen kjempekamp fra Avaldsnes sin side, så var det viktigste å ta med seg seieren.

– Det er jo ikke den beste kampen vi har har som lag, men vi klarer å få et mål og står i det. Jeg føler egentlig vi har litt kontroll i starten også. Det er ikke den beste kampen vår, men vi vinner og det er jo det som teller i cupen, sier Dirdal når vi møter henne i mix-sonen i etterkant av kampen.

– Kjempekjekt

Det var den andre kampen fra start for Irene. Første kamp fra start var helgen før da Klepp ble slått 3-0 hjemme.

– Det har vært utrolig gøy. Det har vært sykt kjekt å få lov til å starte. Det er ikke det samme å komme innpå som innbytter, som det å starte. Du kjenner litt ekstra på nervene når du skal starte, så det har vært utrolig gøy.

Mot Arna-Bjørnar ble hun byttet ut etter 55 minutter, men mot Klepp noen dager i forveien spilte hun hele kampen.

– Ååå, ja, det var kjempekjekt. Jeg følte det gikk bra og, så jeg satt med en god følelse etter den kampen, sier hun om å få spille hele oppgjøret.

– Kommet godt inn i det

Som sagt kom Dirdal fra Viking i sommer. Det gjorde hun sammen med Selma Løvås (17). Begge to har tatt steg siden overgangen.

– Hun kom sammen med Selma Løvås fra Viking i sommer og begge har tilpasset seg nivået bra. Vi har brukt litt tid til å bli kjent med de og de med oss, men de har tatt fine steg som forventet, sier Dahle om de to unge lovende spillerne sine.

– Også synes det er fint å la de få kjenne på nivået. Litt av planen og spillerutvikling at de skal matches fremover for å utvikle til å bli en enda bedre fotballspiller, fortsetter han.

– Hatt det superfint i Viking

Før hun kom til Avaldsnes spilte hun som sagt i Viking, men før det vokste hun opp på Randaberg der hun spilte i barnefotballen. 

– Jeg begynte i Randaberg og fra jeg var liten trente jeg med Viking. Jeg byttet når jeg var 11-12 år og da begynte Viking smått å satse på jenter. De hadde utviklingslag og sånt og etter det har utviklingen bare gått oppover og utviklingen har vært bedre og bedre. 

I Viking ble det i 2019 20 kamper for A-laget til Viking, samt ikke minst NM-gull med J16-laget deres etter 4-0-seier over Strindheim i cupfinalen. Der ble hun også kåret til banens beste i finalen. På tampen av sesongen endte det med kvalifiseringsspill for plass i 1. divisjon i fjor, men de lyktes ikke der.

– Jeg har hatt det superfint i Viking og vi spilte kvalik til 1. divisjon. Tapte dessverre den, men bare ved å se på Viking og antall landslagsspillere derfra, så har det vært veldig bra sted for min utvikling. 

– På tide å ta steget videre

Men så følte hun tiden var moden for nye utfordringer og dermed gikk turen til Avaldsnes.

– Jeg følte det kom til et punkt hvor det var på tide å ta et steg videre. Da kom Avaldsnes på banen og da følte jeg at det var riktig valg. Jeg ser også at det er mye muligheter for videre utvikling her, så da tenkte jeg at det var på tide å prøve noe nytt. Men jeg er superfornøyd med alt egentlig gjennom min fotballkarriere.

Og i sin nye klubb stortrives hun så langt med det profesjonelle opplegget rundt klubben.

– Det har vært veldig forskjellig fra Viking. Det er jo et helt annet opplegg. Det er mye proffere her. Men det har vært utrolig gøy og jeg føler jeg har kommet godt inn i det. Støtteapparatet, alle spillerne og egentlig alt rundt Avaldsnes har vært utrolig bra og jeg er superfornøyd.

– Vært en forandring

Dirdal var ikke mer enn 16 år da hun flyttet hjemmefra og inn på egen hybel i nærheten av Haugesund Toppidrettsgymnas. Det har bydd på en del forandringer.

– Det har jo vært en forandring. Det har det. Jeg skal ikke si noe mot det. Jeg bor alene og må gå til skolen, lage mat selv og vaske klær og alt sånn. Så det er jo annerledes. Men jeg føler egentlig det har gått veldig fint.

Samtidig får hun god hjelp om det skulle være noe og familien bor heller ikke så altfor langt unna.

– Jeg bor ikke så langt vekke og det er bare en og en halv time hjem, så om det er noe viktig ringer jeg bare mamma. Eller så er det mange rundt her som jeg vet at jeg kan få hjelp av, så det har gått veldig bra faktisk.

For spillere i Stavanger har det alltid vært Klepp som har vært Toppserielaget man skal gå til og de har stort sett fått velge fritt i Stavanger-regionen, men etter at Avaldsnes rykket opp i 2012 har de utviklet seg mer og med. Nå har de også en solid satsing på lokale spillere fra Rogaland. Dermed tok Dirdal et annet valg enn f.eks. Ingeborg Skretting og Mille Aune, som hun spilte med i Viking i fjor. De to gikk til Klepp, mens Dirdal og Løvås tok turen til Haugalandet.

– Jeg synes det er kjempekjekt. Når du kommer fra Stavanger har det alltid vært Klepp som er Toppserie-laget, så det er gøy å på en måte endre litt på det og komme her. Her har de et kjempebra opplegg og jeg er veldig glad for at jeg dro hit. Det er sykt kjekt at de har begynt å satse på lokale også og legge tilrette for det.

Gullkamp og sikret medalje

Den første sesongen i Avaldsnes har ført til syv Toppseriekamper og to NM-kamper. Nå er det semifinale til helgen og ikke minst har Avaldsnes sikret seg medalje i Toppserien, men hvilken valør vet vi ikke før siste serierunde 6. desember. Det kan bli både gull, sølv og bronse.

– Det har vært veldig gøy. Det var ikke helt det jeg så for meg at skulle skje, men så har det, i denne tette serien, vært sånn at alle kan slå alle og alle kan vinne mot alle. Vi har gjort det bra og holdt oss oppe der. For meg har det vært kjempekjekt og utrolig spennende, ikke minst. Når vi spilte på lørdag og kunne se resultatene etter vår kamp og se hvordan det du trodde ikke skulle skje faktisk skjer. Det har vært veldig gøy og det blir mye mer spennende og kjekt for folk å følge med. Så det har vært kjekt. 

Dirdal har for øvrig spilt nok kamper til å få medalje i Toppserien. Du må nemlig ha spilt 1/4 av kampene og med sine syv kamper har hun det.

– Ja, det skal jeg ikke legge skjul på at er veldig gøy, sier hun med et bredt smil.

– Vil bli best mulig

Videre tanker er i første omgang å utvikle seg mest mulig i Avaldsnes de kommende årene.

– Nå er det først å være her og jobbe hardt for å bli så god som jeg kan bli her. Når jeg er ferdig her blir det å se hva som eventuelt kommer etter det, men nå er jeg her og fokuserer på det, og gjør mitt beste . Så får vi se hvordan det går. Jeg vil jo bli best mulig da.

Og kanskje ikke minst leve av fotballen?

– Ja, det er jo drømmen da, svarer hun.

– Håper jeg har flere eventyr i vente

Dirdal har vært innom alle aldersbestemte landslag opp til J17 så langt. Hun debuterte på J15-landslaget i september 2018 og siden det har det blitt totalt 22 aldersbestemte landskamper og fem scoringer med flagget på brystet.

– Det har vært utrolig kjekt med landslaget frem til nå. Vi skulle egentlig spilt EM-kvalik på hjemmebane nå, så det var veldig kjipt at det ble avlyst. Men sånn er det bare og det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Det har vært utrolig kjekt og jeg håper jo at jeg har mange andre landslagseventyr i vente. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..