Sanne Bolette Dale Lekven (19) kom inn i cupkampen mot Hønefoss og åpnet virkelig målkontoen for Bergensklubben. To raske scoringer og hun står med 2 mål på 43 minutter i Sandviken-trøya. Bli bedre kjent med henne her.

– Kampen var ganske jevn fram til 2-0 målet, men jeg synes vi hadde god kontroll gjennom hele kampen. Når jeg kom inn ledet vi 3-0 og kampen var så og si avgjort. Likevel ville jeg selvfølgelig prøve å bidra til flere mål og benytta sjansen jeg fekk de minuttene jeg var på banen, sier Lekven til Kvinneidrett.no i etterkant av 5-0-seieren over Hønefoss tirsdag kveld.

Hun kom inn etter 81 minutter og brukte kun fem minutter på å markere seg. Lisa Naalsund og Lekven kom alene med keeper. Naalsund kunne fint avsluttet selv, men ga ballen til Lekven som enkelt kunne sette ballen i åpent mål. Hennes andre kom fire minutter senere og nok en gang på pasning fra Naalsund. I løpsduell knuste Lekven motstanderen før hun vakkert sendte ballen i mål.

– Det første målet fikk jeg servert av Lisa da hun gjorde alt forarbeidet. Det andre målet var også et bra forarbeid av Lisa der hun slår en pasning mellom stopperne og jeg kommer på løp, forklarer 19-åringen scoringene selv.

Her setter Lekven inn sin første Sandviken-scoring. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no /Fotballkollektivet

– Jeg håper jeg får flere sjanser fremover

Lekven har fått to innhopp tidligere, men tirsdag kom hennes førte Sandviken-scoringer. Lekven er dog ikke en ukjent målscorer. I Stord scoret hun i fleng og står faktisk med hele 60 scoringer på 73 kamper for A-laget til Stord. Det fordelt på andre-, tredje- og fjerdedivisjon. I tillegg har hun 22 mål på 32 aldersbestemte kamper for Stord.

– Det er utrulig kjekt å begynne å score mål på toppnivå og! Jeg håper jeg får flere sjanser framover der jeg kan bidra, sier Stord-jenta som også står med tre aldersbestemte landskamper.

Med to scoringer på det som nå er blitt tre innhopp etter overgangen øker nok sjansen for spilletid også fremover. Likevel er det på trening grunnlaget skal legges.

– Jeg skal prestere og legge standaren på trening. Med dette håper jeg på mer tillit til å få spille.

Her setter Lekven inn sin andre scoring mot Hønefoss. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet

Årets spiller i 2018

Lekven ble for øvrig i 2018 kåret til årets spiller i 3. divisjon på breddefotballgallaen til BA, Scandic og Hordalandsfotball. Den prisen setter hun høyt.

– Det var selvfølgelig en ære og veldig kjekt å få en sånn pris og gjorde bare at jeg fikk enda mer motivasjon til å satse videre. Det viser og at folk følger med på deg og legger merke til innsatsen og jobben du gjør, sier Lekven om å få den utmerkelsen.

Lekven (nummer to fra venstre) med prisen som årets spiller i 3. divisjon. Her i prat med BA sin Rune Eriksen. Foto: Hordalandsfotball.

– Føler jeg har tatt nivået greit

Etter mange år i Stord var så tiden inne for å ta et nytt steg. Hun signerte for Sandviken i sommer. Overgangen ble godkjent 8. juli, mens hun  ble presentert som Sandviken-spiller på sin 19-årsdag 9. juli.

– Jeg hospiterte hos Sandviken og var med på treningsleir med de før overgangen. Det gjorde at jeg fikk kjenne litt på nivået over tid. Derfor har ikke overgangen vært like stor, men jeg merker selvfølgelig at det er store forskjeller fra 2.divisjon til Toppserien, spesielt med tanke på tempoet. Jeg føler jeg har tatt nivået greit og jeg gleder meg til å ta nye steg fotballmessig.

Hun trives også godt etter å ha flyttet fra lille Stord til store Bergen. For å sammenligne bor det 18 809 innbyggere i Stord kommune, mens i Bergen bor det 283 929 innbyggere ved siste opptelling.

– Å flytte til Bergen har vert veldig spennende. Det er kjekt med en ny hverdag og nye utfordringer. 

Lekven gratuleres for sin første Sandviken-scoring. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet

– Et av målene mine er å bli tatt ut til landslag

Lekven er som sagt fra Stord. Der startet hun å spille fotball i 1. klasse og har tatt steg etter steg. Noe som har ført den raske angrepsspilleren til Toppserien.

– Jeg er en rolig og glad jente fra Stord som har spilt fotball siden 1. klasse. Jeg har alltid hatt en fordel med hurtigheten min og har vært en angrepsspiller, enten som kant eller spiss. Jeg er treningsvillig og målbevisst.

Målsetningen utover sesongen er å få mer spilletid.

– Målsetningen er å få mest mulig spilletid og bidra til at laget skal gjøre det best mulig ut sesongen. 

Videre målsetninger er blant annet å spille seg inn i en førsteellever og ikke minst landslag.

– Jeg vil etter hvert spille meg fast inn i startelleveren til Sandviken. Et av målene mine er selvfølgelig å bli tatt ut til landslag og komme så langt det lar seg gjøre som fotballspiller, avslutter Lekven overfor Kvinneidrett.no.

Fakta:
Sanne Bolette Dale Lekven
Født: 09/07-2001
Tidligere klubber: Stord
Nåværende klubb: Sandviken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..