Madline Sofie Hauslo (17) ble tidenes første kvinnelige målscorer på nye Jordal Amfi onsdag kveld. Vi tok en prat med ungjenta som kom til Vålerenga foran sesongen. 

Det ble en begivenhetsrik aften på Jordal Amfi onsdag kveld da Vålerenga og Sparta Sarpsborg barket sammen til dyst i Eliteserien. Fire dager etter at Grüner sin Carl Axel Troed Wassenius ble første spiller til å score på Jordal, mens Jonas Oppøyen scoret det første Vålerenga-målet  på herresiden, var det kvinnene sin tur.

05:26 ut i den første perioden kom scoringen fra Hauslo da hun satt pucken i mål på pasning fra Kristina Meisal Bodin.

– Det er moro å ha tittelen. Det er rart, for det har ikke skjedd med meg før, så det er veldig gøy, sier Hauslo når vi snakker med henne torsdag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Den beste følelsen

Det var også Hauslo sin første scoring for Vålerenga. Faktisk hennes første scoring i Eliteserien siden 27. oktober 2018. Da scoret hun for Sparta Sarpsborg i Sparta Amfi da de tapte 1-4 mot Wing.

– Det var en følelse jeg ikke hadde følt på lenge. Å score for Vålerenga var den beste følelsen.

Jordal Amfi sto som sagt nylig ferdig og onsdagens oppgjør var tidenes første damekamp i hallen. Hauslo scoret som sagt det første målet og hadde assist på to scoringer til i 7-1-seieren mot Sparta Sarpsborg. Hun. skryter av isen på deres nye hjemmearena.

–Det var kjempe gøy å spille i den nye hallen, isen i den nye hallen er kjempe deilig å gå på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Får mer ut av treningene

Hauslo selv kom til Vålerenga fra nettopp Sarpsborg før denne sesongen. Før det hadde hun blant annet spilt for Kråkene i Moss. Jenta fra Råde forteller at det var litt rart å spille mot gamlelaget.

– Det er jo litt rart å spille mot dem, men det er gøy å vinne over dem da, sier hun lattermildt.

Og overgangen til Vålerenga føler hun har vært veldig positiv.

– Overgangen har vært veldig bra, jeg føler jeg får mere ut av treningene og det er et bedre miljø i Vålerenga. Å spille å Vålerenga er kjempe gøy. Alle tok meg godt imot og det er kjempekoselig å være en del av den gjengen her, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Målet er å komme til NM

Vålerenga endte på tredjeplass i fjor og hadde godt med poeng opp til både Stavanger og Hasle-Løren på plassene foran. Denne sesongen har de startet med to strake seire med 5-0 og 7-1. Begge over Sparta.

– Sesongstarten har vært bra. Utover i sesongen ser jeg fram til at vi vinner flere kamper, gir 110% på vær eneste kamp og trening, og hjelper hverandre til å bli bedre spillere og et bedre lag.

– Målet for sesongen er å komme oss til NM, legger hun til.

På det personlige plan er det å gjøre det så bra hun kan hele veien.

– Mine målsetninger er at jeg gjør det beste jeg kan hele tiden. Jeg trener på egenhånd når jeg ikke har trening med laget. I tillegg er det å komme med på landslaget og komme til NM med Vålerenga, avslutter Hauslo overfor Kvinneidrett.no.

Se bilder fra oppgjøret HER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..