Her får du en kort oppsummering av kampene i den syvende serierunden med sitater. I tillegg se topp tre spillere fra runden, vårt rundens lag, samt hvem som er toppscorer, assistdronning og poengdronning.

Arna-Bjørnar – Lyn

En viktig kamp for begge lag i nedrykksstriden og det var vertene som tok det lengste strået. Først smalt Rikke Nygard inn en nydelig suser fra litt over 20 meters hold rett i lengste kryss like før pause, før Meryll Abrahamsen fikset 2-0 like etter hvilen. Camilla Linberg reduserte for gjestene med en fin enkeltprestasjon og et lite spørsmål ved keeperspillet på scoringen, men det endte med 2-1 til Arna-Bjørnar.

– Utrolig deilig å både score mål og ta med seg en seier. En viktig seier, sier Nygard til Fotballkollektivet.

– Det var en tålmodighetsprøve. Vi hadde mye ball og de lå ekstremt lavt, så det handlet mye om å ha tålmodighet til å komme til de riktige sjansene. Jeg synes at det er veldig mye bra med ball i førsteomgang. Vi har tålmodigheten og kommer til et par noøkkelsituasjoner hvor vi kan score flere mål på. Vi får tidlig 2-0 i andreomgang, men så skjer det samme som har skjedd før. Vi får scoring og får en i fleisen. Jeg vet ikke hva som skjer, men det er altfor lett. Vi må se litt på det, for når man først scorer mål og egentlig er gode defensivt, så er det viktig å holde det trøkket vi hadde videre. Men vi klarer å berge det. Wow så deilig, fortsetter Nygard.

– Det føles veldig kjipt. Det målene vi slipper inn er jo kandidater til rundens mål, så det sier sitt om målene. Jeg er jo veldig skuffet over at vi ikke får med oss poeng når det var så jevnt, spesielt utover i andreomgang, sier Camilla Linberg til Fotballkollektivet.

Se bilder fra kampen HER (Fotballkollektivet)

Flere bilder fra kampen HER (Hordalandsfotball)

Arna-Bjørnars beste: Meryll Abrahamsen
Lyns beste: Camilla Linberg

Resultat: 2-1 (1-0)
1-0, Rikke Nygard (Meryll Abrahamsen, Thea Bjelde)
2-0, Meryll Abrahamsen (Linnéa Solvoll Laupstad, Merije Brummel)
2-1, Camilla Linberg

Klepp – Røa

Røa sjokkerte alle med å ta ledelsen borte mot Klepp da Vilde Birkeli hamret ballen i mål etter 18 minutter. Klepp styrte det meste utover kampen, men Røa lå kompakt bakover med samtlige nesten inne i egen boks og maktet til slutt å ri av kampen og ta med seg alle tre poengene.

– Det føles grusomt. Vi har ingen unnskyldninger, det var rett og slett bare en veldig dårlig prestasjon. Hovedproblemet er at vi ikke klarer å skape nok sjanser, og da scorer vi heller ikke mål, sier Klepptrener Nick Loftus til Jærbladet.

Klepps beste: Tuva Hansen
Røas beste:
Frida Lyshoel

Resultat: 0-1 (0-1)
0-1, Vilde Birkeli (Frida Lyshoel, Dorthea Glorud)

Avaldsnes – LSK Kvinner

Det var tett og jevnt på Karmøy denne runden og det var nesten utrolig at LSK ikke ledet til pause, men Avaldsnes vartet opp med flere redninger på strek. I andreomgang traff først Andrea Norheim tverrliggeren, før Ylinn Tennebø setter ballen i mål noen minutter senere. Dog kan det stilles spørsmålstegn ved keeperspillet. Uansett ble det kampens eneste scoring og den regjerende mesteren gikk på sesongens første tap.

– Det var absolutt ikke ønskelig å få tapet mot Avaldsnes, men jeg synes det virket som om de hadde større lyst på å vinne. De var helt sikkert gira på å få sin første seier mot oss, oppsummerer LSK-trener Hege Riise til Romerikes Blad.

– Det var fantastisk deilig og det kjekkeste øyeblikket i min karriere så langt, sier Tennebø om scoringen sin til Haugesunds Avis.

– Vi er for alvor med i toppen og i dag viste vi at vi kan hamle opp med de beste lagene. De andre lagene kommer også til å gå på noen smeller. Det gjelder å ikke legge seg ned om en har en dårlig periode. En må bare kjøre på. Alt kan skje, sier Nathalie Utvik, som var tredje sist på ballen før scoringen, til Haugesunds Avis.

Se bilder fra kampen HER (Fotballkollektivet)

Avaldsnes’ beste:Rasheedat Ajibade
LSKs beste:
 Emilie Woldvik

Resultat: 1-0 (0-0)
1-0, Ylinn Tennebø (Andrea Norheim, Nathalie Utvik)

Kolbotn – Sandviken: 1-3

Gjestene var storfavoritt før kampen, og det viste seg fort utpå gressmatta at det var nivåforskjell på lagene. Sandviken kom utpå i et voldsomt tempo og spesielt Kennya Cordner dominerte i starten. Hun scoret først 0-1 18 minutter ut i kampen før hun åtte minutter senere fikset 0-2. Det var det hun rakk før hun måtte ut med skade 28 minutter ut i kampen. Det gjorde lite, for når et innlegg fra Vilde Hasund skiftet retning og gikk i mål sto det 0-3. Sara Hørte reduserte til 1-3 før pause, men i andreomgang ble det mer rot frem og tilbake og ingen av lagene scoret noen flere mål.

– Jeg synes vi starter veldig bra. En god førsteomgang, så mister vi det litt. Det blir litt rotete, men det er deilig å ta tre poeng i dag. Det er viktig, sier Vilde Veglo til Kvinneidrett.no etter kampen.

– Jeg synes det er veldig gøy å kjenne på den krigen. Det er litt tøffere og det er gode og rutinerte spillere som jeg kan lære mye av, fortsetter hun om det å få kjenne på Toppserienivået.

– Vi feiler på vei fremover i banen i forkant av målene. Vi mister ballen i ugunstig område og Sandviken er både kjappe og dyktige på å utnytte våre feil. De har god spisskompetanse i fremre ledd og utnytter rommet bak oss. Vi kan ikke slippe inn sånne mål, sier Kolbotn-trener Aleksander Olsens til Kolbotns hjemmesider om de scoringene de slipper inn.

Se ellers ter videointervjuer med henholdsvis Kristina Grøndal, Mathilde Sangolt og Marina Jensen på våre videosider på Facebook.

Se bilder fra kampen HER (Kvinneidrett.no)

Kolbotns beste: Sara Hørte
Sandvikens beste: Marte Hjelmhaug

Resultat: 1-3 (1-2)
0-1, Kennya Cordner (Ingrid Marie Spord)
0-2, Kennya Cordner (Lisa Fjelstad Naalsund)
0-3, Vilde Hasund (Lisa Fjelstad Naalsund, Ingrid Marie Spord)
1-3, Sara Hørte (Tonje Pedersen, Noor Hoelsbrekken Eckhoff)

RBK Kvinner – Vålerenga

Rundens toppkamp ble målløs, men sjansene var der. Keeperdebutant Rugile Maria Rulyte hos RBK måtte i aksjon i førsteomgang og reddet to ganger på mesterlig vis. I andreomgang reddet keeperdebutanten til Vålerenga, Salen Tompkins ved en anledning, men det var ikke den mest sjanserik kampen. Det var to godt strukturerte lag defensivt og det endte med et målløst oppgjør og ett poeng til hvert av lagene.

– Selvfølgelig vil man ha tre poeng, men vi sier ikke nei til ett heller. Ganske stort å holde nullen for første gang i år for RBK. Som debutant er det ganske stort, sier Rulyte, som ble kastet inn i det under oppvarmingen da Kristine Nøstmo måtte kaste inn håndkle grunnet en skade, til Karlsen Foto.

– Nervene var på topp, men jeg klarte å roe meg ned, finne fokuset og holde hodet kaldt, så jeg tror jeg klarte meg ganske fint der, sier hun videre.

— Det ble ikke den mest underholdende kampen vi har spilt i år, men vi er godt fornøyd med uavgjort og tabelltopp, sier Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen til VårtOslo.

Se bilder fra kampen HER (Karlsen Foto)

RBKs beste: Emilie Bragstad
Vålerengas beste: Sherida Spitse

Resultat: 0-0 (0-0)

Emilie Bragstad er rundens spiller. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet

Rundens topp tre spillere:

***Emilie Bragstad – RBK Kvinner

Bragstad var uten tvil toneangivende denne runden. Uten henne bak der kunne det fort blitt tap for RBK. Hun vant sine dueller og har blant annet en meget viktig inngripen på overtid. I tillegg vinner hun dueller offensivt og er en trussel på dødballer.

**Marte Bjelde Hjelmhaug – Sandviken

Etter å ha startet sesongen på benken har Hjelmhaug fått sjansen fra start de siste tre kampene. Den sjansen har hun tatt vare på og søndag var hun enorm mot Kolbotn. Taper omtrent ikke en duell til tross for at hun møter en av Kolbotns beste offensive våpen i Eline Hegg. Samtidig bidrar hun med en trygghet i spillet sitt og gjør de riktige valgene ved å spille enkelt istedenfor å risikere for mye..

*Meryll Abrahamsen – Arna-Bjørnar

Lite skilte Abrahamsen fra lagvenninne Rikke Nygard, men vi falt på Abrahamsen til slutt. Hun jobber på i 90 minutter, gir hundre prosent i alle dueller, scorer og har målgivende. Hva mer kan man be om. En gigant sammen med Nygard på midten hos bergenserne denne runden og hun har virkelig tatt steg på det fysiske siden første serierunde.

Rundens lag:

Rugile Maria Rulyte
Frida Lyshoel – Robyn Decker – Emilie Bragstad – Marte Bjelde Hjelmhaug
Vilde Birkeli – Rikke Nygard – Meryll Abrahamsen – Emilie Joramo – Ingrid Marie Spord
Camilla Linberg

*Noen av spillerne er ikke satt opp i sine opprinnelige posisjoner, men vi velger ut de beste i hvert ledd.

Toppscorer:
1. Marit Clausen: 6 mål
2. Ajara Nchout Njoya: 5 mål
3. Camilla Linberg: 4 mål
3. Kennya Cordner: 4 mål
3. Sophie Roman Haug: 4 mål
3. Julie Blakstad: 4 mål
7. Seks spillere har 3 mål hver

Assistdronning:
1. Kennya Cordner: 5 målgivende
1. Lisa Fjelstad Naalsund: 5 målgivende
3. Cesilie Andreassen: 3 målgivende

3. Nora Eide Lie: 3 målgivende
3. Olaug Tvedten: 3 målgivende
6. Elleve spillere har 2 målgivende hver

Poengdronning (Mål, assist og andreassist):
1. Kennya Cordner: 9 poeng
1. Lisa Fjelstad Naalsund: 9 poeng
3. Emilie Bosshard Haavi: 7 poeng
3. Marit Clausen: 7 poeng
5. Tre spillere har 6 poeng hver

*Totalt 86 spillere har notert seg for poeng

Råtassen (3 poeng for rødt og 1 poeng for gult):
1. Katrine Winnem Jørgensen: 4 poeng (0 røde, 4 gule)
2. Emilie Bølviken: 3 poeng (1 rødt, 0 gule)
2. Olaug Tvedten: 3 poeng (1 rødt, 0 gule)
4. Dejana Stefanovic: (0 røde, 3 gule)
4. Frida Lysol: (0 røde, 3 gule)
4. Noor Hoelsbrekken Eckhoff: (0 røde, 3 gule)
4. Vilde Anett Fjelldal: (0 røde, 3 gule)
8. Åtte spillere har to gule kort hver

* Ved poenglikhet på råtassen ligger de med flest røde øverst på lista

PS! Vi har valgt å ta med andreassist på scoringene også, da den som er tredje sist på ballen ofte har den forløsende pasningen som åpner opp forsvaret. I tillegg har vi med indirekte assist  og assister som ikke nødvendigvis føres av NTB sine statistikksider. Vi mener dog de assistene er like viktig. Eneste vi ikke har tatt med er assister og indirekte assister på egne mål.

– Vurdert av redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..