Vi tror på ny Sørlandsjubel, men også trønderne kan glede seg til sesongstart. Her får du vårt tabelltips for Rema 1000-ligaen 2020/21.

(Foto: Arkivfoto av Vipers under feiringen av NM-gullet forrige sesong)

Larvik er tilbake i den øverste divisjonen, men den nye stormakten, Vipers, ser sterkere og sterkere ut for hvert år. Vipers endte på topp i fjor med kun ett tap, mens Follo og Gjerpen måtte ta steget ned en divisjon. Samtidig rykket tre lag opp i Flint, Larvik og Rælingen. Dermed blir årets sesong med 13 lag etter at kvalifiseringsspillet ble avlyst grunnet koronapandemien. Denne sesongen ser det ut til å bli et rotterace om både medaljer og om sluttspillplass.

Se hele tipset nederst i saken!

1. plass: Vipers

Vipers har forsterket en allerede god tropp. I fjor vant de 20 av 21 kamper før koronaviruset kom og avlyste sluttspillet. De vant også cupen og var på god vei mot en trippel. Nora Mørk har kommet inn og vil bidra stort i den norske ligaen. I tillegg er Jeanett Kristiansen tilbake etter oppholdet i Herning. Samtidig skal det nevnes at Henny Ella Reistad slet med skade i starten av fjorårssesongen, men er hun tilbake for fullt igjen kan det bli maktdemonstrasjon etter maktdemonstrasjon for Vipers denne sesongen. Til slutt er Karoline Olsen på vei tilbake fra sin skade og en av de mest spennende kantspillerne kan fort sette sitt preg utover i sesongen. Vi kan ikke se noen som kan utfordre Vipers i år og sammen med den enorme støtten i byen og på hjemmebane i Aquarama kan dette bli moro for sørlendingene, til tross for tilskuerrestriksjonene som finnes i dag.

Nøkkelspiller: Nora Mørk

2. plass: Byåsen

Trønderne ble nummer tre i fjor, men i år tror vi de kan utfordre de andre lagene om sølvet. De har en av fjorårets beste spillere i ligaen, Julie Bøe Jacobsen, og hun blir bare bedre og bedre for hvert år. Hun blir en viktig brikke også denne sesongen. De har også fått inn Kjerstin Boge Solås som også har fremtiden foran seg. Når også Ida Aalstad kommer tilbake fra skaden sin, kan det bli moro i Trondheim. Vi må heller ikke glemme en av de beste keeperne i ligaen i Annick Lipman, som sto fremragende forrige sesong. Hun bli viktig bakover. Samarbeidet de har inngått med Kolstad er også meget positivt og kan bidra godt inn mot et medaljejagende Byåsen.

Nøkkelspiller: Julie Bøe Jacobsen

3. plass: Storhamar

Har mistet Mia Svele til Danmark og Betina Riegelruth som har blitt gravid. Likevel sitter de på en meget sterk tropp som kan utfordre i toppen. At de klarte å beholde Emilie Hovden var viktig og hun blir nok en sentral brikke i år. I tillegg har de blant annet fått inn svenske Cassandra Tollbring som har spilt Champions League og i Frankrike. Ny trener i Kenneth Gabrielsen har de også fått inn, og det er ikke et ukjent navn i norsk håndball. Han har tidligere ledet Vipers til serie- og NM-gull, samt blått årets trener i Norge ved to anledninger. Var for øvrig det eneste laget som slo Vipers i en enkeltkamp i fjor og man skal ikke se bort fra at de kan havne høyere på tabellen ved endt sesong.

Nøkkelspiller: Emilie Hovden

4. plass: Molde

Vi tror Molde klatrer en ny plass og kan nok kjempe om medalje. De har fått inn Tor Odvar Moen, som trente Larvik i flere år og vant blant annet Champions Lenge med Larvik. Han har også leder Runar til serie- NM- og sluttspillgull på herresiden. Senest var han trener i Ungarn, hvor han blant annet vant EHF-cupen med Siofok KC. Det står altså ikke på merittene og det blir spennende hva han kan få til med Molde. Laget har ikke hatt de største endringene, men fått inn blant annet Emilie Christensen som vil kunne bidra sterkt inn i gruppa. Ellers har de mistet et par spillere, men det er spillere de kan erstatte. Melanie Bak inn på tampen i tillegg kan bli forskjellen på medalje eller ikke for moldenserne. Bak var toppscorer sist hun spilte i Norge i 2017/18. Da med 143 mål på 22 kamper for Gjerpen.

Nøkkelspiller: Melanie Bak

5. plass: Tertnes

Bergenserne endte som nummer fire i fjor og vil nok kjempe i toppen også i år, men vi tror det blir en plass ned. Laget har fått Josefine Intelhus fra Vipers, mens Tina Abdulla og Benedicte Nesdal har forlatt klubben, mens Kristin Nørstebø har lagt opp. Tertnes er vel det laget i ligaen med færrest utskiftninger og kontinuitet skal man aldri undervurdere. Samtidig kan det gi ny giv med ny hall for Bergenslaget.

Nøkkelspiller: Linn Gossé

6. plass: Aker

Aker overrasket de fleste i fjor med seier over Molde i sesongåpningen og utover sesongen viste de at det ikke kun var et engangstilfelle. Laget har mange spennende spillere og med ny hall på Ullern. Dermed kan det gi en ekstra giv, selv om det er begrensninger på publikumskapasitet grunnet korona. Marielle Martinsen forsvant til dansk håndball og er kanskje det største tapet. Dog resigneringen med Karoline Lund er viktig og hun står for mye av det offensive spillet til Aker-jentene. I tillegg har de fått inn to spennende spillere i Mia Kristin Syverud fra Fjellhamar og Janne Håvelsrud Eklo fra Oppsal.

Nøkkelspiller: Karoline Lund

7. plass: Fana

Bergenserne endte på sjetteplass i fjor og vi tror de vil krige i det samme sjiktet også i år. Toppscorer Christine Karlsen Alver fortsetter i klubben, mens en viktig brikke i strekspiller Juliane Moberg Løvik har lagt opp. De har også mistet keeper Synna Lien, men har fortsatt en solid sisteskanse i Sofie Ege Grønlund.

Nøkkelspiller: Christine Karlsen Alver

8. plass: Fredrikstad

Østfoldingene har hentet svenske Andrea Johansson og hun vil nok forsterke laget som i fjor endte på åttendeplass. Samtidig har søstrene Thulin lagt opp/tatt pause fra håndballen og vil nok bli et tap. Det meldes også om en meget bra fysisk trent tropp, men de er samtidig sårbare for skader og tåler ikke skader på nøkkelspillerne sine om de skal kunne kjempe om en plass høyere opp på tabellen.

Nøkkelspiller: Andrea Johansson

9. plass: Sola

Sola kan fort komme høyere på tabellen og har imponert i sesongoppkjøringen. Med Steffen Stegavik inn som ny trener blir det spennende å se hva Rogalandsjentene kan få til denne sesongen.

Nøkkelspiller: Camilla Herrem

10. plass: Oppsal

Mye utskiftninger i Oppsal denne sesongen og nytt trenerteam inn med Stian Bjermeland og Marte Arnesen-Kirkemo. Laget har ikke imponert i oppkjøringen, men de har flere spennende spillere. Duoen Eira Aune og Eli Marie Raasok dro til Danmark etter forrige sesong og blir et tap for klubben, men Kristin Halvorsen er tilbake i klubben og inn har også Sofie Fynbo Larsen, Sara Jakobsen Madsen og Birta Grétarsdóttir kommet for å nevne noen. Samtidig har flere spennende spillere tatt steget opp fra rekruttstallen. .

Nøkkelspiller: Frida Rønning

11. plass: Larvik

Larvik er tilbake i det gode selskap og det med et helt nytt lag. Mie Sophie Lando har forsvunnet opp og vil savnes, men inn har Hanna Åhlén og Tirill Solumsmoen Mørch kommet blant annet. Mørch omtales som en av de mest lovende strekspillerne i Norge og det blir spennende å se hva hun kan bidra med. Samtidig er svenske Åhlén en spiller som fort blir viktig for klubben sammen med Tonje Roth Berglie og Tine Stange for å nevne noen.

Nøkkelspiller: Hanna Åhlén

12. plass: Flint

Tonje Larsen trente Flint opp til Rema 1000-ligaen, men har blitt hentet inn i ny jobb for håndballandslaget. Dermed er det Zarko Pejovic som skal lede laget i den øverste divisjonen. Mari Finstad Bergum ble toppscorer i 1. divisjon i fjor og blir nok lagets viktigste spiller utover sesongen. Leverer hun, kan laget klare å karre til seg en sikker plass.

Nøkkelspiller: Mari Finstad Bergum 

13. plass: Rælingen

Har imponert i sesongoppkjøringen og ser ikke ut til å bli noen kasteball. Slo Oppsal overbevisende i generalprøven og det blir spennende å se om de kan ta noen skalper utover sesongen. Caroline Martins mellom stengene ser ut til å være en nøkkelsignering sammen med Astrid Mjøen Holstad. Samtidig er det viktig at spillere som Karoline Kommedal Strømberg og Frida Haug Hoel leverer opp mot sitt beste.

Nøkkelspiller: Caroline Martins

Her er hele tabellen vår for Eliteserien 2020/21 (fjorårets plassering i parentes):

 1. Vipers (1)
 2. Byåsen (3)
 3. Storhamar (2)
 4. Molde (5)
 5. Tertnes (4)
 6. Aker (7)
 7. Fana (6)
 8. Fredrikstad (8)
 9. Sola (10)
 10. Oppsal (9)
 11. Larvik (nyopprykket)
 12. Flint (nyopprykket)
 13. Rælingen (nyopprykket)

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..