Det er duket for en meget spennende runde i Toppseriens nest siste serierunde og mye kan bli avgjort lørdag. Vi tar en rask titt på kampene som spilles.

Lyn – Vålerenga

Byderby og vest mot øst. På en av Toppseriens minste baner braker de to lagene sammen på Kringsjå. Det er ingen lett jobb for Vålerenga, som med seier kan ta gullet lørdag. De leder serie med et poeng på Rosenborg og skulle det bli Vålerenga-seier samtidig som trønderne snubler, så er gullet sikret. Lyn på sin side har måttet lene seg på Camilla Linberg og Kirvil Odden Sundsfjord gjennom sesongen, men i det siste har Mimmi Löfwenius, Emma Godø og Sofie Tunes virkelig skint. De har alle tatt steg og bidratt sterkt til Lyn sin gode form. Lyn vil gjøre alt de kan for å ta skalpen fra rivalen, samtidig som de kan sikre seg Toppserieplassen for neste år med ett poeng. I tillegg er Runa Lillegård tilbake fra skade og hun senket Vålerenga på bortebane i fjor.

Et skremmetegn er at Sarah Fatemeh Zangeneh er satt opp som hoveddommer i kampen. Det er samme dommer som hadde den horrible dommeravgjørelsen da Rosenborg fikk godkjent 3-1-scoringen mot Avaldsnes forrige helg. Normalt sett burde dommer fått minst en kamps karantene, slik som det praktiseres på herresiden når slike feil oppstår.

Funfact Lyn: Sofie Tunes scoret sitt første Lyn-mål i forrige runde. Det etter 88 målløse kamper.

FunFact Vålerenga: Tine Celine England Karstensen er eneste rene Oslo-spiller på Vålerenga som er kvalifisert for medalje i årets Toppserie.

Rosenborg – Sandviken

Vertene har alt å kjempe om. Forrige runde hadde de god kontroll på Avaldsnes da de vant 3-1, riktignok etter en horribel dommeravgjørelse like før slutt. Samtidig var Rosenborg bedre og vant fullt fortjent. Det var blant Rosenborgs beste prestasjoner denne sesongen og fortsetter de i samme sporet skal gjestene fra Bergen virkelig få bryne seg. Sandviken på sin side har fått Alexander Straus tilbake som hovedtrener og det blir spennende å se om han har klart å sette sitt preg på laget ennå. Sist ble det 1-0 hjemme mot Kolbotn uten at de overbeviste.

FunFact Rosenborg: Kan ta sitt første seriegull siden 2003. Da het de riktignok Trondheims-Ørn, men det var også sist et lag fra en annen landsdel enn Østlandet vant Toppserien.

FunFact Sandviken: Marte Bjelde Hjelmhaug har startet elleve av tolv kamper for Sandviken i Toppserien denne sesongen etter at vi i Kvinneidrett.no hadde et portrettintervju med henne i slutten av juli. Før det startet hun ingen kamper.

Arna-Bjørnar – Røa

Røa reiser til Bergen for å spille sesongens viktigste kamp og de må vinne. Sist de spilte en like viktig kamp var da Røa spilte borte mot Liungen i 2001. Da måtte Røa vinne for å holde plassen i Toppserien og klarte det den gang. Siden har de spilt i Toppserien og har vært en av de store klubbene. Nå kjemper de i en bakke like bratt som Mount Everest og må ta inn 4 poeng på Kolbotn på to kamper. Arna-Bjørnar på sin side er ikke helt sikre med tanke på kvalifiseringsplassen, men vil med seier sikre seg for det.

FunFact Arna-Bjørnar: Arna-Bjørnar har brukt hele fire forskjellige keepere denne sesongen.

FunFact Røa: Katrine Winnem Jørgensen scoret Røa sitt første mål på hodet denne sesongen (utenom cupen), i forrige runde.

Kolbotn – LSK Kvinner

Kolbotn kan med seier sikre seg i forhold til direkte nedrykk og samtidig sende Røa ned i 1. Divisjon. De kommer fra et ettmålstap mot Sandviken i Bergen etter en svak prestasjon. De må finne tilbake til prestasjonene de har hatt til tider på hjemmebane denne sesongen for å tukte LSK Kvinner. Jentene i gult og svart kommer til Sofiemyr for å kjempe om tre meget viktige poeng i medaljekampen. Gullet er riktignok kjørt, men med litt resultater deres vei kan de teoretisk ta et sølv og den siste Champions League-plassen. Da må riktignok trønderne gjøre noe de ikke har gjort siden september 2019, nemlig tape to strake fotballkamper.

FunFact Kolbotn: CeCe Kizer kan med scoring i lørdagens kamp overta toppscorertittelen i Kolbotn. Akkurat nå leder Johanne Fridlund med fire mål, mens Kizer som har spilt kun fire Toppseriekamper står med tre mål og er ikke engang kvalifisert for NTB-børsen på grunn av for lite spilletid.

FunFact LSK Kvinner: Thea Kyvåg scoret sitt første mål for LSK Kvinner da hun scoret mot Vålerenga forrige runde. Det var henne første scoring etter overgangen fra Gjelleråsen før sesongen.

Avaldsnes – Klepp

En kamp som fort glemmes litt i gullkamp og nedrykkskamp. Klepp sikret i praksis plassen i Toppserien da de slo Arna-Bjørnar 2-1 hjemme sist. De kan ikke ende på direkte nedrykk og kun teori kan gjøre at de havner på kvalifiseringsplassen. Avaldsnes på sin side ser ut til å måtte kjempe med LSK Kvinner om bronsen, men har fortsatt teoretiske muligheter på både gull, sølv og Champions League, dog ser det vanskelig ut. Da må de ha hjelp fra andre i så fall. Rogalandsderbyet er alltid tett og jevnt og det blir det nok også denne gangen selv om lagene har hatt vidt forskjellige sesonger.

FunFact Avaldsnes: Elise Thorsnes er spilleren som har scoret flest mål i den øverste divisjonen i Norge uansett kjønn. Hun står med 177 mål så langt. Tar du med cup har hun 197 mål og nærmer seg 200-tallet.

FunFact Klepp: Tuva Hansen sto med 141 kamper uten scoring i Toppserien, før hun har scoret i to på rad. Det gjør at hun har passert storesøster, Hege Hansen, på toppscorerlista for Toppserien 2020.

Oddstipset:

Vi tror på mye tette kamper denne runden og ville egentlig ikke satt pengene på noen av lagene sånn sett. Men skulle vi valgt ut blir det følgende liste:

Lyn – Vålerenga: B til 1,25
Rosenborg – Sandviken: H til 1,35
Arna-Bjørnar – Røa: U til 3,90
Kolbotn – LSK Kvinner: B til 1,60
Avaldsnes – Klepp: H til 1,40

*Vi tar ikke ansvar for de som velger å tippe noe av det vi har på oddstipset!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..