Torsdag kom det nye koronarestriksjoner i Norge, mens fredag kom det enda nyere restriksjoner i Oslo og Bergen.Det ble dog ikke spesifisert rundt toppidrett under pressekonferansene, men vi har gått igjennom hva restriksjonene betyr for idretten rundt omkring.

(Foto: Slike tilskuerbilder blir det nok lenge til vi får oppleve igjen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no)

Vi starter med toppidretten.

– Det innføres stans i breddeidretten for voksne. Det vil også gjelde innendørs fritidsaktiviteter for voksne som korps og kor. Eliteidrett kan gjennomføres uten publikum innendørs, og med publikum utendørs, heter det i en pressemelding fra Oslo kommune.

Det betyr så vidt vi kan forstå at fotballen vil gå som normalt med tilskuere, mens håndball, innebandy, volleyball, basket, ishockey og andre eliteserier vil måtte spilles uten tilskuere.

I Bergen er det visstnok litt annerledes.

– De nye arrangementsrestriksjonene påvirker en rekke lokale idrettsarrangement denne helgen. Øygardens hjemmekamp mot Tromsø lørdag går inne i Vestlandshallen, og strilene får derfor ikke slippe inn flere enn maksimalt 20 tilskuere. Det gjelder og så Fana håndballs hjemmekamp mot Fredrikstad i Fana arena søndag. BLNO for herrer og kvinner må også forholde seg til arrangementsrestriksjonene. Det er enda verre for breddeidretten, som stenges helt ned, meldes det fra Bergensavisen.

Samtidig meldes det om at utendørsidretter vil gå som normalt.

Det betyr at alle kamper i Toppserien og 1. divisjon skal i utgangspunktet gå som normalt i helgen om man ser på fotballen. Tilskuere vil også bli tillatt.

Samtidig avlyses alle aldersbestemte landslagssamlinger fremover.

Hallidretter

Når det kommer til håndball er det i Oslo ikke lov med tilskuere fra og med mandag, mens i Bergen vil det være maks 20 tilskuere fra og med i morgen. Det samme gjelder andre hallidretter.

I innebandyen vil de stenge all kampaktivitet for bredden og det gjelder også barn og unge, men barn og unge vil få muligheten til å trene så lenge det ikke involverer reiser på tvers av regioner. Dette er de samme restriksjonene som håndballforbundet har innført.

– Eliteseriekamper for kvinner og menn i innebandy vil bli spilt, men av hensyn til de nye nasjonale helsekrav blir alle kampene gjennomført uten publikum. Lagene under toppidrettsprotokollen i bandy kan gjennomføre sine treningskamper. Eliteaktiviteten har strenge smittevernprotokoller å forholde seg til. Det er spesielt viktig nå som smitten øker over hele landet, at protokollene følges opp, heter det i en pressemelding fra Norges Bandyforbund og president Erik Hansen.

Samtidig vet vi at mange idretter har fulgt forskjellige opplegg og at det jobbes på spreng hos klubbene og forbundene rundt omkring i Norge for å løse situasjonen.

Karantene

Samtidig anbefaler fotballen fritidskarantene for alle spillere og støtteapparat i norsk toppfotball. Skole og jobb er tillatt sammen med levering på skole og i barnehage. Utover dette skal spillerne oppholde seg i eget hjem eller på annet egnet oppholdssted, og kan kun oppholde seg utenfor hjemmet eller oppholdsstedet hvis de kan unngå nærkontakt med andre som de ikke bor sammen med, heter det i en pressemelding fra NFF.

I tillegg er det lov å gjøre nødvendige ærender i butikk og på apotek, men du skal ikke bruke offentlig transport. Samtidig er det krav om at du da bruker munnbind.

Munnbind anbefales også at det brukes munnbind på stadion.

– Pålegget om å bruke munnbind gjelder for alle som er i eller i nærheten av der spillere, dommere og støtteapparat oppholder seg. Dette gjelder innganger, garderober, mixed zone, spilleflaten etc. Arrangørstab på andre steder på stadion anbefales å bruke munnbind, heter det i pressemeldingen.

Breddeidretten

Alle kamper, cuper, serier og turneringer avlyses i helhet uansett aldersgruppe. Samtidig er det full stans i å utøve breddeidrett for personer over 20 år.

  • Organisert trening og kamper i breddeidretten for dem over 20 år blir forbudt. Bestemmelsen omfatter ikke individuell fysisk trening
  • Kamper og cuper blir ikke tillatt.

Alle under 20 år vil kunne trene som normalt, men kan ikke spille kamper fremover og således er vi tilbake til fase 1 i protokollen fra i sommer.

Vi har gjort vårt beste for å prøve å samle litt av informasjonen på en plass og skulle dere ha tips kan det sendes inn til post@kvinneidrett.no , så vil vi oppdatere saken her etter hvert som det kommer inn tips 

Kilder:

NFF 1: https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/ytterligere-tiltak-i-toppfotballen/

NFF 2: https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/innstramminger-i-fotballaktivitet-etter-nye-bestemmelser-fra-regjeringen/

Oslo kommune: https://www.oslo.kommune.no/politikk/byradet/pressemeldinger/6-november-byradet-innforer-sosial-nedstenging-av-oslo

Bergensavisen: https://www.ba.no/ba-sporten-direkte/s/5-8-1238812

Bandyforbundet: https://bandyforbundet.no/?p=52808&mID=70&mAct=0&fbclid=IwAR09spRQAEBKgS_Tc2XyUA4cF4PESdJ4REZsNvYntW5WmKqLjXWkxVWlC28

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..