Her får du en kort oppsummering av kampene i den fjerde serierunden med sitater. I tillegg se topp tre spillere fra runden, vårt rundens lag, samt hvem som er toppscorer og assistdronning.

Vålerenga – Avaldsnes

Avaldsnes dominerte det meste den første halvtimen og Rasheedat Ajibade scoret tidlig 0-1-målet etter nydelig forspill av Olaug Tvedten, som var Avaldsnes beste spiller. Siste kvarteret av den første omgangen jevnet det seg mer ut og etter hvilen var det derimot et helt nytt Vålerenga-lag som entret banen. Spesielt en Celin Bizet Ildhusøy var virkelig i humør utover kampen. Hun lekte seg til tider og satte keeper på prøve ved flere anledninger. Til slutt lyktes det da Ingibjörg Sigurdardóttir headet inn 1-1 etter et skudd fra Bizet, før Ajara Njoya avgjorde kampen med sin 2-1-scoring 89 minutter ut i kampen. Flere mål ble det ikke og Vålerenga overnatter på tabelltopp.

–Kampen er tøff i førsteomgang, men så starter vi å spille sånn som vi ønsker i andreomgang og da kriger vi. Også blir det plutselig en mye kjekkere andreomgang for oss. Vi endrer litt på formasjonen og er vi der vi skal være i andreomgang, så jeg gleder meg til vi begynner å leverer to andreomgangen, for da blir det bra, sier Sigrid Heien Hansen til Oslofotball.

– Det som kommer blir tøft. Det blir en tøff serie i år. Alle lag er ganske gode, så jeg tror det blir en veldig tett serie i år. Fremover blir tøft, men vi skal være tøffe, så jeg håper det går bra, fortsetter hun til Oslofotball.

Avaldsnes spilte årsbeste i førsteomgang, men et sent tap var hardt å svelge.

– Jeg har ikke så mye å si akkurat nå. Det er bittert og veldig surt. Og skuffende tatt i betraktning at vi gjør årsbeste i 1. omgang, sa Avaldsnes-trener Thomas Dahle til Haugesunds Avis.

Se bilder fra kampen HER

Vålerengas beste: Celin Bizet Ildhusøy
Avaldsnes’ beste: Olaug Tvedten

Resultat: 2-1 (0-1)
0-1, Rasheedat Ajibade (Olaug Tvedten,  Marthe Enlid)
1-1, Ingibjörg Sigurdardóttir (Celin bizet Ildhusøy)
2-1, Ajara Njoya (Maruschka Waldus, Synne Jensen)

Røa – Sandviken

Sandviken startet kampen best og hadde flere store muligheter til å score før den endelig satt for Bergenserne. Maria Brochmann fikk ballen etter fint forarbeid og satt ballen i mål til 0-1 22 minutter inn i kampen. Lisa Naalsund scoret så på straffe seks minutter senere og det så ut som det kunne bli stygt for Røa. Men vertene ville det annerledes og snaut ti minutter før pause reduserte Linn Huseby til 1-2 på straffe. Etter hvilen fortsatte Sandviken å male på, mens Røa måtte satse mest på overganger. Vertene fikk så muligheten offensivt og da Rebecka Holum gikk i bakken sørget Huseby for 2-2 på en ny straffe. På tampen satt Sandviken inn Marte Hjelmhaug og Marina Jensen, som begge var involvert før Brochmann hamret ballen i tverrligger og fem minutter før slutt og Sandviken kunne juble for sin første seier på Røabanen.

–Det var egentlig en gøy kamp å spille. Vi får bra flyt i spillet vårt i førsteomgang og kommer til mange sjanser, så vi kunne kanskje scoret ennå flere mål i førsteomgang. Da hadde vi hatt bedre kontroll, sier Vilde Hasund til Kvinneidrett.no.

– Jeg trives veldig godt. Det er en veldig fin spillergruppe og det er godt samhold, sier Hasund videre om hvordan overgangen fra Lyn til Sandviken har vært.

Sandviken gikk på overtidstap mot LSK og uavgjort mot Lyn, men Hasund ser fortsatt positivt på gullkampen.

– Det er fortsatt mange muligheter. Vi må bare ta kamp for kamp og sørge for å samle poeng og gå ut for å vinne hver kamp.

I Røaleieren tror de på bedre tider fremover etter fire strake tap og sisteplass på tabellen.

– Vi har litt bratte fjell nå, men vi gjør en førsteomgang som vi ikke er hundre prosent fornøyd med. Det som er innmari bra er at vi snur det og greier å utligne i andreomgang og det var en veldig, veldig god følelse. Vi har mye bra i laget, så dette vil løsne etter hvert. Vi må bare ikke gi opp og sørge for gode treninger utover ukene, så skal vi ta å vinne kamper vi også, sier Røas hovedtrener, Geir Nordby, til Hordalandsfotball.

Se bilder fra kampen HER

Røas beste: Rebecka Holum
Sandvikens beste:
Ingrid Ryland

Resultat: 1-2 (1-0)
0-1, Maria Brochmann (Lisa Naalsund ,Madeleine Veivåg)
0-2, Lisa Naalsund (Kennya Cordner) – straffe
1-2, Linn Huseby (Vilde Birkeli) – straffe
2-2, Linn Huseby (Rebekka Holum) – straffe
2-3, Maria Brochmann (Kennya Cordner, Lisa Naalsund)

Lyn – Kolbotn

Kolbotn styrte det meste på Kringsjå, mens Lyn slet med å komme seg høyere i banen mot et offensivt og høyt pressende Kolbotn. Linberg ble den store forskjellen da hun nok en gang viste klasse med en Rainbow hvor hun ble felt. Straffa satt hun selv sikkert i mål og Lyn tok ledelsen tidlig i andreomgang. Derfra ble det en forsvarskamp da Linberg ble tatt av for å spare en liten skade i låret. Lyn imponerte dog med tryggheten Kirvil Odden Sundsfjord hadde mellom stengene og utallige klareringer fra forsvarsfireren med Tiril Skjelstad Jensen i spissen. Meget god taktisk gjennomført kamp fra Lyn sin side, mens Kolbotn stanget og stanget uten å få betalt for innsatsen. Kolbotn fikk en annullert scoring i sluttminuttene, men den så grei ut og Lyn vant til slutt 1-0.

– Det er en veldig jevn kamp. Vi lykkes ikke helt med det vi ønsker i førsteomgang. Det er den såkalte rainbowen da. Det skjer jo fryktelig på instinkt, men jeg får straffe for den og da er det bare å plassere ballen enkelt forbi keeper, sier Lyns toppscorer Camilla Linberg til Kvinneidrett.no.

– Kolbotn er et godt fotballag som vi var heldige som slo i treningskampen i vinter. De har tatt veldig store steg på det de gjør med ball. Samtidig har de mistet en del kvalitetsspillere fra i fjor og det som de har slitt med er det å få ballen i mål . Når vi kommer til den kampen her er vi bevisst på at dette kommer til å bli en tålmodighetsprøve. En tålmodighetsprøve i form av at vi kommer til å måtte ligge en del i etablert forsvar. Vi ønsker ikke å gjøre det, vi ønsker å ha mest mulig ball selv. Men de har et veldig godt høyt press og så lenge de har energi, så blir det vanskeligere å spille av det høye presset. Vi tok prosessen i førsteomgang og fikk kampen mer der vi ville utover kampen, sier hovedtrener Ole Johan Aas til Kvinneidrett.no

I Kolbotn-leiren var det stor skuffelse etter å ha tapt lørdagens oppgjør.

–Jeg er utrolig skuffa. Vi gjør en ok kamp, men skaper ikke de helt store sjansene. Lyn legger seg lavt og gjør det utrolig vanskelig for oss, og selv om vi står på og prøver helt til kampslutt, så mangler det litt nøyaktighet og dyktighet på siste tredel, som gjør at det ikke går vår vei, sier Kolbotn-kaptein Maja Nordahl til Kolbotns hjemmesider.

Se bilder fra kampen HER

Lyns beste: Kirvil Odden Sundsfjord
Kolbotns beste:
 Sara Hørte

Resultat: 1-0 (0-0)
1-0, Camilla Linberg – straffe

Arna-Bjørnar – Rosenborg Kvinner: 1-2

I Bergen var det gjestene fra Trondheim som styrte kampen og hadde flere sjanser før pause uten at de klarte å få ballen forbi en god Teagan Micah i Arna-Bjørnar-målet. Etter hvilen skulle de til slutt lykkes da Emilie Joramo vant ballen, sendte videre til arkitekten Cesilie Andreassen, som igjen fant Marit Clausen. Clausen tråklet seg igjennom og satt ballen i lengste hjørnet. Arna-Bjørnar kom dog tilbake igjen og da Katarina Dybvik Sunde fosset frem og fant Meryll Abrahamsen sto det 1-1. Vertene kunne fort ha vunnet for de hadde tidenes sjanse da et skudd går i stanga, så i Kristine Nøstmo og ut. Det var først fem minutter på overtid at avgjørelsen falt. En RBK-corner sendes inn i feltet og på bakre header Ina Vårhus ballen mot mål, før Lisa-Marie Karlseng Utland styrer ballen videre inn i nettet og Rosenborg tok med seg tre viktige poeng hjem til Trondheim.

– Det var utrolig irriterende og bittert å miste poenget på overtid. Jeg synes vi legger ned en enorm innsats og hadde fortjent et poeng. Dette tapet blir tungt å svelge, men vi må bare legge det bak oss og fokusere på neste kamp, sa Arna-Bjørnar-trener Remi Natvik til Bergens Tidende.

– Det var litt spesielt å komme inn på stadion i dag, og det var spesielt å gå rundt i Rosenborg-tøy i Bergen sentrum i går (fredag). Men da dommeren blåste i fløyta, så var det bare en helt vanlig fotballkamp, sier Kristine Minde til Bergens Tidende om det å være tilbake i Bergen iført RBK-tøy mot gamlelaget.

Se bilder fra kampen HER

Resultat: 1-0 (1-0)
0-1, Marit Clausen (Cesilie Andreassen, Emilie Joramo)
1-1, Meryll Abrahamsen (Katarina Dybvik Sunde)
1-2, Lisa-Marie Karlseng Utland (Ina Vårhus, Rakel Engesvik)

Arna-Bjørnars beste: Teagan Micah
RBKs beste: Cesilie Andreassen

LSK Kvinner – Klepp

Vertene tok kommandoen fra start mot gjestene fra Jæren. Kun 18 minutter tok det før Sophie Roman Haug styrte inn 1-0-ledelsen. Begge lag hadde noen brukbare sjanser før hvilen, men LSK var nærmest og vertene fikk sin andre også fem minutter før pause. Nydelig overgang hvor Mimmi Löfwenius Veum satt ballen i åpent mål. 2-0 til pause. Etter hvilen startet LSK i hundre og Löfwenius Veum satt inn 3-0 seks minutter ut i omgangen. Derfra og inn ble det kun en parademarsj for vertene som hadde full kontroll mot et Klepp-lag som ble løpende mye imellom.

– Det startet litt rotete og vi får ikke til presset slik vi hadde tenkt. De skaper ikke noe særlig på det, men vi føler ikke vi får de bruddene vi vil ha. Men så synes jeg vi etter hvert er flinke til å utnytte at de ligger veldig smalt og vi klarer å bruke siderommene og komme til mye legg. Sophie kan score tre på rad der nesten i førsteomgang. At vi får en tidlig ledelse er veldig digg, også kjører vi bare på. Jeg synes alle har en veldig bra innsats i dag og vi ser at vi jobber hardt for laget alle sammen, sier LSKs Nora Eide Lie til Kvinneidrett.no.

Eide Lie kom til LSK foran sesongen og vinnerkulturen i klubben har hun merket.

– Det er en vinnerkultur i den klubben her. Selv om mange har dratt, så er det en stamme igjen. Lista settes høyt på hver trening og det er en utrolig treningsglede og fotballglede i det laget her, så vi vil utvikle oss hver dag og jeg tror det er den innstillinga der som er veldig viktig.

Til tross for at LSK har vært suverene de siste sesongene tror midtbanespilleren at årets sesong blir fryktelig jevn og at her må det kjempes hardt om alle poengene.

– Så tror jeg det blir jevnt i år, så vi må kjempe med nebb og klør i hver eneste kamp. Det er utrolig gøy at det liksom ikke kommer til å bli avgjort med en gang. Det er sånn det burde være, sier Eide Lie.

I Klepp-leieren var ikke humøret like bra etter deres andre strake tap.

– Først og fremst er det veldig kjipt. Vi kommer med en innstilling om at vi vil ta med oss tre poeng og vi føler at vi vet innad i laget at vi kan slå hvem som helst. Men det vi gjør i dag er ikke godt nok. LSK vinner fortjent. Vi starter greit, men så lar vi de komme litt for lett igjennom oss, og vi klarer ikke helt å spille hverandre gode. Og i andreomgang føler i hvert fall jeg at vi blir løpende mye imellom, så da blir det veldig tungt. Når du får ballen da er du ganske sliten, så vi får ingen flyt i det egentlig, sier Matilde Alsaker Rogde til Kvinneidrett.no.

Men noe positivt er det å ta med seg for Alsaker Rogde. Etter korsbåndsskaden i 2017 har hun jobbet seg gradvis tilbake, men samtidig har hun hatt flere andre skader på veien. Etter å ha stått over den første kampen har hun spilt 60 minutter etterfulgt av to strake 90-minuttere.

– Det er veldig positivt og veldig deilig å endelig være i full kampmodus igjen, så det må fortsette sånn, sier Alsaker Rogde, som samtidig forteller om at hun føler seg bra og at hun ikke merker noe til skadeproblemene lenger.

Se bilder fra kampen HER

LSKs beste: Malin Brenn
Klepps beste: Sofie Bjørnsen

Resultat: 3-0 (2-0)
1-0, Sophie Roman Haug (Cathrine Dahlström, Nora Eide Lie)
2-0, Mimmi Löfwenius Veum (Emilie Haavi, Nora Eide Lie)
3-0, Mimmi Löfwenius Veum (Sophie Roman Haug, Malin Brenn)

Rundens topp tre spillere:

***Malin Brenn – Solid nok en gang og har stålkontroll på det Klepp kommer med offensivt. Sammen med resten av forsvarslinje klarte de å nøytralisere Klepps offensive spillere.  Har en enorm ro over spillet sitt kombinert med godt duellspill og ikke minst har hun farten til å spille bak, samtidig som hun kan tørre å gå fremover med ball.

**Cesilie Andreassen – Nok en solid og god kamp fra midtbanearkitekten. Fortsatte der hun slapp og er involvert i det meste offensivt for Rosenborg. Mye gode gjennombruddspasninger som blir store, store sjanser, samt at hun får med seg en assist. Kanskje årets spiller så langt og hun blir nok viktig for RBK også fremover.

*Celin Bizet Ildhusøy – Eneste i Vålerenga som virkelig blødde for drakta mot Avaldsnes, sammen Ingibjörg Sigurdardóttir og Tine Celine England Karstensen (som kom inn siste minuttene). Bizet går all in i alle dueller og når hun settes opp en mot en er det få i Toppserien som kan matche ungjenta. Hun står bak det første Vålerengamålet og har i tillegg flere andre gode forsøk. Fortsetter dette spillet kan hun bli farlig utover sesongen.

Rundens lag:

Kirvil Odden
Ingrid Ryland – Malin Brenn – Trine Skjelstad Jensen – Emilie Woldvik
Cesilie Andreassen – Lisa Naalsund – Olaug Tvedten – Celin Bizet Ildhusøy
Mimmi Löfwenius Veum – Maria Brochmann

*Noen av spillerne er ikke satt opp i sine opprinnelige posisjoner, men vi velger ut de beste i hvert ledd.

Toppscorer:
1. Marit Clausen: 5 mål
2. Camilla Linberg: 3 mål
2. Ajara Nchout Njoya: 3 mål
2. Julie Blakstad: 3 mål
2. Mimmi Löfwenius Veum: 3 mål
2. Rasheedat Ajibade: 3 mål
2. Sophie Roman Haug: 3 mål
8. Seks spillere med 2 mål

Assistdronning:
1. Kennya Cordner: 4 målgivende
2. Nora Eide Lie: 3 målgivende
2. Cesilie Andreassen: 3 målgivende
2. Olaug Tvedten: 3 målgivende
5. Fem spillere har 2 målgivende hver

Råtassen:
1. Emilie Bølviken: 1 rødt
2. Camilla Linberg: 2 gule
2. Dejana Stefanovic: 2 gule
2. Katrine Winnem Jørgensen: 2 gule

PS! Vi har valgt å ta med andreassist på scoringene også, da den som er tredje sist på ballen ofte har den forløsende pasningen som åpner opp forsvaret. I tillegg har vi med indirekte assist  og assister som ikke nødvendigvis føres av NTB sine statistikksider. Vi mener dog de assistene er like viktig. Eneste vi ikke har tatt med er assister og indirekte assister på egne mål.

– Vurdert av redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..