Altajenta Eline Hegg (19) har tatt Toppserien med storm denne sesongen og skaper stadig problemer for motstandernes forsvarsspillere med sine tekniske ferdigheter. Vi tok en prat med Kolbotn-angriperen.

Eline kommer opprinnelig fra Alta og spilte mange år for moderklubben BUL eller Bossekop som de også heter. Etter både 2. og 1. divisjonsspill for klubben vendte hun nesa sørover til Kolbotn og Sofiemyr foran høstsesongen i 2018. Hun fikk raskt debuten sin da Kolbotn tapte 1-3 hjemme for Klepp i NM 21. august, mens hun et par uker senere fikk sin Toppseriedebut da de tapte 1-4 for Arna-Bjørnar på Sofiemyr.

– Jeg pleier liksom ikke å bli så altfor nervøs, så det er egentlig ganske deilig. Men jeg husker at jeg tenkte i ettertid at det var kult å ta det steget opp Det å liksom være i gang. Så ja, det var et stort øyeblikk sett i ettertid, men akkurat der og da, så følte jeg egentlig det bare var en vanlig kamp, sier Eline til kvinneidrett.no når vi møter henne på Sofiemyr.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eline under trening på Sofiemyr.

Kolbotn har nettopp hatt en treningsøkt på gressmatta som aldri har sett bedre ut enn den er i år. På treningen fikk vi blant annet se Eline sette ballen i mål ved flere anledninger før hun kom bort til benken der vi tar en lengre prat og mimrestund gjennom en til nå ganske kort karriere.

19-åringen flyttet hjemmefra som 17-åring og etter to år sørpå har hun blitt vandt til livet her.

– Jeg synes egentlig det er ganske fint å bo i Oslo. Jeg har blitt glad i å bo her, så jeg har ikke noe problem med det. Og det er bare to timer på fly, så er jeg jo hjemme i Alta, så det går fint det og, sier Eline, som også har en familie som kommer på besøk av og til når de har muligheten.

– Ja, de kommer av og til. De kommer ikke så ofte, men når de kan og lillesøstra mi ikke har noe opplegg hjemme, så kan kommer de for å se en kamp eller to.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eline etter 1-1 borte mot Vålerenga.

– Det er det som er morsomt med fotball

Fortsetter vi på karrierestigen etter Kolbotn-debuten, så fikk hun også sine første mål allerede på høsten 2018. Hjemme mot Grand Bodø scoret hun 1-0-målet i 3-2-seieren 21. oktober. Vi spør om hun husker scoringen og det gjør hun absolutt.

– Jeg tror det var en duell inne i boksen. Det kom det en retur, som jeg satt ganske enkelt, sånn tap in mål. Det var også veldig gøy og jeg husker også at Kolbotn gjorde det ganske bra i den perioden, selv om Karina Sævik var skadet. Så det var gøy å score og vise at vi fortsatt var gode, selv om vi hadde mista noen viktige spillere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eline under sin Kolbotn-debut hjemme mot Klepp i NM 2018.

I 2018 ble det med to scoringer. Hun scoret også hjemme mot Vålerenga i 3-1-seieren i siste serierunde 4. november, og laget endte til slutt på en femteplass. De hadde like mange poeng som Arna-Bjørnar på tredje og Sandviken på fjerde, men de hadde dårligere målforskjell.

I 2019 spilte Eline samtlige kamper for Kolbotn og hun scoret fire nye mål. Tre i cupen (mot Hønefoss og to mot Grand Bodø) og ett i serien (mot LSK Kvinner). Den trenden har fortsatt i 2020. Hun har spilt samtlige av de ti kampene så langt og hun har scoret to mål.Det første kom fem minutter på overtid hjemme mot Avaldsnes i 2-2-kampen i sommer, mens det andre kom borte mot Vålerenga i 1-1-kampen i august.

– Det var en veldig fin følelse. Det er det som er morsomt med fotball. De øyeblikkene der du bare glemmer alt og det var et sånt øyeblikk. Så det var ekstremt gøy å få den scoringa, sier hun innledningsvis om scoringen sin mot Avaldsnes.

– Den kommer litt brått på. Elise Thorsnes taper en duell, så bare detter ballen på meg. Så tenkte jeg egentlig ikke så mye, også satt touchet så bra og når jeg så den gå opp i nettaket var det bare egentlig en ekstremt stor lettelse. For da visste jeg at da blir ikke kvelden helt piss på grunn av det sure tapet. Og jeg visste at vi hadde berga ett poeng, så det var ekstremt deilig, beskriver hun scoringen videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eline (til høyre) og Julie Hoff Klæboe jubler for Eline sin 0-1-scoring borte mot Vålerenga tidligere i år.

Vant åpent nordisk

Men vi beveger oss lenger tilbake i tid igjen. Eline har også vært innom aldersbestemte landslag. J15, J16, J17 og J19-kamper har 19-åringen fått.

– Man får jo nye innspill gjennom landslagssystemet. Hvordan du som spiller skal legge opp hverdagen, så jeg tror det er veldig sunt å være en del av det opplegget. Jeg er veldig takknemlig for det og, sier hun om landslagsreisen så langt.

Og spesielt en opplevelse sitter igjen. I juli 2017 var hun med J16-landslaget da de vant åpent nordisk i Finnland. Der ble det blant annet 2-0-seier over Nederland i finalen.

– Jeg har ikke tenkt på det på en stund, men det er faktisk en av de største oppturene i løpet av den korte karrieren. Det var veldig gøy å representere Norge og vinne der i Finnland. Så det ser jeg tilbake på med mange gode minner.

Nå ryker riktignok J19-EM for ungjenta etter at UEFA har valgt å avlyse 2020-versjonen grunnet koronapandemien. Dermed blir U23-landslaget neste steg på landslagsstigen for Eline. Det er ikke noe hun tenker nevneverdig over. Eline fokuserer hundre prosent på klubb og tar landslag som en bonus.

– Jeg pleier alltid å tenke på klubb først, så kommer landslaget som en bonus etterpå. Så det tenker jeg ikke så mye på med mindre det kommer en innkalling. Så ja, prestere i klubb, så kommer bonusene med det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her er J16-landslaget som tok vant åpent nordisk i 2017.

 En bekreftelse på prestasjon

Og i Kolbotn går det bra for tiden og utviklingen har kun gått fremover etter at hun kom fra Bossekop og i september 2019 signerte hun sin første proffkontrakt med klubben. Den strekker seg ut 2021-sesongen.

– Det var gøy å på en måte få en skriftlig bekreftelse på at du har prestert bra. Det er det jeg føler en proffkontrakt er. Det er en bekreftelse på prestasjon, så det var gøy.

Eline har nå vært i Kolbotn i over to år og er inne i sin tredje sesong. På den tiden har hun også fått prøve seg i flere roller enn den kjente kantrollen.

– Jeg føler utviklingen har vært bra. Jeg har fått utviklet andre kvaliteter siden jeg har spilt litt forskjellige posisjoner. Som for eksempel vingback. Så føler jeg at jeg har blitt bedre 1v1 og i den defensive delen av spillet. I tillegg selvfølgelig videreutviklet de offensive delene av spillet.

Ved siden av spill for Kolbotn har også Eline gått på videregående. Det har hun gjort på Wang og således har hun fått tilrettelagt hverdagen til å passe optimalt.

– Det har vært veldig fint for meg for de har tilpasset det veldig bra så jeg har fått trent alt det jeg skal og jeg har ikke blitt utslitt pga opplegget deres. Så jeg er veldig glad for at det er en sånn skole i Oslo, sier Eline som etter endt videregående nå skal studere idrettspsykologi ved NIH (Norges Idrettshøyskole).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eline på vei igjennom borte mot Lyn tidligere i år.

– En spiller som skaper ubalanse

Men hvem er Eline på banen? Du ser henne som oftes på kanten og det er med ball i bena hun trives best.

– Jeg er en spiller som har lyst til å ha ballen i beina og som prøver å utfordre 1 mot 1 og gå forbi spillere og skape ubalanse. Jeg vil beskrive meg selv som en spiller som skaper ubalanse, beskriver hun seg selv som spiller.

Men en ting har hun fått høre opp igjennom. Hun må skyte mer og det var noe Isabell Herlovsen også fortalte henne.

– Det har jeg hørt mye opp igjennom. Det er det å ha snuta mot mål hele tiden som man må jobbe med for å få målpoeng. Så jeg er helt enig med Issa der. Jeg må begynne å skyte mer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eline (til høyre) i duell mot Vålerenga Tine Celine England Karstensen forrige helg.

– Råmateriale er veldig stort

Hovedtrener i Kolbotn, Aleksander Olsen, er enig i den beskrivelsen, men trekker også frem at hun må jobbe med å bli mer stabil i prestasjonene sine.

– Det er klart at Eline er ung. Hun har akkurat gått ut av videregående, så hun har framtiden foran seg. Hun er kjapp, lettfota, frekk. Samtidig må hun jobbe med stabiliteten i spillet sitt og en del sånne valg med og uten ball.

– Men råpotensiale og råmateriale er jo veldig stort, så hun skal vi dyrke i Kolbotn og den dagen hun er for god for Kolbotn, da skal hun ut i Europa. Men fram til det må vi videreutvikle spillet hennes, for hun har mer å gå på hun, legger han til.

Eline er med andre ord ikke ferdigutviklet som fotballspiller, men det kommer seg gradvis. Årets målsetning for Altajenta er først og fremst å bidra til at Kolbotn berger plassen i Toppserien. I skrivende stund ligger de på åttendeplass, to poeng foran Lyn på kvalifiseringsplassen og tre poeng foran Røa på nedrykk.

– Det største målet denne sesongen er med Kolbotn at vi vi skal berge plassen og vel så det i Toppserien. Jeg har lyst til å havne godt innenfor i forhold til nedrykksstreken. Det er egentlig det jeg tror hele Kolbotn tenker mest på. Personlig er det da å bidra så mye jeg kan med målpoeng og sjanser, sier Eline.

Og om fremtiden har hun ikke lagt så mange planer, men hun håper på å spille på et høyt nivå.

– Jeg håper fortsatt jeg spiller fotball på et høyt nivå. Hvor det blir, det vet jeg ikke, men jeg synes fortsatt fotball er så gøy at jeg har lyst til å spille, avslutter Eline overfor kvinneidrett.no før hun går inn i garderoben for å skifte og komme seg videre til andre gjøremål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eline gjør seg klar til å finte seg forbi Sandviken-forsvaret tidligere i år.

 

Eline Hegg
Født: 14.06.2001
Nåværende klubb: Kolbotn
Tidligere klubber: Bossekop
Studier: Studerer idrettspsykologi ved NIH

11 RASKE:

 • Beste fotballminne: Opprykk med BUL til 1. Divisjon
 • Verste fotballminne: Hele sesongen med BUL der vi lå på bunn av tabellen i 1. divisjon
 • Favorittklubb (utenom Kolbotn): Liverpool
 • Beste stadion i Toppserien (utenom Sofiemyr): Intility Arena
 • Fotballforbilde: Jeg synes Messi er helt fantastisk
 • Hva drømte du om å bli som liten: Jeg tror jeg drømte om å bli politi
 • Favorittmat: Jeg synes indisk er veldig godt
 • Godteri, sjokolade eller potetgull: Sjokolade
 • Drømmereisemål: Bora Bora
 • Viktigste appen på telefonen: Jeg er ikke så avhengig av den mobilen, men det blir kanskje snap da. Der jeg kommuniserer med vennene rundt omkring
 • Guilty Pleasure: Man hører jo en del på musikk, men jeg har noen sånne topp 20 pop-sanger som jeg synes det er gøy å høre på, så det vil jeg si er min guilty pleasure. Sånn dårlig musikk.

Les for øvrig speiderrapport på Eline Hegg i det nyeste nummeret av Stang Inn (magasin nummer 6)!

Her scorer Eline borte mot Vålerenga tidligere i år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..