Her får du en kort oppsummering av kampene i den femte serierunden med sitater. I tillegg se topp tre spillere fra runden, vårt rundens lag, samt hvem som er toppscorer, assistdronning og nysatsingen poengdronning.

Arna-Bjørnar – Vålerenga

I Bergen var det gjestene som tok alle tre poengene etter en relativt kontrollert kamp. Ajara Nchout Njoya sendte Vålerenga i ledelsen før pause, mens etter pause kunne fort vertene utliknet. Men en god Hannah Seabert i Vålerenga-målet reddet forsøkene til Arna-Bjørnar. Samtidig sørget først Njoya for 0-2, før Rikke Madsen fikset 0-3 og tre poeng til Oslo-laget.

– Kjipt med tap igjen. Jeg føler ikke det er et 0-3-tap, men du ser forskjellen på topplag og litt oss. De setter sjansene sine og er målfarlige når de går på mål. Ellers er det vel en jevnspilt kamp uten at vi skaper altfor mye. Setter vi de sjansene vi har, til tross for at jeg ikke synes vi skaper altfor mye. Vi har mye ball, men sliter siste tredelen. Samtidig slipper vi inn litt for lette mål, sier Arna-Bjørnars Rikke Nygard til Fotballkollektivet.

– Vi har hatt gode treningsuker, men vi får det ikke ut i kampsituasjon. I den situasjonen vi er i nå, så går det på en måte i hodet på spillerne. Folk blir frustrert, men det har egentlig vært ganske god stemning i laget til tross for situasjonen, fortsetter hun.

– 3-0 er selvfølgelig fint. Ok spill. Vi har god kontroll, men vi kunne kanskje gjort litt mer. Vi må være fornøyd med det. Vi må se på oss selv og vinne våre kamper. Hva de andre gjør bryr jeg meg ikke noe om. Det er fint om de taper poeng, men vi må vinne mot dem, sier Vålerengas Sherida Spitse til Fotballkollektivet.

– I dag var det et par nøkkelmomenter og de er kliniske foran må. De scorer på sjansene sine, men det gjør ikke vi, så det er forskjellen på topplagene og der vi er, sier Arna-Bjørnars sisteskanse, Teagan Micah, til Fotballkollektivet.

Se bilder fra kampen HER

Flere bilder fra kampen HER

Arna-Bjørnars beste: Meryll Abrahamsen
Vålerengas beste:
Hannah Grace Seabert

Resultat: 0-3 (0-1)
0-1, Ajara Nchout Njoya (Rikke Madsen,  Sherida Spitse)
0-2, Ajara Nchout Njoya (Andrine Tomter, Maruschka Waldus)
0-3, Rikke Madsen (Sherida Spitse, Maruschka Waldus)

Lyn – LSK Kvinner

Vertene rystet serielederen med å ta ledelsen 1-0 ved Emma Stølen Godø minuttet før pause, for så å øke til 2-0 ved Hedda Foslie i andreomgang. En taktisk feilvurdering fra Lyn da de la om fra 4-5-1 til 5-4-1 skapte uro og samtidig klarte LSK til slutt å omstille. Justine Vanhaevermaet sørget for 2-1, før Lyn tabbet seg ut rett fra avspark. Det utnyttet Sophie Roman Haug og sørget for 2-2. Mot slutten fikset Emilie Haavi 2-3 og LSK kunne juble for seier til tross for Lyns tverrliggertreff i sluttminuttene.

– Vi har en kultur i LSK som gjør at kampene aldri er over, selv om vi ligger under. Det er ikke første gang vi snur en kamp, sier matchvinner Haavi til Romerikes Blad etter 3-2-seieren mot Lyn på Kringsjå, sier LSKs Emilie Haavi til Romerikes Blad.

– Sånn er fotballen. Det er resultatene vi til syvende og sist lever av og for. Vi har fullstendig kontroll, men slipper du litt på gassen mot LSK, samtidig som de kanskje får noen gode taktiske instrukser i den siste vanningspausa, så kan det her skje. Vi kommer til å være veldig stolte av den prestasjonen her når vi skal analysere i ettertid, men akkurat nå gjøre det bare vondt, sier Lyn-trener Ole Johan Aas til Lyn sine hjemmesider.

Se bilder fra kampen HER

Lyns beste: Emma Stølen Godø
Sandvikens beste:
Emilie Haavi

Resultat: 2-3 (1-0)
1-0, Emma Stølen Godø
2-0, Hedda Foslie (Emma Stølen Godø)
2-1, Justine Vanhaevermaet (Mimmi Löfwenius Veum, Emilie Haavi)
2-2, Sophie Roman Haug
2-3, Emilie Haavi (Heidi Ellingsen, Mimmi Löfwenius Veum)

Kolbotn – Røa

Det var to lag som måtte ha poeng og det ble to vidt forskjellige omganger. Kolbotn styrte omtrent alt før pause og da Noor Eckhoff gikk i bakken innenfor 16-meteren sørget Marit Bratberg Lund for 1-0-ledelse på straffe. Etter hvilen var det Røa som tok over og Vilde Fjelldal gikk i bakken. Da sørget Katrine Winnem Jørgensen for balanse i regnskapet og 1-1. Helt på tampen vant Eckhoff ballen på midtbanen og vartet opp med en nydelig pasning til Julie Hoff Klæboe, som satt inn 2-1 fra distanse og dermed avgjorde kampen.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg synes vi fortjener å vinne kampen. Spesielt i førsteomgang er vi mange hakk bedre og kunne fort fått et par scoringer til før pause der. Så misser vi litt i andreomgang, men enda en hjemmekamp hvor vi kommer tilbake helt på tampen, så sinnsykt godt med de første tre poengene. Det her var jo en sekspoengskamp og ekstremt viktig med tre poeng, sier Kolbotns matchvinner Julie Hoff Klæboe til Kvinneidrett.no.

– Vi starter jo veldig bra i førsteomgang og har en del sjanser og føler vi har et ganske soleklart tak på kampen. Så kommer vi ut i andreomgang og Røa går ganske høyt. Da blir vi presset på en litt annen måte, så synes jeg andreomgangen blir en mer krigende fotballkamp, men vi ror den jo i land til slutt, så veldig deilig, sier Kolbotns Eline Hegg til Kvinneidrett.no.

Det var andre hjemmekampen at Kolbotn scorer på tampen. Hegg scoret selv på overtid mot Avaldsnes i 2-2-kampen hjemme i andre serierunde.

– Det viser en mental styrke i laget. Vi gir oss ikke og vi har et mål på lur uansett hvor lenge kampen har vart, sier Hegg, som gleder seg over seieren og ser frem til ny kamp på fredag.

– Da følte jeg nesten at sesongen var litt berga egentlig. Jeg tror den her seieren her hadde veldig mye å si for sesongen videre og vi har en bra go i laget. Jeg gleder meg til å møte et litt cocky Vålerenga-lag på fredag. Jeg tror de skal få kamp om seieren der, avslutter hun.

På Røa fikk Sarah Suphellen endelig sin debut etter overgangen fra LSK. Forsvarsspilleren har slitt lenge med skade, men fikk sitt første innhopp lørdag.

– Det var jo veldig gøy, men jeg kommer inn når det er litt hektisk. Det er litt kaos og jeg er ikke helt fornøyd med egen prestasjon, og jeg vet ikke helt om det var beste kampen å starte på. men jeg vet  Jeg har gått og gledet meg og det er en milepæl. Jeg føler jeg har jobbet ganske hardt for å komme hit, så det er veldig artig, men bare ikke helt som jeg hadde tenkt meg, sier Suphellen til Kvinneidrett.no.

– Jeg følte vi hevet oss veldig mye i andreomgangen. Kom ut der og tok litt momentet i kampen. Fortjent at vi scorer, men igjen på slutten er det veldig mye frem og tilbake. Vi blir også litt baktunge. Det er egentlig det her vi har gjort i hver kamp føler jeg. Vi er der akkurat ikke. Litt på 90 prosent og da vinner du ikke fotballkamper, sier hun videre om kampen.

Se bilder fra kampen HER

Kolbotns beste: Noor Hoelsbrekken Eckhoff
Røas beste:
 Rebecka Holum

Resultat: 2-1 (1-0)
1-0, Marit Bratberg Lund (Noor Hoelsbrekken Eckhoff) – straffe
1-1, Katrine Winnem Jørgensen (Vilde Fjelldal) – straffe
2-1, Julie Hoff Klæboe (Noor Hoelsbrekken Eckhoff)

Rosenborg Kvinner – Klepp: 1-1

En meget god fotballkamp i Trondheim mellom to gode lag søndag. Begge lag hadde sine muligheter, men det sto 0-0 til pause. Etter hvilen sørget etter hvert innbytter Isabella Hayes for 0-1 etter en nydelig gjennombruddspasning fra Elisabeth Terland. Men på tampen skulle det glippe for gjestene. Et innlegg fra Kristine Minde ble headet videre inn i mål fra Sara Kanutte Fornes og dermed endte det 1-1 på Koteng Arena.

– Vi vil selvfølgelig vinne. I førsteomgang er vi ganske gode og har mange muligheter, så litt surt med 1-1. Men det er selvfølgelig godt å redde inn ett poeng når vi først ligger under 1-0, sier RBKs Sara Kanutte Fornes til Karlsen Foto.

– Det er alltid kjekt å score. Det er jo første scoringa mi på banen her. Veldig godt og et veldig fint legg av Minde som gjør det enkelt å sette ballen i mål, legger hun til.

– Det hadde selvfølgelig vært fint å komme unna med tre poeng, men jeg synes vi kjempet veldig hardt for å få det ene. Laget jobbet bra gjennom hele kampen. Totalt sett fornøyd, men vi vil selvfølgelig alltid ha tre poeng istedenfor ett, sier Klepps Isabella Hayes til Karlsen Foto.

Se bilder fra kampen HER

RBKs beste: Emilie Marie Joramo
Klepps beste: Tuva Hansen

Resultat: 1-1 (0-0)
0-1, Isabella Hayes (Elisabeth Terland, Matilde Alsaker Rogde)
1-1, Sara Kanutte Fornes (Kristine Minde, Lisa-Marie Karlseng Utland)

Avaldsnes – Sandviken

Det ble spesielt en forrykende førsteomgang på Karmøy. Avaldsnes tok ledelsen 1-0 etter en corner som Ylinn Tennebø skyter via Robyn Decker og i mål. 15 minutter senere er Decker sist på ballen igjen, men denne gang på et innlegg fra Lisa Fjelstad Naalsund og 1-1 på Karmøy. Naalsund var banens gigant og vartet opp med en vakker stikker til Vilde Hasund, som sørget for 1-2 på Karmøy til pause. Etter hvilen datt kampen litt, men det var tett og jevnt med flere gode muligheter. Til slutt kjempet Guro Bergsvand ballen igjennom til Kennya Cordner som hamret ballen i nærmeste kryss og Sandviken vant 3-1.

– Vi har kontroll på mesteparten av kampen. Vi har bra flyt i pasningsspillet og bra tempo fremover. Når vi klarer å få det der til, er det vanskelig å stoppe oss, sier Sandvikens Vilde Hasund til Bergensavisen.

– Det her er trist. Vi er ikke med i dag. Vi får det ikke til å fungere i det hele tatt, så det var en tung dag på jobb, sier Avaldsnes-trener Thomas Dahle til NRK.

– Når vi klarer å snu det på den måten vi gjør det, så er det ganske rått synes jeg, sier Sandvikens Lisa Naalsund til NRK.

Se bilder fra kampen HER

Flere bilder fra kampen HER

Avaldsnes’ beste: Rasheedat Ajibade
Sandvikens beste: Lisa Fjelstad Naalsund

Resultat: 3-0 (2-0)
1-0, Robyn Decker (Ylinn Tennebø)
1-1, Robyn Decker (Lisa Fjelstad Naalsund)
1-2, Vilde Hasund (Lisa Fjelstad Naalsund, Maria Dybvad Brochmann)
1-3, Kennya Cordner (Guro Bergsvand)

Rundens topp tre spillere:

***Lisa Fjelstad Naalsund – Enorm kamp av Naalsund som legger ned mange kilometer på midtbanen til Sandviken. Alltid farlig når hun setter fart fremover og tar ut Gorry på en strålende måte.

**Tuva Hansen – Storspilte igjen og viser nok en gang hvorfor hun er en av ligaens beste stoppere. Stålkontroll på 1v1 defensivt, duellspillet, kommunikasjonen og offsidelinja. Vinner også ballen og setter igang raskt på Klepps scoring.

*Vilde Hasund – En konstant trussel offensivt for Sandviken. Avaldsnes klarte aldri å få kontroll på den tekniske kanten til bergenserne. Scorer også Sandvikens andre mål etter nydelig pasning fra Naalsund.

Rundens lag:

Hannah Grace Seabert
Kristine Minde, Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Marte Bjelde Hjelmhaug
Matilde Alsaker Rogde, Lisa Fjellstad Naalsund, Emilie Marie Joramo, Vilde Hasund
Ajara Nchout Njoya, Kenya Cordner

*Noen av spillerne er ikke satt opp i sine opprinnelige posisjoner, men vi velger ut de beste i hvert ledd.

Toppscorer:
1. Ajara Nchout Njoya: 5 mål
1. Marit Clausen: 5 mål
3. Sophie Roman Haug: 4 mål
4. Camilla Linberg: 3 mål
4. Julie Blakstad: 3 mål
4. Mimmi Löfwenius Veum: 3 mål
4. Rasheedat Ajibade: 3 mål
8. Elleve spillere med 2 mål

Assistdronning:
1. Kennya Cordner: 4 målgivende
2. Cesilie Andreassen: 3 målgivende
2. Lisa Fjelstad Naalsund: 3 målgivende
2. Nora Eide Lie: 3 målgivende
2. Olaug Tvedten: 3 målgivende
5. Åtte spillere har 2 målgivende hver

Poengdronning (Mål, assist og andreassist):
1. Cesilie Andreassen: 6 poeng
1. Kennya Cordner: 6 poeng
1. Lisa Fjelstad Naalsund: 6 poeng
4. Ajara Nchout Njoya: 5 poeng
4. Emilie Bosshard Haavi: 5 poeng
4. Marit Clausen: 5 poeng
4. Mimmi Löfwenius Veum: 5 poeng
4. Sherida Spitse: 5 poeng
4. Sophie Roman Haug: 5 poeng

*Totalt 75 spillere har notert seg for poeng

Råtassen:
1. Emilie Bølviken: 1 rødt
2. Celin Bizet Ildhusøy: 2 gule
2. Camilla Linberg: 2 gule
2. Dejana Stefanovic: 2 gule
2. Katrine Winnem Jørgensen: 2 gule
2. Vilde Anett Fjelldal: 2 gule

PS! Vi har valgt å ta med andreassist på scoringene også, da den som er tredje sist på ballen ofte har den forløsende pasningen som åpner opp forsvaret. I tillegg har vi med indirekte assist  og assister som ikke nødvendigvis føres av NTB sine statistikksider. Vi mener dog de assistene er like viktig. Eneste vi ikke har tatt med er assister og indirekte assister på egne mål.

– Vurdert av redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..