Fredag ble det klart at Milena Kokosz (19) går fra Åsane til Arna-Bjørnar etter sesongen. Vi tok en prat med henne om overgangen og sesongen.

(Hovedbilde: Foto: Arna-Bjørnar – med tillatelse)

–  Jeg synes det er spennende og ikke minst veldig kjekt å signere for Arna-Bjørnar, sier Kokosz til Kvinneidrett.no lørdag kveld.

Fredag formiddag bekreftet Arna-Bjørnar overgangen på sine hjemmesider.

– Arna-Bjørnar får en spiller med et stort potensial og Milena kan bekle mange roller i laget. Hoved- trener Remi Natvik har helt sikker gjort seg noen tanker rundt dette. Det er stas at en spiller med lokal forankring er på plass I klubben fra 2021 noen som viser at Arna -Bjørnar befester sin posisjon som den beste utviklingsarenaen på Vestlandet, står det i pressemeldingen på klubbens hjemmesider.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kokosz under kampen mot ØHIL der hun scoret tre mål tidligere i år. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Toppserien neste

Hun var med Arna-Bjørnar til La Manga i vinter og har således fått kjenne på miljøet i hennes nye klubb allerede. Det var heller ingen stor overraskelse at hun gikk nettopp til Arna-Bjørnar etter at de også ønsket å hente henne tidligere i år. Nå har hun signert en kontrakt med klubben som strekker seg ut 2022-sesongen.

– Jeg gleder meg veldig til et nytt spillermiljø, og den treningshverdagen jeg får i Arna-Bjørnar. Jeg vil si det blir en bra utviklingsarena for meg, sier Kokosz.

Kokosz står så langt med elleve mål på 14 kamper for Åsane i 1. divisjon. Det gir tredjeplass på toppscorerlista i divisjonen, kun slått av Stabæks Melissa Bjånesøy og Hønefoss sin Silje Nyhagen. Neste sesong blir det derimot Toppseriespill, så fremst Arna-Bjørnar holder stand i divisjonen, men lite tilsier at de ikke skal klare det.

– Å ta steget opp i Toppserien bli ikke lett. Det er tross alt høyere nivå, med høyere tempo og bedre motstand. Så jeg er klar for å jobbe hardt for å matche nivået.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kokosz i aksjon mot KIL/Hemne tidligere i år. Foto: Odd Løvset / Hordalandsfotball

– Har stortrivdes i Åsane

Kokosz er fra Polen og nærmere bestemt Choroszcz, som er en liten by nordøst i landet. I 2011 flyttet hun derimot til Bergen og Norge. Da startet hun fotballkarrieren i Eidsvåg som 10-åring, før hun dro videre til Åsane som 15-åring våren 2017. Der fikk hun sin A-lagsdebut 1. oktober 2017. Da ble det 1-2-tap for Kongsvinger.

I 2017 ble det kun to kamper på A-laget, men i 2018 ble hun tatt opp i A-troppen for fullt og da ble det 15 seriekamper i 1. divisjon og to cupkamper. Hennes første mål for A-laget kom også i 2018-sesongen da hun scoret 7-0-målet borte mot Fana i 9-0-seieren i cupen. Det skjedde 1. mai, mens hennes første seriemål kom 27. mai hjemme mot Urædd samme år. Da scoret hun 2-0-målet. Totalt ble det fem scoringer i 2018.

I 2019 ble det 20 seriekamper og to cupkamper, mens hun noterte seg for totalt syv scoringer. I årets sesong derimot har det virkelig tatt av. Hun scoret sesongens første mål borte i 3-1-seieren over ØHIL i august. Ikke nok med at hun scoret, men hun noterte seg for hat trick i den kampen. Utover sesongen har hun scoret hele 11 mål på hennes 13 seriekamper og én cupkamp.

– Jeg har stortrivdes i Åsane både på og utenfor banen. Jeg har lært og utviklet meg svært mye som fotballspiller i løpet av den tiden jeg har vært der, sier hun om tiden i Åsane.

Samtidig som hun har spilt for Åsane har hun for øvrig også spilt på aldersbestemte landslag for Polen.

(Artikkelen fortsetter under intervjuet fra da hun scoret hat trick mot ØHIL tidligere i år)

– Bedre enn forventet

Årets sesong med Åsane har vært over all forventning for klubben. De var tippet til å kjempe i bunnen av serien, men har overbevist gang på gang og kjempet lenge sammen med flere lag om kvalik til Toppserien. De er faktisk eneste laget som har klart å slå Stabæk. Det gjorde skjedde da de tok en 4-2-seier på Nadderud. Også der ble det scoring på Kokosz.

– Sesongen har gått mye bedre enn som vi forventet i utgangspunktet. Vi spillere har virkelig fått et samspill som vises på banen og selvfølgelig resultatsmessig. Den siste perioden har vi ikke noe å tape og dermed skal vi fokusere på det som vi må bli enda bedre på i spillet. Det betyr at vi av og til kommer til å ta sjanser i kampen, som vi enten lykkes med eller ikke. Men uansett så kommer vi til å lære av dette, sier Kokosz som håper på å levere på nivået hun har vist også i sesongens tre siste kamper.

– Akkurat nå fokuserer jeg på å levere på de resterende kampene. Og selvsagt fortsette å jobbe hardt, avslutter hun overfor Kvinneidrett.no.

Kokosz under signeringen med Arna-Bjørnar. Foto: Arna-Bjørnar (med tillatelse)

Fakta:
Navn: Milena Kokosz
Født: 16/08-2001
Fra: Choroszcz, Polen
Tidligere klubber: Eidsvåg
Nåverende klubb: Åsane
Fremtidig klubb: Arna-Bjørnar
Landslag: Polen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..